Μητσοτάκης: Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα
10/05/2019 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα

«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Βουκουρεστίου. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατοίκους της περιοχής, τα καταστήματα της οποίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές χθες το βράδυ από επίθεση με λοστούς και σφυριά.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρος Καφούνης που συνόδευε τον κ. Μητσοτάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει άλλη αντοχή. 4 μήνες κακής αγοράς, (οι ιδιοκτήτες) δεν μπορούν να αντέξουν και σπασμένα καταστήματα».

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

«Νομίζω ότι η εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα μιλάει μόνη της. Δεν είναι δυνατόν ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα. Δεν είναι ζήτημα επιχειρησιακής δυνατότητας, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Και είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ότι τέτοιες εικόνες, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα σταματήσουμε να βλέπουμε. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται κάθε λίγο και λιγάκι έρμαιο αδίστακτων τραμπούκων, οι οποίοι έρχονται, τα σπάνε και αποχωρούν, όπως έγινε και χθες, παντελώς ανενόχλητοι. Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν».

Ο. Γεροβασίλη για Κυρ. Μητσοτάκη: Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

«Ο κ. Μητσοτάκης μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν παραπλανάται από τα ψεύδη και την υποκρισία», συμπλήρωσε η υπουργός. Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη είναι η εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του κόμματός του για το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του στη Βουλή, προσπαθεί απελπισμένα να αλλάξει την ατζέντα, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο προσφιλές του θέμα περί βίας και ανομίας. Κάνει ότι δεν βλέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας που γίνονται σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και αλλού, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δήθεν υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη φορά, δυσφημεί συνειδητά την εικόνα της χώρας και αρέσκεται να μοιράζει ανέξοδα υποσχέσεις για μαγικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κλείνει τα μάτια. Ας γνωρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν παραπλανάται από τα ψεύδη και την υποκρισία...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