Μητσοτάκης: Διαχρονική η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία
13/07/2016 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Διαχρονική η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας.


Στη συνάντηση μετείχαν οι Πρόεδροι της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Ιωάννης Σταμούλης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Δημήτριος Σταθόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, κ. Αθανάσιος Τσατσούλης, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτριος Σαϊτάκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθώ από τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας για την κατάσταση και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, υπό αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες.

Συζητήσαμε σειρά θεσμικών ζητημάτων, που αφορούν την ομαλή λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και τα οποία έχουν διατυπωθεί αρμοδίως και στην Κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τις κατάλληλες λύσεις, με αποτέλεσμα αυτό να έχει σοβαρή επίπτωση στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει τη διαχρονική προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να επιτελούν με επιτυχία την αποστολή τους.

Χωρίς δογματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης δεν φτωχοποιεί μόνο τους Έλληνες πολίτες, αλλά έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στις συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στη χώρα.

Είναι σε όλους γνωστό, ότι η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά, έχει διαδραματίσει ένα πολύ θετικό και ουσιαστικό ρόλο στην αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο και την κρίσιμη αποστολή που έχουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, πιστεύοντας στις ικανότητες και την αφοσίωση αυτών των ανθρώπων στην αποστολή τους».