Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο δεύτερο γύρο
21/12/2015 00:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο δεύτερο γύρο

(Ανανεωμένο) Ο λαός μίλησε και είτε έχει κάνει λάθος είτε είναι σωστός αυτός είναι ο απόλυτος κριτής. Αυτός θα αναλάβει την ευθύνη για τις μελλοντικές αποτυχίες, αυτός θα έχει βάλει το λιθαράκι του για ενδεχόμενες επιτυχίες.

Αν και πολλές φορές ο πολίτης όταν ψηφίζει λαθεύει, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την άποψή του, τα θέλω του. Εδώ έκανε ο λαός πρωθυπουργό τον ανύπαρκτο και έχει καταστήσει κορυφαίο πολιτικό παράγοντα τον ψεκασμένο, στις εκλογές της ΝΔ δεν θα κάνει λάθη;

Σε κάθε περίπτωση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο μεγάλος νικητής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ. Και ίσως αυτή του η πρωτιά να τον κάνει να ζητήσει συγγνώμη για όλα τα τερτίπια και τα κόλπα που έκανε το επιτελείο του ώστε να μην υπάρχει άμεση εκλογή αρχηγού από τον λαό. Και μην τολμήσει να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές στο συνέδριο που θα ακολουθήσει, εφόσον είναι αυτός τελικά ο νέος πρόεδρος. Ο λαός μίλησε και η συμμετοχή του λέει ότι πρέπει να είναι αυτό το σύστημα εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ, και σε κάθε άλλο κόμμα άλλωστε που σέβεται τη Δημοκρατία.

Η νίκη του κ. Μεϊμαράκη δεν αμφισβητείται, η εκλογή του στις 10 Ιανουαρίου πάντως δεν έχει κλειδώσει, για τις συμμαχίες θα μιλήσουμε παρακάτω. Ο κόσμος της ΝΔ δεν πείστηκε ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση. Αυτό που πρεσβεύει ο B. Μεϊμαράκης είναι απλά η συνέχιση της πορείας του κόμματος από εκεί που το παρέλαβε ο Σαμαράς. Ένα κόμμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που κάποιοι περιμένουν τον «σωτήρα» Καραμανλή, που κάποιοι άλλοι ονειρεύονται συγκυβερνήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό επέλεξε το κόμμα να είναι καραμανλικό κι αυτό θα πρέπει να μην το ξεχάσει. Όταν θα έρθει η ώρα για το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι», όταν θα πρέπει να αποφασιστεί αν η ΝΔ θα γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ τότε ο κόσμος που επέλεξε αυτήν την πορεία για το κόμμα θα πρέπει να το θυμηθεί.

Κατά τη γνώμη μας η επιλογή Μεϊμαράκη δεν είναι επιλογή ανανέωσης και η ΝΔ θα ξαναμπεί σε νέο κύκλο εσωστρέφειας, γκρίνιας, ιδεολογικής σύγχυσης και δυσκολίας στο να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση. Αλλά είπαμε… ο κόσμος αποφάσισε. Εκτός κι αν ο Καραμανλής περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα σκληρά μέτρα, να φθαρεί ο Τσίπρας, να ψηφίσει μέτρα ο Μεϊμαράκης και να επιστρέψει αυτός νικητής και τροπαιούχος.

Η περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι διαφορετική. Έκανε αντικειμενικά μια καλή εκστρατεία, χαμηλών τόνων και με ξεκάθαρους προσανατολισμούς και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό. Αν θα είναι αυτός που θα κοντράρει στα ίσα τον Μεϊμαράκη θα το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το επώνυμό Μητσοτάκης δημιουργεί στον Κυριάκο σημαντικό μειονέκτημα, ακόμη κι αν αξίζει καλύτερης τύχης. Μην απορήσει κανείς όμως αν στοιχηθούν μαζί του όλοι οι υπόλοιποι και κάνει καμιά μεγάλη έκπληξη.

Αλλά και δεύτερος να μείνει θα έχει τον πρώτο λόγο στη διαδοχή όταν ο Μεϊμαράκης δεν θα μπορεί να δώσει ώθηση στο κόμμα.

