Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τι έγινε τους πρώτους έξι καταστροφικούς μήνες του 2015
06/07/2016 17:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει τι έγινε τους πρώτους έξι καταστροφικούς μήνες του 2015

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ΤράπεζαςMario Draghi.


Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον κ. Draghi, για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Εξήγησα στον κ. Draghi ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και θα προσελκύσουν επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους οι οποίοι σήμερα, απογοητευμένοι, εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια επενδυτική έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει.

Η σημερινή Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και, δυστυχώς, στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Δημοσιογράφος:«Χθες, κ. Πρόεδρε, είχαμε ένα χρόνο από τη συμπλήρωση του δημοψηφίσματος, που έγινε πέρυσι, στις 5 Ιουλίου. Ένα σχόλιο».

Κ. Μητσοτάκης:«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης, η οποία οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Σήμερα, είναι περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015.

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων, είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρο.

Ζητώ, και σήμερα, από τον Πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματίσει τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Θυμίζω ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα. Ο ελληνικός λαός πρέπει, επιτέλους, να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει».