Μετωπική επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με άρωμα εκλογών
05/07/2018 13:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετωπική επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με άρωμα εκλογών

Μετωπική επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, δίνοντας σαφές "άρωμα" του σκληρού ροκ στο οποίο θα επιδοθεί το κυβερνών κόμμα όταν ανοίξει και επισήμως η προεκλογική αυλαία στη χώρα.

Αφού περιέγραψε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης και μίλησε για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, δαπάνησε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος στον Κ. Μητσοτάκη, εξαίροντας παράλληλα τον ρόλο του Β. Μεϊμαράκη ως προέδρου της Ν.Δ, το 2015.

Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνοντας τρις –τουλάχιστον– τη φράση "ντροπή σας κε Μητσοτάκη", ο Αλέξης Τσίπρας μέμφθηκε τον πρόεδρο της Ν.Δ για υπονόμευση των συμφερόντων της χώρας, υιοθετώντας μάλιστα ρεπορτάζ που εμφάνισε τον γαλάζιο πρόεδρο να ζητεί από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, να φανεί άτεγκτη η Γερμανία στην περικοπή των συντάξεων.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου τα εκλογικά διλήμματα.

Σταχυολογώντας την ομιλία του είπε για:

Οικονομία

Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, οριστικά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια, που οι δικές σας κυβερνήσεις μας έριξαν. Εκεί που απέτυχαν τρεις δικές σας κυβερνήσεις, εμείς πετυχαίνουμε.

Η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες. Εσείς χάσατε 850.000 θέσεις εργασίας εμείς δημιουργήσαμε 350.000.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος, υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ. Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής.

Απόφαση του Eurogroup

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη τον δανεισμό από τον επίσημο τομέα, αλλά μπορεί αυτοδύναμα να επιστρέψει στην κανονικότητα του δανεισμού από τις αγορές.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας. Και το πλέον σημαντικό, είναι ότι διαμορφώνει έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη δεκαπενταετία.

Εκτός αν μετά τον Μοσκοβισί και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους είναι και οι αγορές κομμάτι αυτής της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας, θα γίνεται υπό τη μορφή εκθέσεων για την πορεία της και πιθανά να εισηγούνται κάποιες παρεμβάσεις αν κριθεί απαραίτητο. Όμως ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι δικός της.


Στόχοι

Να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας.
Να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων.
Να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς,
Να αυξηθούν οι μισθοί,
Να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος.
Να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας στο περιθώριο.
Να έχουν όλοι πρόσβαση σε ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας.
Να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης.
Να μην διανοηθεί κανένας ξανά, να παίξει στα ζάρια την ομαλή λειτουργία των σχολείων και να τα αφήνει να υπολειτουργούν χωρίς δασκάλους και βιβλία.

Να πάρουμε ακόμα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.
Να κάνουμε ό, τι χρειαστεί για να στηρίξουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Και θέλω να το πω καθαρά ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να φερθούν από εδώ και στο εξής με υψηλό αίσθημα ευθύνης και να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Πυρά κατά Μητσοτάκη


Θυμώσατε γιατί ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα.
Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα.

Τον βγάλατε ψεύτη.
Αφού ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτης και ο Μοσκοβισί
Και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί, είναι ψεύτες και όλοι όσοι αμέσως μετά το Eurogroup είπαν ακόμα πιο καθαρά όσα είπε προχθές εδώ ο επίτροπος.
Ψεύτης και ο Γιούνκερ, που σε αυτή εδώ την αίθουσα μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Έχετε διάφορους φίλους της οικογενείας, με διάφορα τραβήγματα με τη δικαιοσύνη είναι η αλήθεια, που για χάρη σας όμως έχουν αγοράσει μια ντουζίνα εφημερίδες για να κάνουν προπαγάνδα.

Γιατί με τη στάση σας στο θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, πήρατε οριστικό διαζύγιο με το φιλελευθερισμό και την κεντροδεξιά.

Υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης, προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό.

Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες, να βγουν το προσκήνιο. Είστε απλά ένα πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, όπως αποκαλύφθηκε, του κ. Φρουζή της Novartis.

Ο άνθρωπος που δεν γνωρίζατε, λοιπόν, διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας. Και σε απευθείας συνεννόηση μαζί σας, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σας για την εκλογή σας, στην ηγεσία της ΝΔ.

Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και όπως μάθαμε σήμερα, από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, κ. Μητσοτάκη πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο.

Μεϊμαράκη

Του αναγνωρίζω και εγώ όπως και όλοι στην Ευρώπη, ότι στη δύσκολη στιγμή για τη χώρα, έβαλε μπροστά αυτό που καταλάβαινε ως εθνικό και όχι ως προσωπικό συμφέρον.

Είμαι λοιπόν βέβαιος πως σε αντίθεση με αυτή τη ντροπιαστική στάση που εσείς κρατάτε σήμερα, όχι μόνο δε θα εξευτελίζονταν πηγαίνοντας στο Βερολίνο να παρακαλάει για σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, αλλά θα μου λεγε εμείς βάζουμε πλάτη πρώτοι για τις συντάξεις, γιατί αν το καταφέρεις θα είναι κέρδος για την Ελλάδα και για κάθε κυβέρνηση.


Εκλογικά διλήμματα
- Με το οχτάωρο ή με το δωδεκάωρο;

- Με το κοινωνικό κράτος ή με τις απολύσεις;

- Με την προστασία τις εργασίας ή με τη συντριβή της;

- Με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ή με τη ζούγκλα της απορρύθμισης;

- Με ασφαλιστικό σύστημα ισχυρό και βιώσιμο ή με την κατάρρευση του στο βωμό της ιδιωτικής ασφάλισης;

- Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη ή με τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου και με τα δωράκια στις επιχειρηματικές ελίτ των οφσορ που αποτελεί και ειδικότητα σας οικογενειακή;

Πηγή: capital.gr