Η περίπτωση του Τζιτζικώστα είναι η κλασική της πολιτικής «φούσκας» που σκάει στην κρίσιμη στιγμή. Κάηκε ο άνθρωπος και είναι και νέος. Ο λόγος είναι ότι δίπλα του στοιχήθηκαν μεγάλα συμφέροντα που ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει. Αν είχε παραιτηθεί από περιφερειάρχης ίσως και να κέρδιζε. Με το να το έχει δίπορτο απέδειξε ότι δεν είναι έτοιμος να θυσιαστεί για το κόμμα. Άλλωστε, πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να έχει αρχηγό από το… καφενείο της Βουλής κι όχι από την αίθουσα της Ολομέλειας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε έναν έντιμο αγώνα, καθαρό με συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ. Είμαι δεξιός, είμαι αυτοδημιούργητος, δεν είμαι τζάκι, δεν θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα, ψηφίστε με. Αυτά είπε ο Άδωνις και κάλεσε τον κόσμο να δώσει στη ΝΔ συγκεκριμένο στίγμα κι όχι έναν νεφελώδη μεσαιοχωρίτικο χαρακτήρα που σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί λανθασμένος και λίγος για να κερδίσει τον Τσίπρα.

Ο Άδωνις δεν τα κατάφερε γιατί ο κόσμος φαίνεται να μην επιλέγει την περιχαράκωση δεξιάς – αριστεράς αλλά στο πλαίσιο της συναίνεσης να δίνει εντολή για συνεργασίες, ακόμη και… ανίερες. Ο Γεωργιάδης ήθελε ένα καθαρά δεξιό κόμμα, όμως, οι ψηφοφόροι δεν τον επέλεξαν διότι δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσε να ενώσει όλες τις τάσεις στη ΝΔ για να ξαναγίνει μεγάλο το κόμμα.

Τον Ιανουάριο θα επιλεγεί τελικά ο αρχηγός της ΝΔ που θα τραβήξει το κουπί του 2016, οπότε και θα φανεί αν ο Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά. Πολύ φοβούμαστε για τη Νέα Δημοκρατία δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι το φάντασμα της διάσπασης. Μήπως δηλαδή υπάρξουν συγκρούσεις και αποχωρήσεις που θα αποδυναμώσουν το κόμμα και θα φέρουν εσωστρέφεια και πισωγύρισμα. Άλλωστε, άλλες 20 ημέρες «φαγωμάρας» και ποιος θα πάει με ποιον δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Το δεύτερο είναι ότι αν ο Μεϊμαράκης (εφόσον εκλεγεί τελικά) δεν αλλάξει μυαλά τότε ο Τσίπρας θα μας κυβερνά για μια δεκαετία. Αν ο «προστάτης» του Βαγγέλα, ο Καραμανλής συνεχίσει τις επαφές, τα σούρτα – φέρτα και τις συνεννοήσεις με τον Τσίπρα (δήθεν για εθνικούς και πατριωτικούς λόγους) τότε η ΝΔ θα χαθεί αργά αλλά σταθερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την ιδεολογική ηγεμονία του, η ΝΔ θα συνεχίσει τα «χαχαχούχα» και τα «γαλλικά» αλλά από ουσία μηδέν.

Ο κόσμος με τη συμμετοχή του έδειξε ότι ψάχνει έναν… αντιΤσίπρα γιατί βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολύ μέλλον. Όμως, με την επιλογή που φαίνεται να κάνει ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί να είναι αυτός που θα κάνει μεγάλη τη ΝΔ. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 20/12/2015 21:38:29

  Το 2009 η απροσμένως τεράστια συμμετοχή σφράγισε την νίκη του Αντώνη από την πρώτη Κυριακή κόντρα στις προσδοκίες του ...κατεστημένου !
  Εφέτος, και ενώ δεν έχει αυτήν την στιγμή υπάρξει ούτε ένα αποτέλεσμα εκλογ. τμήματος, είναι δύσκολο πολύ να ξαναζήσουμε το ίδιο φαινόμενο.
  Επισημαίνω πώς προϊόντος του χρόνου οι ψηφοφόροι γίνονται απαιτητικοί και δεν είναι επ' ουδενί δεδομένοι. Για κανέναν και για τίποτε.
  Πατριωτική-Δημοκρατική-Χριστιανική Ν. Δημοκρατία.
  Τίποτε λιγότερο !

 2. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 20/12/2015 21:40:36

  Απλα πολλα μπραβο στο κοσμο της ΝΔ , που παρολα τα διχαστικα μηνύματα , το φιασκο της πρωτης προσπαθειας για εκλογες , τις 2 συνεχομενες ηττες από το παραμαγαζο του συριζα, και σε μια εποχη που η πολιτικη και τα κόμματα εχουν απαξιωθεί πληρως, βρηκε το κουραγιο μεσα στο καταχείμωνο να παει τοσο μαζικα ( σχεδόν 500.000 ) , να εκφρασει τη γνωμη του για το μελλον της παραταξης.

