Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα - καταυλισμός
15/03/2016 21:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα - καταυλισμός

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας την πως «παραμένει αμήχανη και πλήρως αναποτελεσματική, χωρίς συγκροτημένη αποτρεπτική πολιτική και χωρίς κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και αμέσως μετά σε ανακοίνωση που εκδόθηκε εκφράζεται η έντονη ανησυχία του κόμματος για την κατάσταση που επικρατεί. Στη ΝΔ τονίζουν πως τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, δυστυχώς, έκλεισαν κάτι που όπως λένε αποδεικνύεται στην πράξη και αποτυπώνεται και στη συμφωνία που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Η ΝΔ εξαπολύει παράλληλα επίθεση στην Τουρκία τονίζοντας πως δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Ελλάδα ενώ εκφράζει και αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνεται πως «αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εγκλωβισμός, ολοένα και περισσότερων, προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας» την ώρα που «αρμόδιοι υπουργοί προαναγγέλλουν ότι οι εγκλωβισμένοι θα φτάσουν έως και τις 150.000 και ότι θα παραμείνουν έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα». Αναφερόμενη στην Ειδομένη την οποία και επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η ΝΔ κάνει λόγο για «κολαστήριο» και «τόπο αβάστακτης δοκιμασίας συνανθρώπων μας, που ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή».

«Περίπου 12.000 άνθρωποι υποφέρουν σε συνθήκες πρωτόγνωρες μέσα στη βροχή και τη λάσπη. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες. Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει εύκολα λόγια, αλλά αποδεικνύεται ανύπαρκτος στις πράξεις.

Η δραματική κατάσταση στην Ειδομένη δε μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε για μια ημέρα. Ο κίνδυνος είναι ήδη μεγάλος» τονίζει η ΝΔ επισημαίνοντας τη δήλωση του προέδρου του κόμματος με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης του χώρου και άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε χώρους με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαμονής, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.

Παράλληλα εξαπολύεται επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα :

«Την ίδια αυτή στιγμή, ο απών κ. Τσίπρας, αυτός που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία Όμως, η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”.

Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αποδεικνύεται πως δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα – καταυλισμό» δηλώνουν στη ΝΔ καλώντας τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς «να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή πραγματικότητα της ανεπάρκειάς τους για την οποία είναι ήδη υπόλογοι».

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας να μην αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα - καταυλισμός.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Ξεπέρασε τα όριά της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

e-typos.com