Μητσοτάκης: Με τις σαχλαμάρες σας χάσατε 34 δισ. ευρώ ΑΕΠ τον χρόνο
05/07/2018 19:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Με τις σαχλαμάρες σας χάσατε 34 δισ. ευρώ ΑΕΠ τον χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του αποδόμησε ένα προς ένα όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην δική του δευτερολογία στην Βουλή.

Για την οικονομία είπε: «Σε αντίθεση με εσάς που διαστρέφετε όσα λέω, εγώ σας φέρνω αντιμέτωπο με όσα έχετε πει. Γιατί το ΔΝΤ έχει τώρα χαμηλότερες εκτιμήσεις για ανάπτυξη, σε σύγκριση με το 2014; Είναι γιατί κυβερνήσατε εσείς. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Η τάση που περιγράφει το διάγραμμα, δείχνει πως εκεί που θα έπρεπε να συνεχίσουμε τη βελτίωση στην τάση, ήρθατε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης.

Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες. Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι, σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε 3η ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικο με τους χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα».

Για τις συντάξεις: «Μιλάτε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους που τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Τους κοροϊδεύετε και σήμερα στα μούτρα του. Δεν ψηφίσαμε εμείς να κοπούν οι συντάξεις το 2019. Εσείς το ψηφίσατε. Αν θέλετε να το ξε-ψηφίσετε, μαζί σας θα είμαστε. Ο κ. Σολτς έκρινε σκόπιμο, λέτε, να ενημερώσει για τη συνάντησή μας, όχι τη Die Welt, τα γερμανικά ΜΜΕ, αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό; Στημένη ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου ήταν».

Για το Σκοπιανό: «Αναγνωρίστηκε ή όχι μακεδονική εθνικότητα; Ο κ. Ζάεφ τι λέει; Το nationality στα ελληνικά μεταφράζεται ως εθνότητα. Η συμφωνία στη σελίδα 2 λέει nationality. Oλη η καμπάνια του κ. Ζάεφ βασίζεται στο επιχείρημα ότι «πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα θέλαμε, γλώσσα και εθνότητα. Η συμφωνία λέει nationality, που είναι η εθνότητα. Η ιθαγένεια είναι citizenship. Μάθετε και λίγα αγγλικά. Ρωτήστε τον κ. Ζάεφ, η καμπάνια του στηρίζεται στο ότι πήρε τη γλώσσα και την εθνότητα».

Για το πρόγραμμα της ΝΔ: «Παρουσιάσατε ένα πρόγραμμα της Ν.Δ. – αποκύημα της δικής σας φαντασίας. Ήρθατε εδώ και είπατε ότι θέλω να πάω σε 12ωρο. Θα θέλατε να τα είχα πει. Με τι θράσος βάζετε στο στόμα μου πράγματα που δεν έχω πει;».

Για την σύζυγό του: «Η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί αλλά δεν το είπατε και αυτό είναι άνανδρο».

Πηγή: eleftherostypos.gr