Μητσοτάκης: O Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης
22/05/2019 12:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: O Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν αισθάνονται πως η ζωή τους έγινε καλύτερη τα τελευταία 4 χρόνια θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιστεύουν στην ανάγκη μιας προοδευτικής αλλαγής θα στηρίξουν τη ΝΔ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «μια βαθιά οπισθοδρομική δύναμη», λέγοντας πως είναι «ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία».

«Αντίθετα, η ΝΔ προσέρχεται στις εκλογές με ένα προοδευτικό σχέδιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες. «Τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν τον προσδιόρισα εγώ. Η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Εγώ θα συνεχίζω να μιλώ θετικά παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας. Η δικιά μου πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή. Θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ερώτημα στις κάλπες είναι: «ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου;»

Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τι θα κάνει την επόμενη μέρα και ασχολείται με το να διαστρεβλώνει τι λέμε εμείς. Δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτή την πορεία. Θα μιλώ για το σχέδιό μας, για συνολική ανάταξη της οικονομίας, για να υποστηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» κάτι που -όπως τόνισε- μπορεί να γίνει από τον πλούτο που θα παράγει μια οικονομία που θα αυξάνεται με 4% και όχι με 2%.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως δεν υπάρχει 13η σύνταξη, αλλά ένα επίδομα προεκλογικό, υποστήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. «Εμείς θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα στην οικονομία να υποστηρίζει αυτούς που έχουν ανάγκη με έναν μόνιμο τρόπο. Αν ήταν 13η σύνταξη θα κόστιζε 2,2 δισ. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν. Πάντα γίνονταν προεκλογικές παροχές, πρώτη φορά γίνονται όμως με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο» σημείωσε.

«Το ερώτημα για τους συνταξιούχους είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Για το πώς θα δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας δεν έχω ακούσει κάτι από την άλλη πλευρά», συνέχισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως σε έναν χρόνο, η χώρα μπορεί να φτάσει την ανάπτυξη στο 4%. «Αν αναπτύσσεται σήμερα πενιχρά στο 2% με μία κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτα για επενδύσεις, σκεφτείτε τι μπορούμε να κάνουμε. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική» υποστήριξε, επαναλαμβάνοντάς τη δέσμευσή του για ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών, μείωση φόρων επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ, σημαντικά φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρυνθεί η δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη μείωση του αφορολόγητου. «Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου. Ένας συνταξιούχος που παίρνει 750 θα πληρώσει το '20 450 ευρώ. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία ότι αυτή η μείωση δεν θα ισχύσει. Η κυβέρνηση δεν την ψήφισε. Με κυβέρνηση ΝΔ η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει» επανέλαβε, τονίζοντας πως στόχος του είναι «μια πολιτική ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, αλλά και μια πολιτική με έντονη αναπτυξιακή διάσταση. Δεν νομίζω ότι κόμμα αντιπολίτευσης είχε ποτέ πιο συγκροτημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάταξη της Ελλάδας» συμπλήρωσε. Είπε πως θα διεκδικήσει από την Ευρώπη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, εκφράζοντας την απορία του γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή του να πάνε μαζί από κοινού στην Ευρώπη για το θέμα.

«Μας ενοχλεί ότι ο κ. Βέμπερ είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια; Όταν ο κ. Βέμπερ έχει δαιμονοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το επίπεδο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το καλύτερο, αλλά αυτό δεν με αφορά γιατί εμείς θα είμαστε κυβέρνηση. Εμείς ανήκουμε στο ΕΛΚ που είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά, απομόνωσε ακραίες φωνές όπως ο Όρμπαν. Είναι καλό για τους Έλληνες να υπάρχει ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας με τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στην επίθεση, χθες στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. «Δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε στο Κοινοβούλιο. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Μια ομάδα 30 τραμπούκων εκβιάζουν τη δημοκρατία. Αυτά γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μια ανεξήγητη ανοχή σε φαινόμενα βίας από την κυβέρνηση. Ο συμβολισμός μιας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στο κοινοβούλιο είναι αποκρουστικός. Δεν είναι δυνατόν, η ελληνική Δημοκρατία να μην μπορεί να φυλάξει τον ναό της δημοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα. «Η αστυνομία θα έχει κάλυψη για να βάλει τέλος στο μπάχαλο, θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, θα προσλάβουμε 1500 αστυνομικούς σε ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, καινούρια περιπολικά και καινούρια αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι κατευθύνσεις που παίρνει η αστυνομία είναι για την πάταξη αυτών των φαινομένων» τόνισε.

Μίλησε και για το σχέδιό του για τη ριζική ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας και των Εξαρχείων. «Το πρόβλημα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο κατασταλτικά. Το σχέδιό μου είναι για ανάπλαση του χώρο του αρχαιολογικού μουσείου, πλήρης αναβάθμιση του χώρου. Το ιστορικό κτίριο του πολυτεχνείου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις, να παραμείνει η πανεπιστημιακή σχολή. Τα συζητώ όλα, πρέπει να δούμε ένα ριζικό σχέδιο ανάπλασης του κέντρου. Μια μεγάλης έκτασης παρέμβαση στο μουσείο σε συνδυασμό με κίνητρα να επιστρέψει η οικονομική ζωή στο κέντρο με ανάπλαση των Εξαρχείων θα αλλάξει πολλά» δήλωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το άνοιγμά του στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και κυρίως σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Αν το ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα επικρατήσει λαϊκισμός ή η αλήθεια, το Ευρώπη ή Μαδούρο. Μπροστά σε αυτά τα διλήμματα οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος ξεθωριάζουν. Δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων. Όταν ξέρουμε τη ζημιά που έκανε η κυβέρνηση, πως μπορεί να λέει ένας πολίτης: τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης; Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ, με τη Γεννηματά ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση… Αν κάποιος κρίνει την ατζέντα μας, δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να στηρίξει τη ΝΔ» τόνισε, ενώ επανέλαβε πως ο ίδιος μετά τις εκλογές, ακόμα και αν είναι αυτοδύναμος, θα επιδιώξει μια πλατιά προοδευτική συμμαχία στην κοινωνία, καλώντας δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να συνταχθούν με τη ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που είπε ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Μακριά από εμένα η αλαζονεία. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εκλογές. Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά, το αργότερο τον Οκτώβριο. Θα είναι προβληματικό να σέρνεται η χώρα με μια κυβέρνηση που δεν θα έχει νομιμοποίηση» επισήμανε, τονίζοντας πως η ΝΔ είναι απόλυτα ενωμένη και ανανεωμένη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, ακόμα, πως προτεραιότητα για τη χώρα θα είναι η διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων ενώ έστειλε μήνυμα πως αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις τότε η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