Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το έγκλημα;
10/04/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το έγκλημα;

Ακούμε και διαβάζουμε κατά καιρούς ότι οι δανειστές έχουν «τελειώσει» τον Τσίπρα. Ότι έχουν αποφασίσει ότι δεν πάει άλλο με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούν να ασχολούνται με αυτήν την ατέλειωτη γελοιότητα που τους έχει κουράσει.

Λένε πολλοί και εντός της ΝΔ ότι έχουν αποφασίσει οι Γερμανοί να ρίξουν τον Τσίπρα και να πάνε σε μια πιο… φιλική κυβέρνηση. Πόσο πιο φιλική βεβαίως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει πέσει στα τέσσερα και υπογράφει και τις χαρτοπετσέτες;

Μπορεί να έχουν δίκιο. Μπορεί να μπούχτισαν με την κυβέρνηση αυτή που συζητά επί μήνες, γίνονται Γιούρογκρουπ, γίνονται EWG, τηλεφωνήματα του Τσίπρα με την Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Μοσκοβισί. Ατέλειωτα ταξίδια στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, ατέλειωτες συζητήσεις. Μέχρι πόσο να αντέξουν και οι δανειστές τους γελοίους της κυβέρνησης; Ενδεχομένως λοιπόν να έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν ότι οι μέρες, άντε οι μήνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένοι.

Όμως, όλοι αυτοί αγνοούν το βασικότερο. Ότι οι δανειστές, πρωτίστως οι Γερμανοί, με την συμφωνία που ζητούν από την Ελλάδα και τις απαιτήσεις που θέτουν συνεχώς, ουσιαστικά… τελειώνουν και την κυβέρνηση της ΝΔ. Η αλήθεια για το προσύμφωνο της Μάλτας, εφόσον αυτό επικυρωθεί και γίνει συμφωνία, είναι μια παράταση ζωής για την κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι σα να έχεις έναν ασθενή στο κρεβάτι με βαριά αρρώστια, να έχουν αποφασίσει οι γιατροί ότι δεν έχει πολύ ζωή και απλά να του δίνουν φάρμακο για να αντέξει μερικούς μήνες ώστε να διευθετήσει τα… κληρονομικά. Αυτό συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μας διαφεύγει, όμως, το βασικό. Ότι και ο επόμενος πρωθυπουργός είναι… τελειωμένος προτού καν εκλεγεί. Οι δανειστές κατάφεραν ή σκόπιμα εκδικούνται, να ρίξουν δύο κυβερνήσεις με μια ριξιά. Και τον Τσίπρα που τους έχει σπάσει τα… νεύρα αλλά και την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να τους έχει κάνει τίποτε. Απλά και μόνο γιατί θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο για πολλά, πολλά χρόνια.

Αν οι εκλογές γίνουν το 2018, όπως είναι το πιθανότερο, θα πάρει την καυτή πατάτα της μείωσης των συντάξεων και πιθανόν και των νέων φόρων η επόμενη κυβέρνηση. Θα είναι μόνο η ΝΔ; Θα είναι συμμαχία κομμάτων ή ακόμη και μεγάλος συνασπισμός; Ότι κι αν είναι αυτό που θα κληθεί να κάνει είναι διαχείριση της φτώχειας. Πώς θα αντέξει λοιπόν και πόσους μήνες; Και πόσο διατεθειμένοι θα είναι οι δανειστές να συναινέσουν σε αλλαγή των συμφωνηθέντων; Γιατί τα έχουμε ξανακούσει τα περί νέας διαπραγμάτευσης και βλέπουμε που έχουμε φτάσει.

Η Ελλάδα μοιάζει με ένα παιχνίδι μπόουλινγκ. Οι κορύνες είναι οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις και παίκτες είναι οι δανειστές. Με την επαίσχυντη συμφωνία της Βαλέτας έριξαν δύο κορύνες μαζί και επί της ουσίας σαμποτάρισαν το παιχνίδι. Επί της ουσίας δέσμευσαν και τον Κ. Μητσοτάκη με αυτά τα σκληρά μέτρα και του έβαλαν νάρκη πριν καν αναλάβει η ΝΔ την εξουσία.

Επιτέλους τι θέλουν οι δανειστές από τη χώρα; Δεν έχουν γίνει απίστευτες θυσίες; Δεν έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα; Δεν έχει φτωχοποιηθεί η ελληνική κοινωνία; Μέχρι πότε θα συνεχιστεί το έγκλημα, πολιτικό και κοινωνικό;

Εντάξει, το καταλάβαμε. Η Ελλάδα είναι σε καθεστώς υποτέλειας. Αλλά μήπως κάποτε πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με μια ευρύτερη εθνική στρατηγική πέρα από κόμματα και πολιτικούς;