  Μακαρι ο νικητης, όποιος κι αν είναι , να ενωσει δυναμεις, να διευρύνει τη ΝΔ, να τη δωσει τις λυσεις που απαιτεί η Ελληνικη κοινωνια η Ελληνικη μεσαια- μικρομεσαια ταξη και τα πιο φτωχα λαικα στρώματα . Η Ελλαδα βρισκεται σε πολύ κρισιμο σταυροδρόμι. Αυτά.

 3. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 20/12/2015 21:49:17

  Ο κόσμος με την αθρόα συμμετοχή του έστειλε μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες :
  1. Οσοι θέλουν το κόμμα κλειστή λέσχη να το ξεχάσουν
  2.Το κόμμα πρέπει να εξυγιανθεί , να εκδημοκρατισθεί και να εκσυγχρονισθεί κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών λαϊκών κομμάτων στην ομάδα των οποίων ανήκει
  3. Η "Κυβέρνηση" να λάβει σοβαρά υπόψη της , αν μπορεί, τον θυμό που εξέφραζαν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι που στήθηκαν στην ουρά για να εκλέξουν κάποιον που θα σταματήσει τον κατήφορο της χώρας
  4. Ο μικρός μωροφιλόδοξος και υπερφίαλος εταίρος της Κυβέρνησης που έκανε όνειρα ...για παιδομάζωμα , μην γυρίσει πλευρό , είναι ώρα να ξυπνήσει

 4. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 20/12/2015 22:02:06

  η συμμετοχη του κοσμου στελνει ενα ουσιαστικο μηνυμα, οτι προσβλεπει στις ιδεες και την ιστορια της παραταξης για το μελλο.ν της πατριδας

 5. afthormitos avatar
  afthormitos 20/12/2015 22:15:48

  Αδωνη, συνέχισε γερά! Εισαι παντα πρώτος στις καρδυές μας!

 6. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 20/12/2015 23:38:08

  κύριοι,
  Χαϊδεύετε τα αφτιά των δεξιών ψηφοφόρων, οι οποίοι για ακόμη μία φορά έδειξαν
  και απέδειξαν (αφού ξέρουμε ποιός έχει εκλεγεί) γιατί η ΝΔ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, αφού :
  1. Έδειξαν φόβο προς το νέο, το καινούργιο.
  2. Προτίμησαν παλαιές και αποτυχημένες συνταγές. Νάχουν το κεφάλι τους ήσυχο (νοικοκυραίους τους λέτε).
  3. Έδειξαν υπακουή στο σύστημα, σ' αυτό που τους υπαγορεύει ο Ένας (αλήθεια, ποιός είναι αυτός ?)
  4. Έδειξαν ότι ο δεινόσαυρος είναι το αγαπημένο τους pet.
  5. Μόνο που η νέα γενιά δεν ψηφίζει δεινόσαυρους.

  Συμπέρασμα : Ακόμα και ο Κων. Μητσοτάκης να κατέβαινε, θα είχε βάσιμες ελπίδες.
  Συμβουλή : Ετοιμαστείτε για 20 χρόνια αριστερής παρένθεσης....

 7. Δημήτρης Ζ avatar
  Δημήτρης Ζ 20/12/2015 23:50:06

  Τελικά, νικητής των εκλογών στη ΝΔ είναι ο Τσίπρας. Άντε με τις υγείες μας...

 8. ΦΡΟΥΡΟΣ avatar
  ΦΡΟΥΡΟΣ 21/12/2015 00:23:19

  Τι να περιμένει κανείς από ένα γηρασμένο κόμμα , που δεν εμπνέει τη νεολαία; Ας μας δοθούν τα ποσοστά των νέων σε σχέση με των γερόντων που ψήφισαν σ΄αυτή την διαδικασία.
  Από σήμερα η ΝΔ πέθανε, καλόν παράδεισο ....
  Αν υπάρχει έστω μια σπίθα σ΄αυτό το κόμμα ας βγεί μπροστά , ας γεννηθεί κάτι νέο που θα εμπνεύσει και θ΄αφήσει πίσω τ΄απολιθώματα της ιστορίας.

 9. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 21/12/2015 00:52:01

  Kαι το ερώτημα,που εγλώβισε όλους εμάς τους υποστηρικτές του ΑΣ... τώρα με τον Βαγγέλα,που έσουρε τα διάφορα στον ΑΣ ή με τον αδελφό της Ντόρας οέο... ;

 10. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 21/12/2015 01:31:29

  Αδωνι το κεφαλι ψηλα! Να ξερεις οτι οι Νεοδημοκρατες που αναγνωριζουν την αξια,την εντιμοτητα και την προσφορα σου στην παραταξη ειναι πολυ περισσοτεροιαπο εκεινους που σε επελεξαν με πιστη και ενθουσιασμο για την αρχηγια.

