Μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για τους χειρισμούς Ξανθού-Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
11/07/2016 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για τους χειρισμούς Ξανθού-Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, κατά του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών ΜΕΘ, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στρέφεται τόσο κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όσο και κατά παντός υπευθύνου.

Η μήνυση αφορά τη δέσμευση, με εντολή τόσο του κ. Ξανθού, όσο και του κ. Πολάκη, του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800), με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι χιλιάδες αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία με τη μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στη Βουλή, ως προς το σκέλος που αφορά τους κκ. Ξανθό και Πολάκη, ενώ δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα παρέμεινε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

Παρέμεινε δηλαδή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ως προς όλο το προσωπικό του πολιτικού γραφείου του κ. Πολάκη, το οποίο πήρε τους επίμαχους φακέλους με τις σχετικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά, που περιείχαν προσωπικά δεδομένα και τους επεξεργάστηκε.

eleftherostypos.gr