Μητσοτάκης από παλαιστινιακά εδάφη: Λύση που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών
11/07/2016 15:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης από παλαιστινιακά εδάφη: Λύση που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου, με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Rami Hamdallah.


Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στη Ραμάλα.

Επικεντρωθήκαμε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος και επανέλαβα τη στήριξη της Ελλάδος σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων Κρατών.

Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτή της τραγικής περιόδου».