Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η συμφωνία της Μάλτας
12/04/2017 16:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η συμφωνία της Μάλτας

Mε επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση συνιστά άτακτη υποχώρηση, αυτογελοιοποίηση και παράδοση της κυβέρνησης στους δανειστές.

«Εκτός όμως από άτακτη υποχώρηση, συνιστά το βατερλό μίας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τη διαπραγμάτευση σαν θρίαμβο ενώ κάποιοι μίλησαν για τέλος της λιτότητας».

«Το ψέμα του παρόντος παράγει ενδεχομένως μια εθνική τραγωδία του μέλλοντος» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι υπάρχει πολύ γκρίζο πίσω από το προπέτασμα του λευκού καπνού της συμφωνίας της Μάλτας.

«Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και πιο οδυνηρά για τους πιο αδύνατους. Η καθυστέρηση είχε και έχει κόστος για την οικονομία. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς να πάρει κάτι χειροπιαστό για το χρέος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε ειδική αναφορά, δε, στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι οι συνταξιούχοι θα δουν ότι χάνεται και η 12η σύνταξη εκεί που τάζατε 13η σύνταξη. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» υπογράμμισε.

Η ύφεση επέστρεψε και τα μηνύματα από την αγορά είναι άσχημα στην αρχή του 2017 ενώ χάθηκαν πάνω από 144.000 θέσεις το τετράμηνο Οκτώβριος 2016-Ιανουάριος 2017, η ρευστότητα μειώνεται τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι όλα αυτά δείχνουν την άσχημη κατάσταση στην οικονομία.

«Οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο καθώς κανείς δεν εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που άλλα τάζει και άλλα κάνει» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε, δε, ανεφάρμοστο γραφειοκρατικό σύστημα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει χαθεί ο στόχος για την ανάπτυξη του 2017, θα είμαστε τυχεροί αν πιάσουμε το 1,5% και αυτό ενέχει κίνδυνο για νέα μέτρα όχι το 2018 αλλά το 2019 είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: Βουλιάξατε τη χώρα και αντί να πετάξετε το σωσίβιο πνίγετε το λαό.

Επέκρινε, μάλιστα, ορισμένους από τους θεσμούς ότι έδειξαν σιωπηρή ανοχή και ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση της παραγωγικής Ελλάδας για να χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό του κράτος.

«Τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά αυτό συνομολογήσατε. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «για να φύγει η κυβέρνηση από το τέλμα πρέπει να έρθει μια πολιτική αλλαγή σε όλα που θα φέρει την αξιοκρατία την λογοδοσία και θα φέρει στην εξουσία τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος».

«Αυτή την αποστολή δεν μπορείτε να τη φέρετε γιατί απλά δεν έχετε το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο. Κανείς δεν συζητά με μια κυβέρνηση που παραπαίει. Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή» πρόσθεσε.

Μιλώντας για την εξεταστική όσον αφορά τον χώρο της υγείας είπε ότι «συμφωνούμε για την εξεταστική». «Θέλετε να υπογράψουμε κι εμείς; Μαζί σας με έναν όρο. Να μπει το 1996 και τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης σας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια «κάρφωσε» την κυβέρνηση ότι «ο λόγος που θέλετε να αποφύγετε το 1996 είναι για να αποφύγετε την περίοδο που ήταν ΓΓ του υπ. Υγείας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ευρηματικό δεν μπορώ να πω».

imerisia.gr