Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα φέρεται στη Βουλή σαν να είναι τροχονόμος συμφερόντων
06/03/2019 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα φέρεται στη Βουλή σαν να είναι τροχονόμος συμφερόντων

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες τετραπλές κάλπες, αρχής γενομένης από αυτές των ευρωεκλογών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε από τη Ρόδο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια οι Έλληνες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα: Αρκετά. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα για την πολιτική αλλαγή", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τα "γαλάζια" στελέχη σε απόλυτη εγρήγορση. "Θα ζητήσω από όλους, παλαιούς και νέους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρουν το μήνυμα στους συμπολίτες μας που είναι αναποφάσιστοι. Πείστε τους ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Σήμερα οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική και χρειάζεται από όλους μας να κάνουμε τις δικές μας υπερβάσεις. Οι υπερβάσεις αρχίζουν και τελειώνουν όχι μετά εύκολα λόγια αλλά με τα δύσκολα έργα. Κρινόμαστε κάθε μέρα για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Εμείς διεκδικούμε να κυβερνήσουμε αυτή τη χώρα όχι απλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά τα οποία έκανε, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε πολύ καλύτερα. Και ζητούμε τη στήριξή σας στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, όχι μόνο γιατί πρέπει να τιμωρηθεί η σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι μία κυβέρνηση που ζημίωσε τη χώρα αλλά γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και ότι μία νέα κυβέρνηση μπορεί να δώσει χώρο στα όνειρα και τις ελπίδες των Ελλήνων", είπε, στην ομιλία του σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εγκαλώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση Τσίπρα ότι φέρεται στη Βουλή σαν να είναι τροχονόμος συμφερόντων.

"Κατέθεσε μία τροπολογία που αφορά στην τιμολόγηση των φαρμάκων. Τώρα, η κυβέρνηση θα τα τιμολογεί με το μέσο όρο των δύο φθηνότερων φαρμάκων μόνο στην ευρωζώνη και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αυξηθούν οι τιμές αυτών των φαρμάκων. Είναι η ίδια κυβέρνηση και ο ίδιος πρωθυπουργός που όταν μιλούσαν για το ζήτημα της Novartis κατακεραύνωναν την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι εμείς κάνουμε διευθετήσεις για να εξυπηρετήσουμε δήθεν τις μεγάλες πολυεθνικές και στήνοντας μία πολιτική σκευωρία. Αυτή είναι η αξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πάντα ένωνε τους Έλληνες. "Είμαστε απέναντι σε κάθε διχασμό. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι η κοινωνία μπορεί να πάει μπροστά ενωμένη. Είμαστε μία βαθιά λαϊκή παράταξη και το χρέος της πολιτικής είναι να στηρίζει πάντα τους πιο αδύναμους και αυτούς που έχουν την πραγματική ανάγκη. Η εξουσία για εμάς είναι εργαλείο για να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες", ανέφερε και σημείωσε ότι οι πολίτες, όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας, θα θυμούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τους Έλληνες.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ σας έπνιξε στους φόρους. Τσάκισε τη μεσαία τάξη, τιμώρησε την επιχειρηματική επιτυχία. Θεωρούσε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει κάποια συμπληρωματικά εισοδήματα πρέπει να τιμωρηθεί ακόμα περισσότερο. Η κυβέρνηση είχε μία καταστροφική πολιτική για την οικονομία και καταδίκασε την Ελλάδα στην καθήλωση και στη μιζέρια", τόνισε. Παράλληλα, άφησε νέες αιχμές για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα πως βουλιάζει την πολιτική ζωή στο βούρκο.

"Απέναντι σε αυτήν την τοξικότητα η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει το δικό της σχέδιο για μία διαφορετική Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο το οποίο στον πυρήνα του έχει την οικονομία. Είναι ένα σχέδιο το οποίο, για να μπορέσει να υλοποιηθεί, χρειάζεται η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δίνουμε πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των περιφερειακών εκλογών όχι μόνο γιατί μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στις περιφέρειες, αλλά γιατί τις θέλουμε αρωγούς στη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που κάνουμε για να πάει η Ελλάδα μπροστά", είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η οδός Πειραιώς θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας και ανασφάλιστης εργασίας.

Πηγή: capital.gr