 11. Vassilis avatar
  Vassilis 21/12/2015 02:44:08

  Τελος.

 12. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 02:56:06

  κριμα για τον Αδωνη
  αλλα δεν πρεπει να τον παρει απο κατω,ουτε να αλλαξει.

 13. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 03:00:25

  παντως το αποτελεσμα ειναι τραγικο για την ΝΔ απο καθε αποψη,αλλα αυτο ειναι.

 14. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 03:49:02

  Ο Άδωνις έδωσε το αγώνα του με αξιοπρέπεια απέναντι στο σύστημα των τζακιών....

  Έκανε την αρχή και προ παντός μόνος του!

  Άδωνι συνέχισε....

 15. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/12/2015 04:19:13

  Νομιζω οτι ο κοσμος φοβηθηκε τον αδωνι, "πολυ συγκρυσιακος" ειπαν πολλοι. Τα ποσοοστα σε πρωτο γυρο ηταν 40 -20 -20 -20. Κοσμος που θα ψηφιζε αδωνι ψηφισε κυριακο και εγιναν τα ποσοστα 40-30-20-10. Πιστευω οτι η κινηση προς τον λαζοπουλο ξενισε πολλους και εχαψαν την προπαγανδα περι φιμωσης. Ακομη και δικοι του αδωνι.

  Ο "αστικος κοσμος" θελει να ειναι πιο πολυτισμενος πιο λογικος. Και αυτο ακριβως με κανει να πιστευω οτι ακομη και τωρα σαν κοινωνια υποτιμουμε τον τσιπρα. δεν μπορεις να παλεψεις εναν αμοραλιστη με τροπους μεγαλου σαλωνιου. δεν μπορεις να παλεψεις καποιον αγνοωντας τον και περιμενοντας τον να αυτοκαταστραφει.

  ας ελπισουμε οτι τυχον συνεργασια κυριακου και αδωνι μετα τις εκλογες θα γινει πιο θεσμικη και ιδεολογικη παρα οτιδηποτε αλλο.

 16. Διογένης avatar
  Διογένης 21/12/2015 05:22:02

  Καταρχάς, μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Έχουμε μικρή ενσωμάτωση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου πιθανόν η εικόνα να είναι διαφορετική από την επαρχία. Και μην ξεχνούμε ότι εδώ δεν έχουμε "ετεροδημότες", ψηφίζουν όλοι εκει που μένουν. Η γενιά του Ίντερνετ είναι διαφορετική σε σχέση με τους υπόλοιπους.

  Δεύτερον, αν όντως επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η ψήφος του Έλληνα έτεινε πάντοτε να είναι ανεύθυνη και ανεύθυνη είναι και σήμερα. Δεν ψηφίζει με βάση του ότι έχει ΑΥΤΟΣ την ευθύνη για ό,τι συμβεί, αλλά ψηφίζει με τη βασική ιδέα να αναλάβει την ευθύνη κάποιος άλλος. Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου και ο βασικός λόγος που υπερψηφίστηκαν οι δύο εκπρόσωποι των τζακιών της ΝΔ, Καραμανλής και Μητσοτάκης.

  Τρίτον, δυστυχώς το σχέδιο κατά του Αντώνη Σαμαρά λειτούργησε. Από τη στιγμή που απετράπη η οριστικοποίηση της ανόρθωσης της χώρας και η πιθανή επανεκλογή Σαμαρά τον Ιούνιο του 2016, το πράγμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Ο Καραμανλής τα κατάφερε, είναι ακόμη ιδιοκτήτης της ΝΔ και κάνει ακόμη κουμάντο. Τρέμετε όλοι οι υπόλοιποι.

  Τέταρτον, ας μην χαίρεται ο Μητσοτάκης για τη νίκη του να πάρει τη δεύτερη θέση (διότι αυτός είναι ο ουσιαστικός νικητής, ας μη γελιόμαστε), ας μην θρηνούμε όσοι στηρίξαμε Άδωνι. Φταίει κι εδώ η βλακεία του Νεοέλληνα που δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη της ψήφου του. Άκουγε ο ηλίθιος τον Άδωνι να ισοπεδώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαινε μετά ο ηλίθιος και έλεγε "αυτό είναι, Άδωνι ή Κυριάκο θα ψηφίσω" και "φυσικά" ψήφισε Κυριάκο. Γιατί; Διότι ο Κυριάκος ήταν μια προς το κυριλέ αναπαραγωγή του πολιτικού λόγου του Άδωνι. Ας σκεφτούμε, τι είπε ο Κυριάκος για δικό του πολιτικό λόγο; Απλώς, έχοντας από γεννησιμιού του τη "ρετσινιά" του φιλελεύθερου, μπόρεσε να περνιέται για φιλελεύθερος ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με το σπορ, ενώ ο Άδωνις που ξεκίνησε από τον Καρατζαφέρη περνιέται για "δεξιός", ενώ ο άνθρωπος είναι καθαρόαιμος φιλελεύθερος (εκτός από δεξιός), πολύ περισσότερο από τον Μητσοτάκη.

