Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν πιστεύεις το αφήγημά σου για τον Αύγουστο, κάνε εκλογές τον Σεπτέμβριο
27/04/2018 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν πιστεύεις το αφήγημά σου για τον Αύγουστο, κάνε εκλογές τον Σεπτέμβριο

Περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην πραγματική οικονομία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της συνεδρίασης των "γαλάζιων” τομεαρχών, εξαπέλυσε δριμύτατο "κατηγορώ” κατά της συγκυβέρνησης, την οποία και εγκάλεσε για "φιέστες περί καθαρής εξόδου”, χωρίς καμία απολύτως βάση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε και πάλι κατά του κεντρικού πρωθυπουργικού αφηγήματος περί της "καθαρής εξόδου” από τα Μνημόνια, ενώ, εστιάζοντας στο μέτωπο του χρέους, κάλεσε τους εταίρους να τηρήσουν το λόγο τους ως προς τη διευθέτηση και το οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων να διεκδικήσει το αυτονόητο που η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξασφαλίσει.

Πέταξε το...γάντι στον Τσίπρα

Επισημαίνοντας ότι κάθε ημέρα που περνάει με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αρνητική, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτός ο κύκλος της δημαγωγίας και της ανεπάρκειας πρέπει να κλείσει, με εκλογές που, όπως είπε, θα συντρίψουν το λαϊκισμό και την ανικανότητα και θα σημάνουν μία νέα αρχή για όλους τους Έλληνες. "Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για τη χώρα, ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εννοούν τα όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας δοκιμαστούν. Αν θεωρούν ότι "μνημόνια τέλος", ας θέσουν αυτή την άποψη στην κρίση του λαού. Αν βλέπουν ανάπτυξη, ας δοκιμάσουν αν την ίδια γνώμη έχουν οι πολίτες. Αν όντως πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας την επαληθεύσουν στις κάλπες. Αν σέβονται όπως λένε το λαό, ας τον εμπιστευτούν. Κι αν δεν φοβούνται τη ΝΔ, ας αναμετρηθούν επιτέλους μαζί της. Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί θα σκαρφιστεί τα πάντα για λίγες ακόμη μέρες στην εξουσία. Αλλά τον προκαλώ σήμερα αν όντως πιστεύει το αφήγημά του να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντας το στην κρίση των πολιτών. Πλησιάζει ο καιρός οι Έλληνες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους. Της προοδευτικής αναγεννητικής πορείας ή της τυφλής οπισθοδρόμησης. Της αλήθειας και της πράξης ή της δημαγωγίας και της απραξίας. Έχουμε ήδη εισέλθει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Κι αν οι εκλογές δε γίνουν εφέτος, ο κίνδυνος μίας νέας οπισθοδρόμησης είναι ορατός. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδίδεται σε ρουσφετολογικές προσλήψεις και ικανοποίηση παράλογων αιτημάτων για λίγες ψήφους. Έτσι οι θυσίες των τελευταίων ετών γρήγορα θα εξανεμιστούν”, τόνισε και έθεσε το κόμμα σε απόλυτη ετοιμότητα, με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Η σκληρή πραγματικότητα

"Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν και περιμένουν. Πολλοί πληρώνουν πάνω από το 50% των αποδοχών τους. Η μισή Ελλάδα οφείλει στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας χρωστούν έως 500 ευρώ και αδυνατούν να τα πληρώσουν. Οι άνεργοι περιμένουν να βρουν δουλειά. Οι συνταξιούχοι αγωνιούν για τις νέες περικοπές που έρχονται. Επιχειρηματίες πληρώνουν τη φοροεπιδρομή, περιμένοντας να βγούμε από τα capital controls. Όλα αυτά χάρη της δημοσιονομικής φούσκας των πλεονασμάτων, πλάι στην οποία έχει προστεθεί η φούσκα της καθαρής εξόδου. Μειώσεις σε συντάξεις. Μείωση αφορολόγητου. Κι όλα αυτά ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να τα παρουσιάζει ως το τέλος του Μνημονίου. Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος με μία φράση του γκρέμισε τη φιέστα της καθαρής εξόδου, που επιχείρησε να στήσει ο κ. Τσίπρας παρουσία του προέδρου της Κομισιόν”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στους τομεάρχες του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τίθεται σε αμφιβολία και η οριστική ρύθμιση του χρέους. "Πέρασαν τέσσερα χρόνια και η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Θα τονίσω μόνο ότι η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι οριστική, αυτόματη, χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα. Χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση. Οτιδήποτε άλλο δε θα πείσει τις αγορές και θα το πληρώσουν ακριβά οι Έλληνες με άνοδο των επιτοκίων. Αναμένουμε από τους εταίρους να τηρήσουν το λόγο τους και από την κυβέρνηση να διεκδικήσει το αυτονόητο που η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξασφαλίσει”, επεσήμανε και διεμήνυσε ότι τα υπερπλεονάσματα ήρθαν από την υπερφορολόγηση και τη δραματική μείωση των συντάξεων και των επιδομάτων.

"Δεν ήρθαν από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Τα υπερπλεονάσματα που γονατίζουν τους Έλληνες δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς”, σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στρέφεται κατά όλων

Ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε σε ιδιαίτερα επικριτικούς τόνους, εστιάζοντας στα ζητήματα της καθημερινότητας, της ασφάλειας των πολιτών και του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

"Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επικαλείται ληγμένα ιδεολογήματα περί ταξικής πάλης. Η πολιτική της στρέφεται κατά όλων. Ενώνει ποινικούς και τρομοκράτες, κλέφτες και κουκουλοφόρους. Εξομοιώνει τα στενά των Εξαρχείων με τα προαύλια των Πανεπιστημίων. Η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο”, ανέφερε. Για να χαρακτηρίσει, αμέσως μετά, θλιβερή την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

"Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Μυτιλήνης. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες. Ας εφαρμόσει τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Κλείνει τα μάτια μπροστά στην απίστευτη αδιαφάνεια στη διαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ”, είπε.

Εθνικός εφιάλτης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση ασκεί την εξωτερική και αμυντική της πολιτική δεν προκαλεί καμία εμπιστοσύνη.

"Επί των ημερών της ζούμε μία πρωτοφανή κράτηση των δύο στρατιωτικών μας. Θέλω να σταθώ λίγο στο ζήτημα των γαλλικών φρεγατών. Τι να πει κανείς για το θέαμα ενός υπουργού να διαψεύδει τον αναπληρωτή του, εκείνος να επιμένει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τον διαψεύδει εκ νέου, ύστερα στο χορό να μπαίνει ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, διαψεύδοντας την Αθήνα και τελικά να εμφανίζονται υπουργός και αναπληρωτής υπουργός, ο ένας έχοντας καταπιεί το αμίλητο νερό, και να παρουσιάζουν μία τρίτη εκδοχή. Δεν πρόκειται μόνο για πολιτική ιλαροτραγωδία, αλλά για εθνικό εφιάλτη. Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι εξαιρετικά τεταμένη. Και οι στρατηγικές μας σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους, όπως η Γαλλία, πλήττονται. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Την καλώ, τουλάχιστον, να σοβαρευτεί στα εθνικά θέματα”, επεσήμανε και, ερχόμενος στο Σκοπιανό, κατηγόρησε, εκ νέου, τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες για διχασμό των Ελλήνων και μυστική διπλωματία.

"Στο Σκοπιανό η κατάσταση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία. Η κυβέρνηση πέτυχε να ενώσει τους γείτονές μας και να διχάσει τους Έλληνες. Θα το επαναλάβω: Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Λύση δε μπορεί να υπάρξει εάν οι γείτονες δεν αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να άρουν όλα τα στοιχεία του αλυτρωτισμού. Απολύτως ξεκάθαροι είμαστε και στους εξ' ανατολών γείτονές μας. Δε διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα και είμαστε πιστοί στην ισχύ των συνθηκών και τους διεθνούς δικαίου”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

capital.gr