Μέχρι πότε θα καλύπτει τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση;
09/05/2016 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι πότε θα καλύπτει τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση;

Μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Βουλής, καταγράφηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και κυρίως του προεδρείου. Το σοβαρό επεισόδιο με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές δεν είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει για τη συμπεριφορά των υπόδικων ακροδεξιών. Σε κρίσιμες ψηφοφορίες τα νεοναζιστικά σταγονίδια κάνουν σόου για να κερδίζουν δημοσιότητα και ψήφους.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η συμπεριφορά της συντεταγμένης δημοκρατίας. Αυτό που λέμε «συνταγματικό τόξο» απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα. Το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον υπόδικο Λαγό είναι από τα συνηθισμένα της Χρυσής Αυγής, όμως, ποια ήταν η στάση του προεδρείου την ευθύνη του οποίου έχει ο κ. Νίκος Βούτσης ανεξαρτήτως του ποιος προεδρεύει; Ζήτησαν από την αστυνομική φρουρά της Βουλής να μπει στην αίθουσα και να διώξει τον κ. Λαγό και όσους προκαλούσαν με άθλιο τρόπο και ασχημονούσαν κατά της δημοκρατίας. Και τι έκαναν οι αστυνομικοί με την ανοχή της κυβέρνησης; Απλά παρακολουθούσαν την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής να κοροϊδεύει το ελληνικό κοινοβούλιο, να πουλάει τσαμπουκάδες και να μετατρέπει σε ροντέο τη βουλή. Χωρίς καμιά παρέμβαση, απλά κοίταζαν σαν απλοί θεατές, ακούνητα, αμίλητα στρατιωτάκια όπως έλεγε παλιά ο Βύρωνας.

Και δεν είναι το θέμα του μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τους νεοναζί. Είναι το πώς θα αντιμετωπίζονται τόσο προκλητικές ενέργειες χωρίς να γίνονται όλοι θεατές. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τραμπουκισμούς οι οποίοι γίνονται ανεκτοί από τον κ. Βούτση, ποιος ξέρει για ποιο λόγο. Αν ασχημονούσε με τέτοιο τρόπο όπως ο Λαγός κάποιος βουλευτής της ΝΔ θα τον πέταγε με τις κλωτσιές έξω η κυβέρνηση της Αριστεράς. Τώρα θα του… βάλει πρόστιμο. Τόσο καλά.

Μέχρι πότε θα ανέχεται η κυβέρνηση τον εξευτελισμό της βουλής και των αστυνομικών; Μέχρι πότε θα ανέχεται να υβρίζεται η δημοκρατία; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ρίξει για τα καλά νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής τώρα καλύπτει τους τραμπουκισμούς της γιατί τη συμφέρει ο αποπροσανατολισμός;