Μήνυμα Κοτζιά σε Ζάεφ για την αναθεώρηση του συντάγματος [βίντεο]
26/02/2018 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυμα Κοτζιά σε Ζάεφ για την αναθεώρηση του συντάγματος [βίντεο]

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ που υποστήριξε ότι η αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ δεν είναι απαραίτητη για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Με νέο του μήνυμα προς τα Σκόπια ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως θα «πρέπει να προχωρήσουν στην απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών που υπάρχουν στο Σύνταγμά της χώρας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την άποψη Ζάεφ ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα μπορούν να γίνουν σε μεταγενέστερο στάδιο επεσήμανε: «Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι’ αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη… Νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της».

Ο υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στα Ελληνοτουρκικά καλώντας εκ νέου την Άγκυρα να εγκαταλείψει την πολιτική των προκλήσεων στο αιγαίο προκειμένου να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή της πορεία. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

«Νομίζω ότι ήταν η πιο ακριβής και η πιο καλή δήλωση που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι καθιστά φανερό και σαφές ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

eleftherostypos.gr