  Στην ουσία, η νίκη Μητσοτάκη είναι νίκη Άδωνι, με τη διαφορά ότι ο κόσμος καταψήφισε το παρουσιαστικό του. Αυτό είναι όλο. Δυστυχώς, αλλά αυτό είναι. Όταν καταλάβουν ότι ψήφισαν περιτύλιγμα και όχι περιεχόμενο, ίσως να είναι αργά.

  Εν πάση περιπτώσει, εγώ βλέπω τον εαυτό μου υποχρεωμένο να στηρίξω Κυριάκο, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Με τον Μεϊμαράκη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Και με τον Κυριάκο τα έχουν βρει (απόδειξη ότι ο Μεϊμαράκης ειπε ότι αν δεν περνούσε στον β΄ γύρο θα στήριζε Κυριάκο), αλλά τουλάχιστον εκεί έχουμε ακόμη μια αμφιβολία για το τι θα συμβεί, ενώ με τον Μεϊμαράκη τα πράγματα είναι δεδομένα.

  Κυρίως, χρειάζεται μια ευρεία συμμαχία αυτή τη στιγμή για να φύγει ο καραμανλισμός από τη μέση, ο θανατηφόρος για την παράταη και τη χώρα καραμανλισμός. Η πηγή της αμφισβήτησης των αξιών στις οποίες στηρίχθηκε η πατρίδα μας. Να φύγει μια για πάντα, να φύγει οριστικά. Έχουμε μια ακόμη ευκαιρία στο πρόσωπο (δυστυχώς...) του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλλον πρέπει να την αξιοποιήσουμε.

 17. GO avatar
  GO 21/12/2015 06:49:31

  Η βάση της Ν.Δ επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της μεγάλης μας παράταξης.

 18. Nικήτας avatar
  Nικήτας 21/12/2015 06:51:18

  Μπράβο σου Άδωνη που σήκωσες ανάστημα απέναντι στους πανίσχυρους ιδιοκτήτες . Ζήτω τώρα οι βολεμένοι ζήτω τώρα οι άκαπνοι επαγγελματίες πολιτικοί με σπουδές και καριέρες φυτευτές . Με αυτούς θα πάμε στο μέλλον που προοιωνίζεται σκληρό ; Ζητω στη νέα τάξη πάντως εγώ δεν θα πώ .

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/12/2015 08:04:30

  Καλώς ήλθες Διογένη.

 20. εναλλακτικός avatar
  εναλλακτικός 21/12/2015 08:23:40

  Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και την κηδεία της ΝΔ . Έχασε ο Άδωνις . Εντάξει αυτό αποφάσισε ο λαός . Ελάχιστοι από τους νέους ψηφίσαν Βαγγέλα . Ο Βαγγέλας είναι παρελθόν. Φαντάζεται κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές με Αλαβάνο αρχηγό κόμματος? Πάμε λοιπόν μπροστά με Κυριάκο. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την ανανέωση του κόμματος.

 21. patriotis avatar
  patriotis 21/12/2015 08:31:34

  Αν δε θέλουμε να γίνουμε ουρά του συριζα όλοι Κυριάκο .Συγχαρητήρια στον αδωνι για τον αξιόλογο αγώνα του.

 22. Παράξενος avatar
  Παράξενος 21/12/2015 08:37:13

  Η Ελλάδα δεν είχε και δε θα έχει ποτέ δεξιό κόμμα γιατί η καταναλωτική, χωρίς μνήμη, παραδόσεις ή ρίζες, φαν του βολέματος, επιδειξιομανής, ζηλόφθονη και χωρίς φιλοδοξίες (για αυτό και υπέρμαχη του εξισωτισμού) κοινωνία της δεν είναι ικανή να στηρίξει ούτε φιλελευθερισμό ούτε συντηρητισμό.
  Κατά τη γνώμη μου καλύτερες επιλογές ήταν Άδωνις και Μητσοτάκης, άρα τώρα είμαι με Μητσοτάκη. Το να κρίνεται άνθρωπος από το όνομα είναι ένδειξη πρωτόγονου συναισθηματισμού και έλλειψης λογικής.
  Βέβαια αν είχε λογική αυτή η κοινωνία δε θα τη γλένταγε το σύριζα.

