Μητσοτάκης: Διεκδικούμε για την Ελλάδα ρόλο ισότιμου εταίρου στα ευρωπαϊκά δρώμενα
08/09/2017 12:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Διεκδικούμε για την Ελλάδα ρόλο ισότιμου εταίρου στα ευρωπαϊκά δρώμενα

"Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα", δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.

"Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα".

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για "μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας", με αντικείμενο "όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης".

"Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους", τόνισε.

capital.gr