Μητσοτάκης: Η Ίμβρος παραμένει παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης Ελλάδας – Τουρκίας
15/05/2018 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Η Ίμβρος παραμένει παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης Ελλάδας – Τουρκίας

Στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην Ίμβρο, παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων. Και είχα μάλιστα τη μεγάλη χαρά σήμερα, επισκεπτόμενος τα σχολεία της Ίμβρου, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας. Μία ειρηνική συνύπαρξη, η οποία θα πρέπει να είναι ο οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, η οποία προϋποθέτει βέβαια το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να επιστρέψω σε αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τόπο».

Kyriakos Mitsotakis@kmitsotakis

Συμμετείχα στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ίμβρο. Είχα τη χαρά, επισκεπτόμενος τα σχολεία του νησιού, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας.

eleftherostypos.gr