Μετάλλιο... ανοησίας
26/08/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετάλλιο... ανοησίας

Αν υπήρχε ολυμπιακό μετάλλιο ανοησίας αυτό θα το έπαιρναν ασυζητητί όσοι εγκέφαλοι της κυβέρνησης έστησαν την υπόθεση Γεωργίου, μαζί βεβαίως με κάτι τελειωμένους δεξιούς της καραμανλικής πτέρυγας που έχουν γίνει άξιοι χορηγοί του Τσίπρα και της παρέας του. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί χτενίζονται. Ήρθε και η ωμή, για ακόμη μια φορά, παρέμβαση της Κομισιόν για να πάρει ξανά φωτιά το τοπίο.

Όμως, τι περίμεναν από τους Ευρωπαίους; Εδώ μας έχουν πάρει τα σώβρακα με τα μνημόνια και μας έκανε έκπληξη η παρέμβασή τους; Αλλά στο κάτω – κάτω τι ζητούν; Αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης ζητούν, να μην εμπλέκεται η πολιτική στις ανεξάρτητες αρχές όπως η ΕΛΣΤΑΤ. Πείραξε τώρα την κυβέρνηση, τον Παπαγγελόπουλο, τον Παπαδημούλη και όποιον άλλον έκανε δήλωση κατά της Κομισιόν και δεν τους έχει πειράξει που ουσιαστικά φτιάχνουν νόμους και προϋπολογισμούς και τους επιβάλλουν στην κυβέρνηση;

Αλλά, ας πούμε ότι ήταν λάθος η παρέμβαση των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες κι ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνουν στη δικαστική έρευνα. Αυτό είναι το πρόβλημα ή μήπως το γεγονός ότι εθελοτυφλούν όλοι απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της χώρας; Και συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Γεωργίου, με το αν ο Καραμανλής έκανε τα πάντα σωστά και τώρα τον διαβάλουν ενώ ζητά δικαίωση ή με τον αν ο Γ. Παπανδρέου έκανε τις γκάφες του αιώνα και οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο;

Να μας συμπαθάτε αδέρφια αλλά χ…ε η φοράδα στο αλώνι. Αν θέλετε κάντε μια εξεταστική επιτροπή, κάντε και ένα ειδικό δικαστήριο, βγείτε και στα κανάλια να ξεκατινιαστείτε για το ποιος είχε… μεγαλύτερο το έλλειμμα.

Όμως, η αλήθεια είναι η εξής: Όλοι ψήφισαν νόμους και μνημόνια με βάση τα στοιχεία για το έλλειμμα από την ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή 15% και πάνω. Τι θέλουν κάποιοι και βγαίνουν δηλαδή τώρα να κάνουν τους τιμητές; Τι θέλουν οι καραμανλικοί και οι «φίλοι» τους οι Συριζαίοι όταν εδώ και χρόνια έχουν αποδεχθεί αυτά τα στοιχεία; Ο Σαμαράς αποδέχθηκε το έλλειμμα, πήρε μια διαλυμένη οικονομία και την έβαλε σε ίσιο δρόμο. Ο Παπανδρέου πήρε τα ίδια στοιχεία και απέτυχε παταγωδώς ενώ ο Τσίπρας είναι γνωστό πόσο καταστροφικός είναι.

Τι ζητούν δηλαδή τώρα οι καραμανλικοί; Να αποδεχθεί ο Μητσοτάκης ότι έκανε απάτη ο Γεωργίου; Μα τότε όχι μόνο θα πρέπει να πάει στη Ραφήνα να παραδώσει την ταυτότητά του στον Καραμανλή αλλά και θα είναι ξεφτιλισμένος απέναντι στους Ευρωπαίους. Αλήθεια; Αν αναθεωρηθούν τα στοιχεία, όπως ζητούν κάποιοι φωστήρες πώς θα πάει ο εξυπνάκιας ο Τσακαλώτος να διαπραγματευτεί μεθαύριο με τον Μοσκοβισί; Αλλά το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πώς αυτή η κυβέρνηση κάνει τώρα παζάρια για τα μέτρα και το χρέος με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα 15,4% ενώ την ίδια ώρα στήνει βρόμικα παιχνίδια με τους δήθεν «δεξιούς».

Αλλά να πούμε και κάτι τελευταίο για να τελειώνουμε με όλη αυτή την ανόητη ιστορία. Αν ο Τσίπρας και η παρέα του έχουν τα κότσια ας αμφισβητήσουν ανοικτά τα στοιχεία. Ας πάνε με αποδείξεις στις Βρυξέλλες και να πουν «κύριοι δεν αποδεχόμαστε το έλλειμμα αυτό και ζητάμε να αλλάξει το πρόγραμμα». Με τζάμπα μαγκιές και ψεύτικα δάκρυα δεν γίνεται τίποτε.

Όμως, είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα πολύ ύπουλο παιχνίδι μιας αριστεροδεξιάς συμμαχίας που στόχο έχει να κρατήσει πίσω τη ΝΔ. Δεν θα τους περάσει, ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο και σίγουρα τα ψέματα και ο αποπροσανατολισμός φτάνουν στο τέλος τους.