 23. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 21/12/2015 08:41:17

  Ο στρουμπουλός Τσέλιγκας σφύριξε, το πολυπληθές asygkr;athto κοπάδι, ακολούθησε χοροπηδώντας. Η ψευδής καλλιεργημένη αίσθηση της ''ασφάλειας'', είναι που σιγουρεύει και τη σφαγή. Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η Εθνική ανοησία που επικρατεί πανελληνίως και που μας έχει εξασφαλίσει ήδη 3 καταστροφικά μνημόνια, δειλές, ανίκανες και ξενοκινούμενες ηγεσίες, όπως επίσης και τη μαύρη μοίρα του παρηκμασμένου Προτεκτοράτου. Δεν είναι τίποτε τυχαίο τελικά. Τον επιλέγουμε και μιά και δυό και δεκατέσσερις φορές τον βάλτο μας. Μας αξίζει. Ας μην διαμαρτυρόμαστε.

 24. Theodore avatar
  Theodore 21/12/2015 09:40:30

  Φόβος και υπακοή, αυτό έδειξαν οι ..ξανασωσμένοι ψηφοφόροι. Και για ποια μεγάλη συμμετοχή μιλάμε και κουραφέξαλα; Όταν το 2009 πήραν μέρος 800.000, μετά από μια συντριβή και τώρα οι μισοί, δλδ 400.000 για ποια νίκη και πράσινα άλογα, κάνουν λόγο οι στασιδάτοι; Παρηγοριά στον άρρωστο. Ο Τσίπρας έβγαλε πρόεδρο αυτόν που ήθελε, τι δεν καταλαβαίνετε;

 25. Διογένης avatar
  Διογένης 21/12/2015 10:32:00

  Όσο περνάει η ώρα και δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και όσο δεν κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση ο Άδωνις, τόσο οι υποψίες μου για νοθεία και "μαγείρεμα" μεγαλώνουν.

  Οι ενδείξεις είναι πολλές:

  Καταρχάς, έδωσαν ως "διαρροές" αποτελέσματα κυρίως από Κρήτη, όπου είναι φυσικό να προηγούνται Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης διότι και οι δύο κατάγονται από εκεί (Ηράκλειο και Χανιά, αντίστοιχα).

  Δεύτερον, καμία από τις λοιπές διαρροές δεν είναι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, όπου ο κόσμος είναι πιο ψαγμένος και ενημερώνεται περισσότερο από το Ίντερνετ και ήταν λογικό να έχει ο Άδωνις τη μεγαλύτερη απήχηση.

  Τρίτον, δεν υπήρξε ούτε καν "μερική" ανακοίνωση αποτελεσμάτων, όπως γίνεται σε κάθε διαδικασία. Βασικά, η ΚΕΦΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη απολύτως τίποτε! Αυτό είναι αδιανόητο! Και βρωμάει νοθεία από μακριά.

  Τέταρτον, ο ίδιος ο Άδωνις λέει, θα μιλήσω μετά το επίσημο αποτέλεσμα. Αυτό, για όποιον θέλει να το διαβάσει between the lines, σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω καμία διαρροή.

  Πέμπτον, ο Άδωνις έχει όλα τα αποτελέσματα, διότι είχε παντού αντιπροσώπους, άρα, στο επιτελείο του τα έχουν ήδη βγάλει τα τελικά. Άντε να του έλειπαν τυχαία κάνα-δυο εκλογικά τμήματα. Αν δεν έχει βγει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, αυτό σημαίνει ότι αυτός έχει άλλα αποτελέσματα και όχι αυτά που "διέρρευσαν".

  Έκτον, η επιλεκτική διαρροή ποσοστών σημαίνει ότι τα βγάζουν, περιμένουν μέχρι να δημιουργηθεί ένα πολιτικό τετελεσμένο και μετά άντε να το ανατρέψεις, όταν πια όλοι έχουν συνηθίσει ότι βγήκε "αυτό" το αποτέλεσμα και όχι άλλο.

  Όλα αυτά εμένα μου "βρωμένε" νοθεία.

  Το αν έγινε νοθεία ή όχι είναι πολύ σημαντικό, όχι για το τι θα γίνει στο πεθαμένο κόμμα της ΝΔ, αλλά για το τι αύριο θα μπορούσε να έχει μια κίνηση εκτός ΝΔ. Αν ο Καραμανλής και οι Μητσοτάκηδες αποφάσισαν να κρατήσουν τη "σφραγίδα" ΝΔ, όσοι δεν τα γουστάρουμε αυτά που πρόκειται να γίνουν έχουμε μια κρίσιμη μάζα, τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αν δια του Άδωνι έχουμε πάρει 36.000 ψήφους (το 9% των 400.000), τότε δεν θα τολμήσει κανένας να κάνει τίποτε. Αν όμως οι ψήφοι μας (του Άδωνι, αλλά τους λογαριάζω για "δικούς μας" αυτούς τους ψήφους) είναι άλλοι, τότε ασφαλώς και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο.

