Μια κυβέρνηση για… unfollow
01/12/2015 18:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κυβέρνηση για… unfollow

Ένα κράτος που βουλιάζει, μια χώρα που βυθίζεται και ένας λαός πνιγμένος

Αν υποθέσουμε πως η κυβέρνηση ήταν ένα μεγάλο account στο Τwitter για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών, τότε σίγουρα θα ήταν ένα μεγάλο τρολ με πολλά retweets. Όποιος όμως έχει εντρυφήσει στον κόσμο του Τwitter θα έχει αντιληφθεί ότι κάποια στιγμή και τα τρολ κουράζουν, γίνονται πιο γραφικά και από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και στο τέλος «τρώνε» μαζικά unfollow.

Η κυβέρνηση έχει φθαρεί και η αξιοπιστία της καταποντίζεται σε όλους τους δείκτες της διακυβέρνησης της χώρας.

Παράλληλα, όλες οι κοινωνικές ομάδες, διαταξικά, νοιώθουν ασφυκτικά τον κλοιό της προχειρότητας, της ιδεοληψίας, των εμμονών και της ανικανότητας.

Ένα κράτος που βουλιάζει, μια χώρα που βυθίζεται και ένας λαός πνιγμένος.

Ένα κράτος που βουλιάζει:

Στην οικονομία η ύφεση είναι συνεχιζόμενη και ολοένα και πιο διάχυτη, η μόνιμα υψηλή ανεργία πλήττει ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά αδύναμα στρώματα και κυρίως τους νέους, ενώ ο παραγωγικός ιστός διαλύεται.

Στις Τράπεζες η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης με τον τρόπο που έγινε, τις οδηγεί σε μια χρηματοδοτική ασφυξία με αποτέλεσμα την αδυναμία τους στο να συνεισφέρουν στην κοινωνία και την ανάπτυξη, ενώ οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν την «αυτόχειρη» αυτή διαδικασία.

Στο Δημόσιο, κάθε έννοια αξιολόγησης πηγαίνει περίπατο, νέοι κομματικοί στρατοί δημιουργούνται και το υδροκέφαλο και συγκεντρωτικό κράτος είναι πάλι εδώ.

Μια χώρα που βυθίζεται:

Στην Εξωτερική πολιτική οι ήττες είναι απανωτές και εκτός από την πρόσφατη συντριβή στις Βρυξέλλες από τους Τούρκους, οι παλινωδίες σε μια σειρά από κρίσιμα εθνικά θέματα θέτουν εν αμφιβόλω θεμελιώδη κυριαρχικά δικαιώματα και βάζουν στο τραπέζι με επικίνδυνο τρόπο ζητήματα, όπως το θέμα της συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

Στην Παιδεία κάνει κουμάντο ένας Υπουργός που αρνείται την γενοκτονία των Ποντίων και τοποθετεί επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου έναν «καθηγητή» που κατηγορεί ως τζιχαντιστές τους Μακεδονομάχους. Παράλληλα τα σχολεία δεν έχουν ακόμα καθηγητές και τα πανεπιστήμια είναι παραδομένα στη χλεύη και τους αιώνιους φοιτητές.

Στην Υγεία τα νοσοκομεία αδυνατούν να στελεχώσουν τις υποδομές τους, οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραμένουν απλήρωτοι και οι πολίτες είναι χωρίς την στοιχειώδη περίθαλψη.

Ένας λαός πνιγμένος:

Οι εργαζόμενοι είναι οι συνήθως απλήρωτοι ή με μειωμένους μισθούς και τρέμουν τα νέα επώδυνα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάζονται να προβούν σε απολύσεις μπροστά στο φάσμα του λουκέτου.

Οι επιχειρήσεις δε βλέπουν κανένα αναπτυξιακό σχέδιο, παρά μόνο αισθάνονται την υπερφορολόγηση και την γραφειοκρατία να σκιάζει κάθε τους βήμα.

Οι συνταξιούχοι τρέμουν για τη νέα περικοπή συντάξεων και αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους, που πλέον δε μπορούν να στηρίξουν.

Αυτή η κυβέρνηση δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει ούτε σε εμάς, ούτε στα παιδιά μας, ούτε στα «περήφανα γηρατειά» που βλέπουν τους μόχθους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης περιορίζεται όλο και περισσότερο. Πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν μπορείς να παραπλανείς τους πάντες για πάντα. Και σίγουρα δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ.

Vanzetti

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσος avatar
    Τάσος 01/12/2015 20:27:09

    Από την μια ο πανικός για το τι μας ξημερώνει και από την άλλη η ηδονή για τους ηλίθιους ψηφοφόρους που δεν τους άρεζε ο Σαμαράς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.