Μεσσηνιακή «βεντέτα» για στρατόπεδο, μητροπολίτη…
24/05/2017 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεσσηνιακή «βεντέτα» για στρατόπεδο, μητροπολίτη…

Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτευτή της Ν.Δ. Μίλτου Χρυσομάλλη

Βεντέτα έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας (Κατρούγκαλου, Κωνσταντινέα, Κοζομπόλη) και του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτου Χρυσομάλλη. Μάλιστα, ο τελευταίος επιμένει στο χαρακτηρισμό του «ανθρωπάκια» για τους βουλευτές.

Κι όλα αυτά με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και τα… ρουσφέτια του μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτευτή της Ν.Δ. Μίλτου Χρυσομάλλη:

Η αμετροέπεια και η ευθύνη

Με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του στρατοπέδου Καλαμάτας, ο πολιτευτής της Ν.Δ., Μ. Χρυσομάλλης, εκδήλωσε για μία ακόμη φορά την αμετροέπειά του. Η αμετροέπεια δεν είναι ασυνήθιστη για την παράταξή του. Ο μόνος λόγος που θεωρήσαμε την ανάγκη να απαντήσουμε στο τελευταίο επεισόδιό της είναι γιατί θεωρούμε την πολιτική πάνω από όλα θέμα προσωπικού και πολιτικού ήθους.

-Ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε στον τοπικό Τύπο για τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ επί λέξει: «αυτά τα ανθρωπάκια προκειμένου να κρατήσουν το μισθό τους και την καρέκλα τους, θα κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να χειροκροτούν μέχρι και αυτόν που λοιδορεί το μητροπολίτη τους». Ταυτόχρονα, μας «αφόρισε», διότι –δήθεν- έχουμε εκφραστεί υπέρ του κλεισίματος του στρατοπέδου.

Επειδή γνωριζόμαστε όλοι στην πόλη και το νομό μας, είναι προφανές ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε επαγγελματίες πολιτικοί είναι, ούτε ανεπάγγελτοι, ούτε μανία έχουν με τα αξιώματα και τις καρέκλες. Κάποιοι άλλοι, γόνοι πολιτικών τζακιών, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και δηλώνουν αιώνιοι πολιτικοί ή περιφερόμενοι πολιτευτές, είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και διέλυσαν την κοινωνία. Είναι οι ίδιοι που, με περισσό θράσος και αμετροέπεια, μας κουνούν το δάχτυλο και θέλουν να σώσουν τη χώρα. Με τις ίδιες συνταγές του παλαιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.

Εμείς, εκλεγμένοι δύο φορές εντός του 2015 από τους πολίτες, έχουμε επίγνωση και της εντολής και των δυσκολιών που υπάρχουν στην υλοποίησή της.

Είμαστε δεσμευμένοι αταλάντευτα στην προσπάθεια:

-Να επιστρέψει η χώρα και η Μεσσηνία στην κανονικότητα, μακριά από την επιτροπεία των μνημονίων, τη θηλιά του χρέους και την κρίση.

-Να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης, για νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης με δίκαιη διανομή των καρπών της ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας. Για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ως ασπίδας των αδυνάτων συμπολιτών μας. Για δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στη λειτουργία της διοίκησης και για διαρκή πόλεμο στη διαφθορά και διαπλοκή με όλα τα μέσα.

Η οικονομία σήμερα σταθεροποιείται και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά σε όλους, παρά τις γνωστές δυσκολίες. Μόνο η τυφλότητα της αντιπολίτευσης δεν τα διακρίνει. Είναι ώρα ευθύνης, για όλους. Η κοινωνία, αντί για ύβρεις και πολιτικές αμετροέπειες, περιμένει πολιτικές θέσεις και ουσιαστική κριτική.

Τέλος, για το επίμαχο θέμα του στρατοπέδου, ο κ. πολιτευτής διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια, αφού ουδείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «χειροκρότησε» τον υπουργό Άμυνας και τις δηλώσεις του για το μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ουδείς βουλευτής πήρε θέση για να φύγει το στρατόπεδο Καλαμάτας.

Η θέση μας είναι σαφής και στηρίζεται στο αυτονόητο: Ότι αποκλειστικά αρμόδιοι για το πώς και πού θα λειτουργούν, θα εκπαιδεύονται και θα ενεργούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αυτή γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προτεραιότητες τη χώρας. Όχι ο κάθε τοπικός παράγοντας, ανιδιοτελής ή όχι.

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Κατρούγκαλος

Παναγιώτα Κοζομπόλη

Πέτρος Κωνσταντινέας


Βουλευτές Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ προς Καμμένο για το στρατόπεδο: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΛΕΙΣΤΟ

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αποδείξανε πόσο εξουσιολάγνοι και ανθρωπάκια είναι. Προκειμένου να μη δυσαρεστήσουν τον κυβερνητικό τους εταίρο και ρισκάρουν τη θεσούλα τους και το μισθό τους, είπαν τη μόνη φράση που ξέρουν καλά: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Όπως αναφέρουν στην τελευταία παράγραφο ανακοίνωσής τους, συμφωνούν με ό,τι πει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, δηλαδή ο κ. Καμμένος, για το θέμα του στρατοπέδου. Άρα να κλείσει. Εύγε «περήφανοι» βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Να σας χαίρονται οι Μεσσήνιοι... και χωρίς στρατόπεδο!

Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι κανείς βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν χειροκρότησε τις δηλώσεις Καμμένου για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ωστόσο, ξέχασαν να πούνε ότι και κανείς βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να ψέξει τον κ. Καμμένο για αυτές του τις δηλώσεις. Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται ψεύτες και ανθρωπάκια.

Όσον αφορά το γεγονός ότι κανείς βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ότι θέλει να κλείσει το στρατόπεδο, να υπενθυμίσω ότι στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο ο κ. Κωνσταντινέας ζήτησε να μετατραπεί το στρατόπεδο σε επιχειρησιακό κέντρο για την πολιτική προστασία και η κα Κοζομπόλη συντάχθηκε με τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει κάνει καμία δήλωση, προφανώς, γιατί δεν ξέρει ούτε πού βρίσκεται το στρατόπεδο.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις στο πρόσωπό μου, απλά τους υπενθυμίζω ότι είμαι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός, διατηρώντας τεχνικό γραφείο στην Καλαμάτα, προερχόμενος από δύο γονείς ιατρούς, που πρόσφεραν για πολλές δεκαετίες ιατρικές υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τους Μεσσήνιους. Μόνο τζάκι δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει κανείς και ειδικά πολιτικό. Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να κυκλοφορώ με άνεση στη Μεσσηνία και να συνομιλώ με τους συμπολίτες μου κοιτάζοντάς τους στα μάτια, γιατί δεν τους εξαπάτησα ούτε τους κορόιδεψα. Δεν τους έταξα παροχές 12 δισ. για να με ψηφίσουν και μετά τους φόρτωσα στην πλάτη δύο μνημόνια με τα σκληρότερα μέτρα που έφερε ποτέ κυβέρνηση. Γι’ αυτό μπορώ να περπατάω περήφανος, σε αντίθεση με εσάς που κρατάτε ομπρέλα μέσα στο κατακαλόκαιρο… γιατί το «παίζετε» ότι βρέχει.

Ο κόσμος σάς έχει καταλάβει, κε Κατρούγκαλε, κα Κοζομπόλη και κε Κωνσταντινέα.

Η Νέμεσις πλησιάζει.

Μίλτος Χρυσομάλλης

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, πολιτευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.

Πηγή: tharrosnews.gr