  Βρωμάει και βρωμάει πολύ το πράγμα.

  Παραπάνω έγραψα ότι βλέπω τον εαυτό μου υποχρεωμένο να στηρίξει Κυριάκο. Αν όμως δεν έχουν βγάλει ακόμη αποτελέσματα, άρα το μαγείρεμα συνεχίζεται μπροστά στα μούτρα μας, τότε τι Κυριάκο, μπουρλότο όλα, σιγά μην καθήσουμε άλλο να ασχοληθουμε με γελοίους ανθρώπους.

  Άδωνι, φύλαγε καλά τα δεδομένα που σου έστειλαν οι αντιπρόσωποί σου. Είναι ικανοί να μπουκάρουν να σου τα κλέψουν οι αλιτήριοι "ιδιοκτήτες" της χώρας και της παράταξης... Πού έφεραν και θα διατηρήσουν τον Τσίπρα στην εξουσία μην τυχόν και τους φας εσύ ή κανένας Σαμαράς την παράταξη και τη χώρα...

 26. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 21/12/2015 10:32:00

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;;;;;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ....

 27. Προβληματσμένος avatar
  Προβληματσμένος 21/12/2015 10:39:50

  Το βασικό είναι να μην πάρει τους χθεσινούς ηττημένους από κάτω. Ειδικά τον Άδωνι που επιτέλους απάντησε στον ακήρυχτο πόλεμο έστω και με τις σφεντόνες που είχε στη διάθεσης του. Να θυμάται ότι όπως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα έτσι και είναι αδύνατον να εκριζωθούν αντιλήψεις 35 ετών μέσα σε μια προεκλογική περίοδο. Σαν δεξιός τελείως αποστασιοποιημένος από τη ΝΔ και ιστοριοδίφης τον ευχαριστώ που τόλμησε να εκπροσωπήσει μια μερίδα του κόσμου που στην Ελλάδα αποτελεί την μεγάλη μειοψηφία. Μακάρι το αποτέλεσμα να μην κάνει τον κόσμο να μετανιώσει για την επιλογή του. Ας έχουμε όμως στο μυαλό μας ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα είναι ανοιχτή μια κεντρώα μετεξέλιξη της ΝΔ με ότι αυτό συνεπάγεται για την έκφραση της Δεξιάς στο κοινοβούλιο.

 28. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/12/2015 11:12:17

  Εμενα αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ο αδωνις δεν πηρε αριθμο ψηφων καν κοντα σαν αυτες που εχει σαν βουλευτης .

  μου εκανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντυπωση!

 29. Gizzer avatar
  Gizzer 21/12/2015 11:21:54

  Ο Κουμουτσάκος βγήκε και είπε ότι βασικό συμπέρασμα των εσωκομματικών εκλογών στην ΝΔ είναι ότι "η ΝΔ δεν είναι Δεξιά". Μάλιστα. Καλά που μας το επιβεβαιώνει να μην έχουμε και αμφιβολίες. Εμπρός λοιπόν για Σύμφωνα Ομοφυλοφίων, ανοιχτά σύνορα, Σία (CIA) στα βιβλία ιστορίας στα σχολεία, αποχριστιανοποίηση και πολυπολιτισμικότητα. Αυτή θα είναι και επισίμως πλέον η ΝΔ. Ένα θλιβερό κόμμα με υψηλή κυριότητα και light. Τώρα που χρειαζόταν όσο ποτέ η ΝΔ να είναι μια ισχυρή εθνική Δεξιά, αντιθέτως είναι ένας άχρωμος λαππάς χωρίς λόγο ύπαρξης (εφόσον υπάρχει το Ποτάμι).

 30. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/12/2015 11:22:35

  1. Όλοι όσοι ψηφίσαμε χτες Άδωνη Γεωργιάδη τον καλούμε να μην το βάλει κάτω. Αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και στο μέλλον έχει να προσφέρει στην παράταξη και τη χώρα πολλά.

