Μήνυση κατέθεσε και ο Ε. Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis
20/02/2018 12:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυση κατέθεσε και ο Ε. Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

Έγκληση και μήνυση κατά του ενός από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες "που ψέλλισε το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή", όπως τονίζει χαρακτηριστικά κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος στρέφεται, όπως σημειώνει και "κατά των αυτουργών και των συνεργών μιας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα", δίνοντας…ραντεβού αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

"Η κραυγαλέα ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση είναι το λιγότερο. Διεπράχθη σε βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση. Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες έχουν προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και υπουργούς του ένα χρόνο πριν. Η κυβέρνηση αντιποιείται εισαγγελικά και δικαστικά καθήκοντα. Προαναγγέλλει, προετοιμάζει, οργανώνει, παρεμβαίνει, αξιολογεί, προωθεί", αναφέρει, στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, αναφέρει ότι πρόκειται για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματός μας, όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

"Αυτό το οποίο συμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης, δηλαδή η θεσμική τερατογένεση μέσα από τη μείξη δικαιοσύνης και πολιτικής είναι ζήτημα πολύ σοβαρότερο και από την αποτυχία της λεγόμενης καθαρής εξόδου στην οικονομία, κι από τις διολισθήσεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής. Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο. Εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να αγωνιστούμε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την προοπτική των παιδιών μας. Τα υπόλοιπα αύριο στη Βουλή", επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

Έγκληση-Μήνυση Ευάγγελου Βενιζέλου (144 KB)

capital.gr