Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ σε Τσίπρα να "μαζέψει" τον Πολάκη - Δεν φεύγει από την Κυβέρνηση
26/04/2019 11:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ σε Τσίπρα να "μαζέψει" τον Πολάκη - Δεν φεύγει από την Κυβέρνηση

Τις τελευταίες ημέρες έχουν βαλθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση να διαψεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα για την αγαπημένη του μαοϊκή φράση "Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση".

Σε κόμμα και κυβέρνηση έχει χτυπήσει ο "ιός" Πολάκη και δίνεται μάχη για να μη βυθιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια μετά την τελευταία "γκάφα" του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Το ένα μετά το άλλο, βγαίνουν κορυφαία στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησης και παίρνουν αποστάσεις από τον …αψύ Σφακιανό , κατά πώς τον χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποβαθμίζοντας απολύτως όχι μόνον την πρόσφατη επίθεσή του στον Στέλιο Κιμπουρόπουλο αλλά την εν γένει αχαρακτήριστη συμπεριφορά του που φέρνει επανειλημμένως την Κυβέρνηση σε θέση απολογούμενου.

Ο "σαχλαμαρόμαγκας", σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του έχει αποδώσει σε άρθρο της η φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών, με τα τελευταία καμώματά του, ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των συριζαίων βουλευτών που βλέπουν τον πριμιτίφ υπουργό να εκθέτει – και δη προεκλογικά- το κόμμα τους απολαμβάνοντας μάλιστα και της στήριξης του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιδράσεις

Τον χορό του αδειάσματος Πολάκη, άνοιξε ο Νίκος Φίλης, εκ των βασικών μετόχων του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος με ευρεία αποδοχή εντός του κόμματος. Ηχηρότερη όλων ήταν η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι γνωστό ότι βγάζει "φλύκταινες" με τον κουτσαβακισμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, επέλεξε την αμεσότητα του facebook για να στείλει μήνυμα ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα να "μαζέψει" τον Παύλο Πολάκη. Ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές, χρειάζονται όρια, οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί, είπε συνοπτικώς ο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Τσακαλώτος στην πραγματικότητα, άνοιξε την βαλβίδα αποσυμπίεσης υποδεχόμενος όσους – ουκ ολίγους- μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ασφυκτιούν τόσο από την πολιτική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη όσο και από την παντελή απροθυμία του πρωθυπουργού και προέδρου τους, να τον βάλει στη θέση του.

Δεν έχουν βέβαια όλες οι αντιδράσεις εντός του κόμματος και της κυβέρνησης τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξανθός φερ ειπείν, "προιστάμενος" του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, άδειασε μεν τον αναπληρωτή του αλλά η κριτική του δεν εστίασε στην τραμπουκοειδή συμπεριφορά Πολάκη, ει μη μόνον στο ότι …βλάπτει την Κυβέρνηση γιατί βοηθάει τη Ν.Δ να αλλάξει την ατζέντα.

Δεν φεύγει

Η κυβέρνηση επιχειρεί να "σβήσει" το θέμα Πολάκη καθώς είναι δεδομένη η επικοινωνιακή ζημιά που προξενεί η διατήρησή του στην επικαιρότητα μεν αλλά η 6η Μαίου, οπότε και ξανανοίγει η Βουλή μετά από τη δεκαπενθήμερη διακοπή των εργασιών για το Πάσχα, βάσει όσων έχει ανακοινώσει η Ν.Δ, θα είναι "καθοριστική" για την ταύτιση Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ και του "αψύ Σφακιανού".

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον Πολάκη και ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της Κυβέρνησης.

Εντός του κόμματος ουκ ολίγοι θα έβλεπαν με ανακούφιση μια "ηρωική έξοδο" του Παύλου Πολάκη από το κυβερνητικό σχήμα, καθώς θα διευκόλυνε τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις ευρωεκλογές.

Σχετικά σενάρια που διακινούνται πάντως, είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι των οργισμένων στελεχών και δεν απηχούν τις προθέσεις του Μαξίμου.

Κοντολογίς, ο Παύλος Πολάκης, δεν πρόκειται ούτε να παραιτηθεί ούτε να οδηγηθεί σε παραίτηση, καθώς μεταξύ άλλων, μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε και τεράστια επικοινωνιακή νίκη της Ν.Δ.

Παραλλήλως όμως, ανεξαρτήτως των παρατηρήσεων που του κάνει συχνά πυκνά το Μαξίμου να είναι πιο προσεκτικός στο ύφος του ώστε να μη δίνει "πατήματα" στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κρίνεται ως απολύτως χρήσιμος από τον Αλέξη Τσίπρα. Κυριώτατα για την … διαχείριση των λούμπεν στοιχείων στα οποία απευθύνεται με μεγάλη επιτυχία ο μπρουτάλ πολιτικός, ο οποίος ειδικεύεται και σε αντιθεσμικές παρεμβάσεις.

Πηγή:capital.gr