Μητσοτάκης για νέο Μνημόνιο: Είναι δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν
15/05/2017 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης για νέο Μνημόνιο: Είναι δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν

Στο τέταρτο Μνημόνιοπου υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φέρνει από σήμερα στη Βουλή προς συζήτηση αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με Έλληνες που κατοικούν στο Λονδίνο.


Όπως τους είπε το τέταρτο Μνημόνιο «πάει πέρα και πάνω από το τρίτο Μνημόνιο. Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση και εκτελεστική δυνατότητα».

«Είναι δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε το φαινόμενο του brain drain, της φυγής, δηλαδή, των καλύτερων μυαλών από την Ελλάδα με τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι στα επτά χρόνια της κρίσης πολλοί νέοι Έλληνες επέλεξαν να φύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν είχαν άλλη διέξοδο.Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό με την αξιοκρατία στο Δημόσιο και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την υγεία και τη δικαιοσύνη θα φέρουν πίσω στη χώρα τους ταλαντούχους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

«Στην επόμενη μέρα πρέπει να αξιοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της διασποράς. Το έχουν κάνει άλλες χώρες. Θα το προσπαθήσουμε και εμείς με πρώτο βήμα το δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό» είπε στους Έλληνες του Λονδίνου ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα αναξιοκρατίας που παρατηρούνται στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Η Ελλάδα πλήρωσε την αναξιοκρατία. Αυτό το μοντέλο τελείωσε. Και δεν θέλω να κομματικοποιήσω τη συζήτηση. Αλλά περίμενα κάτι διαφορετικό από ελληνική Κυβέρνηση. Ξεκίνησε λέγοντας άλλα και τώρα ακολουθεί πελατειακή λογική».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι ήταν προσωπική του δέσμευση η δημιουργία του Μητρώου Στελεχών του κόμματος ώστε να γίνει πράξη η ανανέωση του δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι υποχρέωσή μας να αλλάξουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα παραδοσιακά κόμματα αν δεν αλλάξουν θα έχουν την τύχη που είχαν άλλα παραδοσιακά κόμματα στην Ευρώπη».

«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που κάνουν πράγματα - μικρά και μεγάλα - εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό το αποκαλώ εγώ η άλλη Ελλάδα. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους αναδεικνύουμε μέσα από το δημόσιο λόγο», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Αλλά η Ελλάδα της αισιοδοξίας δεν θεωρώ ότι έχει σήμερα πολιτική έκφραση. Πνίγονται, ταλαιπωρούνται μέσα από γραφειοκρατία, δεν νοείται σήμερα η χώρα να μην έχει ηλεκτρονική ταυτότητα. Ένα σχέδιο που είχαμε δρομολογήσει εμείς είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση μητρώων στο Δημόσιο».«Πιστεύω σε ένα εθνικό σύστημα υγείας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης «αλλά και σε συνεργασία και ανταγωνισμό μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Σχολιάζοντας το παραγόμενο έργο, υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα δεν μετράμε τίποτε. Η συνταγογράφηση αντί να μειώνεται αυξήθηκε. Την ίδια στιγμή, που έχουμε το πιο σύγχρονο σύστημα συνταγογράφησης».

«Η Υγεία είναι ένα μείγμα πολιτικής θέλησης και συγκρούσεων με συμφέροντα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση ώστε να μην υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της. «Αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει σήμερα», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των δικαστών «και σε ποσοτικά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά». «Το καλύτερο κίνητρο για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα είναι να υπάρξουν επενδύσεις», ξεκαθάρισε, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης.

protothema.gr