Μηνύσεις σε Μαρινάκη και Κουρτάκη προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος
30/04/2018 22:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηνύσεις σε Μαρινάκη και Κουρτάκη προανήγγειλε ο Τζανακόπουλος

Ανεβάζει συνεχώς τους τόνους της αντιπαράθεσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που προανήγγειλε μηνύσεις κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη, για τα δημοσιεύματα με την καταγγελία ότι σύμβουλος του υπουργού οικονομικών ζήτησε μίζα και παραμένει ακόμα στη θέση του.


Αφιερώνοντας μεγάλο χρόνο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον κ. Μαρινάκη, έκανε λόγο για κόσμο της νύκτας, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης του να χρησιμοποιηθεί χαρακτηρισμός ναρκέμπορος, παραπέμποντας σε δικαστικές αποφάσεις που ακόμα δεν έχουν εκδοθεί και τονίζοντας ότι για όλες τις τελικές κυβερνητικές ανακοινώσεις την εύθύνη και τον έλεγχο έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε συνομιλεί νύχτα. Ο κος Μαρινάκης που διώκεται για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις και εμπορία ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει με χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με τον κο Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο ένα ιστορικό συγκρότημα τύπου πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες. Τα άθλια δημοσιεύματα του Βήματος και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα, όπως δεν θα μείνει αναπάντητο κανένα συκοφαντικό δημοσίευμα», υποστήριξε και γνωστοποίησε πως θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή κατά του Β. Μαρινάκη και του Γ. Κουρτάκη.

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία, υποστήριξε και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που όπως είπε ταυτίζεται με τον Β. Μαρινάκη), να σταματήσει να τον καλύπτει», ενώ κατέληξε: «Για όλες τις ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου την ευθύνη την έχει ο Πρωθυπουργός.»

Επίθεση ΝΔ σε κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα περί μίζας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις καταγγελίες ότι σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ζήτησε μίζα 1,8 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευησ τονίζει τα εξής:

«Εδώ και μια εβδομάδα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα μιας καταγγελίας που αφορά τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχει γραφεί στον Τύπο -και δεν διέψευσε η Κυβέρνηση- ο επιχειρηματίας κ. Ιωσήφ Λιβανός κατήγγειλε ότι ο σύμβουλος του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, κ. Αλέξης Πουλιάσης τού ζήτησε μίζα -μέσω συνεργατών του- προκειμένου ο κ. Τσακαλώτος να προωθήσει την έγκριση της νόμιμης αμοιβής του για τη συνδρομή που είχε οικειοθελώς προσφέρει σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκ ευρώ, μέρος της οποίας φέρεται να προοριζόταν για τον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου ο τελευταίος να απελευθερώσει την προβλεπόμενη νόμιμη αμοιβή του κ. Λιβανού.

Το ίδιο ακριβώς καταγγέλλει ο κ. Λιβανός ότι συνέβη προγενέστερα και με πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ -στις αρχές του 2015- ο οποίος επίσης φέρεται να ζήτησε μίζα, και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη, για να προωθήσει την έγκριση της αμοιβής του.Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργούς μέχρι στιγμής σιωπούν για όλα αυτά, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη. Μόνο που υπάρχουν ορισμένα καίρια ερωτήματα τα οποία έχει ήδη θέσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς χρήζουν άμεσων και πειστικών απαντήσεων:

1. Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σημαντική κατηγορία;
2.
Για ποιους λόγους ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του;

3. Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;
Υπάρχουν όμως και δύο ερωτήματα προς τη Δικαιοσύνη.

Γιατί άραγε δεν έχει κληθεί ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο κ. Λιβανός για να αποδείξει -αν μπορεί- τους ισχυρισμούς του;

Και πώς εξηγείται -όταν έχει επιδειχθεί τόσο μεγάλη ευαισθησία για τρείς ανώνυμες μαρτυρίες στην υπόθεση Novartis- να μην έχει ήδη παραπεμφθεί στη Βουλή μια επώνυμη καταγγελία που αφορά δύο υπουργούς της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;».

"Αδιανόητη η στάση της κυβέρνησης"

Πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως «είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος Δίκαιου να χαρακτηρίζει "ναρκέμπορο" οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Η απάντηση του Γιάννη Κουρτάκη

Απαντώντας ο Γιάννης Κουρτάκης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσω twitter ανέφερε: «Για τα όσα συκοφαντικά και άθλια εκστόμισε ο κ. Τζανακόπουλος θα προσφύγω στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Δεν με τρομοκρατούν οι τραμπούκοι της αριστεράς και σίγουρα δεν με φοβίζουν οι απειλές τους" κατέληξε.

Πηγή: http://www.skai.gr/