Μείωση φόρων από τη Νέα Δημοκρατία "βλέπει" η Eurasia
31/05/2019 11:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μείωση φόρων από τη Νέα Δημοκρατία "βλέπει" η Eurasia

Μείωση φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για αναθεώρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και προσπάθεια αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα βλέπει, μεταξύ άλλων, ο όμιλος Eurasia ως προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οποία θεωρεί ως το φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, μεταδίδει η Καθημερινή.

Σε σημείωμά του για τις ελληνικές εκλογές, ο όμιλος εκτιμά ότι η ΝΔ είναι πιθανό να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ενώ ως δεύτερη πιο πιθανή εξέλιξη βλέπει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ανακτήσει κάποιες από τις απώλειές του, αλλά δεν είναι πιθανό να κλείσει τη διαφορά με τη ΝΔ.

Για την οικονομική πολιτική της ΝΔ εκτιμά ότι "θα τηρήσει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, ενώ θα χρησιμοποιήσει ενδεχόμενο δημοσιονομικό χώρο για να μειώσει σταδιακά το φορολογικό βάρος. Επίσης θα υπάρξει μικρή βελτίωση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων".

"Η ΝΔ έχει γενικώς μια φιλική προς τους δανειστές στάση και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πιθανό να αμφισβητήσει τη συμφωνία μαζί τους. Επιπλέον, ο ηγέτης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκδηλώσει τη φιλοδοξία του να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και την αναβάθμισή της σε επενδυτική βαθμίδα", αναφέρει το σημείωμα.

Πηγή:capital.gr