Μητσοτάκης: Ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα - «Πρωταγωνιστής» ο τουρισμός
12/01/2017 20:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα - «Πρωταγωνιστής» ο τουρισμός

Την αισιοδοξία του ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, θα οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διάρκεια τοποθέτησης του, σε σύσκεψη που είχε στη Κω με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.

«Θα το καταφέρουμε με διαφορετικές πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας όμως ότι «προϋπόθεση για αυτό είναι να ξεφύγουμε από την μέγγενη του λαϊκισμού».

«Θέλω να τονίσω», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - και όχι από ένα μεγάλο κράτος με προσλήψεις στο δημόσιο, όπως στο παρελθόν γινόταν. «Αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας επίσης ότι πολιτική της ΝΔ είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα των δαπανών του δημοσίου τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβασή του, έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον τουρισμό, τονίζοντας ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της Ελλάδος χωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο τουρισμός» και επισημαίνοντας την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Χαρακτήρισε επίσης ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι θα υλοποιηθεί αυτή την περίοδο η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε διεθνή κοινοπραξία, πράγμα που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανεπάρκεια με την οποία χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι για την εικόνα της χώρας «πρέπει να κρατείται χαμηλά η μπάλα», ενώ έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κλείσιμο του hot spot της Κω, δεδομένου ότι η ύπαρξή του προβλέπεται από την συμφωνία της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για τα νησιά, κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα υγείας, και στο ότι θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής ο πρωτογενής τομέας.

imerisia.gr