Μητσοτάκης: H καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας να χτυπά στην περιφέρεια και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα
17/12/2016 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: H καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας να χτυπά στην περιφέρεια και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα

Την ανάγκη η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας να χτυπά στην Περιφέρεια και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή στον Δήμο Μύκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από σήμερα, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο δικός σας δήμος πρέπει να μπει στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, καθώς η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας πρέπει να χτυπά στην Περιφέρεια και όχι μόνο στα αστικά κέντρα».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, αφού αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά επισκέφθηκε την περιοχή με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1988, σημείωσε ότι «από τότε έχει συμβεί μεγάλη πρόοδος και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας». Μάλιστα, τόνισε ότι και ο ίδιος από την θέση του Υπουργού είχε ασχοληθεί με τα ορεινά χωριά του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολλές οι δυσκολίες αλλά περισσότερες οι δυνατότητες. Ως Υπουργός είχα ασχοληθεί και με τα ορεινά χωριά του Δήμου. Θέλω να καταθέσετε τις προτάσεις, γιατί και εμείς διαμορφώνουμε τις θέσεις μας όχι κλεισμένοι μέσα σε ένα γυάλινο πύργο, αλλά επισκεπτόμενοι όλες τις περιοχές».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, ο οποίος αφού εξήρε την δουλειά των εργαζομένων στην ανάδειξη της σπάνιας πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς, τόνισε: «Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη από σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς. Εδώ, αυτό το μικρό, αλλά εξαιρετικά ποιοτικό μουσείο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, γιατί ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε από τις αρχαιολόγους στα σπάνια ομορφιάς αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου. Εντυπωσιασμένος, μάλιστα, μπροστά σε μια μαρμάρινη στήλη που ρυθμίζει τις αγοραπωλησίες της εποχής και χρονολογείται περί τα 400 π.Χ., ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαριτολογώντας: «Αυτή πρέπει να είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ της εποχής!».