Μητσοτάκης: Μεγάλο πισωγύρισμα για την Παιδεία το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου
15/06/2017 14:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Μεγάλο πισωγύρισμα για την Παιδεία το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τη Σύνοδο των Προέδρων των Τ.Ε.Ι. Στη συνάντηση παρευρέθη και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην Παιδεία και να ακούσουμε τις απόψεις σας, σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί το Υπουργείο.

Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων.

Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα ΠανεπιστημιακάΙδρύματα.

Γνωρίζω ότι έχετε και εσείς ειδικά ζητήματα, που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας».