Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο - Μόνη λύση οι εκλογές
27/01/2017 16:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο - Μόνη λύση οι εκλογές

Σκληρή γραμμή επιλέγει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι της κυβέρνησης την επομένη του Eurogroup, κατηγορώντας την ότι έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο και ζητώντας εκλογές.

Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Μητσοτάκης χρεώνει στην κυβέρνηση ότι «με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Έφερε απέναντί μας ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την ευρωζώνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «μια τέτοια εξέλιξη, θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στο χειρότερο εφιάλτη. Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη».

Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν, αναφέρει ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει: «Όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Ψέματα, αναξιοπιστία, φόροι: Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας κληροδότησε ο κ. Τσίπρας».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν. Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, το δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

Μαξίμου: Θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ και τα λογύδρια του κ. Μητσοτάκη

Να πάρει θέση, αν ζητάει από την κυβέρνηση να δεχτεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ τα οποία ζητάει το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. ότι "είναι έτοιμος".

«Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει δύο φορές τη μέρα ότι είναι "έτοιμος". Το κάνει είτε για να επαναβεβαιώσει τα διαπιστευτήρια υποταγής του στους θεσμούς, ότι δηλαδή ο ίδιος θα υλοποιήσει τα πάντα "και ακόμα περισσότερα", όπως έχει δηλώσει, είτε για να πείσει τον εαυτό του», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ωστόσο, αντί να ποντάρει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή και να υπεκφεύγει, αφού ομολογεί ότι "σημασία έχει σήμερα να βρεθεί λύση", καλό θα είναι επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση: Καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος;».

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνών διαστάσεων αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ με επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα, «ο κ. Μητσοτάκης - όπως και οι ακραίοι των δανειστών - επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τηρεί κατά γράμμα τόσο τους στόχους του προγράμματος, όσο και τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό» και επιπλέον, «ενώ άπαντες στο Eurogroup αναγνωρίζουν επισήμως την εξαιρετική πορεία των οικονομικών δεικτών και εσόδων, έρχεται να επαναφέρει -εξυπηρετώντας ποιόν άραγε;- τα ανυπόστατα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη».

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει την πολιτική του φύση. Από τη μία πλευρά η εμμονή του στην καταστροφολογία και από την άλλη η ανερυθρίαστη προθυμία του να υλοποιήσει την πιο ακραία και αντικοινωνική πολιτική» προσθέτει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει:

«Όπως λοιπόν θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ, έτσι θα μείνουν στα χαρτιά και τα λογύδρια του κ. Μητσοτάκη, ως κακή υπενθύμιση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιστορική του ήττα».

Πηγή: imerisia.gr