  2. Ο Νεοδημοκράτης που θα προσέλθει στις κάλπες στις 10 του Γενάρη ας αναρωτηθεί ποιον θέλει επικεφαλής της παράταξης.
  Τους Λούληδες, τους Αντώναρους τους Ρουσόπουλους, τους Στυλιανίδηδες και τους Παπαγγελόπουλους ή έναν λαοπρόβλητο και καταξιωμένο ηγέτη με βάση τις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας;
  Τον διαρκώς κρυπτόμενο αλλά πανταχού παρόντα Κώστα Καραμανλή, που δρα στο παρασκήνιο προς ίδιον όφελος λειτουργώντας με φερέφωνα, εντολοδόχους και παρατρεχάμενους, ή έναν αρχηγό που ψηφίστηκε από τη βάση γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που υποσχέθηκε ότι θα κάνει;
  Την εταιρεία της συμφοράς που εκπροσωπούν οι Τσιπροκαμμένοι και ο γελωτοποιός προπαγανδιστής μέντοράς τους ή έναν πρόεδρο που φιλοδοξεί να ανακόψει την πορεία προς τον γκρεμό και να ξαναδώσει στους Έλληνες προοπτική και ελπίδα;

  3. Το Γενάρη ψηφίζουμε Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μια τίμια, καθαρή και πειστική φωνή. Θα προτιμούσα, βέβαια, τον Άδωνη, αλλά με τις παρούσες συνθήκες ο Κυριάκος είναι:
  Ο μόνος ικανός, να ματαιώσει τις ανίερες συμμαχίες της Καραμανλοτσιπραίικης καμαρίλας.
  Ο μόνος που έχει τη θέληση και τη δύναμη να μη λειτουργήσει σαν δεκανίκι του ολέθριου καταληψία σχολείων.
  Ο μόνος κατάλληλος να αρνηθεί άφεση αμαρτιών στον εθνοκτόνο θίασο της συριζαίικης παρακμής.
  Ο μόνος έτοιμος να αρθρώσει έναν πειστικό λόγο που θα συνεγείρει τους χαζοχαρούμενους, ενοχικούς και καναπεδάτους νεοδημοκράτες με σκοπό να τους οδηγήσει στη σωτηρία και την αναγέννηση της Ελλάδας.

 31. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 21/12/2015 11:28:54

  Ο έλληνας δεν αλλάζει με τίποτα, δεν κουνιέται με τίποτα, είτε στην ΝΔ είναι είτε σε άλλο κόμμα μία από τα ίδια, δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Ο έλληνας αποδεικνύεται ότι είναι ένας χαλβάς του καναπέ, ένας χέστης που δίνει τα πάντα για ένα επίδομα, για μιά θεσούλα. Μην μας κάνει εντύπωση γιατί κυβερνάνε οι τυχάρπαστοι & ανεπάγγελτοι του σύριζα. Αυτά γουστάρει ο λαός, να ακούει τους επαναστάτες της γραβάτας να τους χαϊδεύουν τα αυτιά, να αφήνει τα παιδάκια του, τους αιώνιους φοιτητές απείραχτους να τους κλείνει το ματάκι για αυξησούλες..... Κύριοι ο λαϊκισμός εθριάμβευσε και στις χθεσινές εκλογές της ΝΔ.

 32. kyritsas avatar
  kyritsas 21/12/2015 11:32:39

  Συγχαρητήρια στον Άδωνι για τον τίμιο αγώνα που έδωσε. Τίποτα δεν πάει χαμένο, κάθε ψήφος είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

  Πάμε όλοι τώρα για να βγει ο Κυριάκος! Μπορεί να μην έχει το δυναμισμό του Άδωνι, ούτε τη πρόθεση για την ιδεολογική σύγκρουση μέχρι τέλους, αλλά τουλάχιστον εκπροσωπεί το φιλελευθερισμό, τη ρήξη με τους καραμανλικούς δεινοσαύρους και την ανανέωση. Έχει σαφές μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πιο σκληρή στάση απέναντι στη συναίνεση από ότι ο Βαγγέλας.

 33. GO avatar
  GO 21/12/2015 11:37:11

  @Διογένης
  Σας εύχομαι καλό ταξίδι, Διογένη άλλωστε δεν υπήρξατε και τόσο φίλος του κόμματος. Μέσα - έξω ήσασταν, κατά ομολογία σας. Να είστε βέβαιος ότι το μοναστήρι θα 'ναι καλά, πολύ καλά μάλιστα!

 34. λαέρτης avatar
  λαέρτης 21/12/2015 11:42:53

  Ο Άδωνις ΜΟΝΟ δεν έχασε κι αυτο το γνωρίζουμε εμείς που αγωνιστήκαμε και μακριά από το πληκτρολόγιο. Τα ποσοστά του για μοναχικού μαχητή κόντρα σε 3 στρατούς τα ξέρουμε εμείς που βλέπαμε τις υπόλοιπες υποψηφιότητες! Και μόνο ότι ΟΛΟΙ παραδέχονται πλέον ότι ο Άδωνις ίναι υπεύθυνος που δεν ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί κι ότι ο χαζόπουλοθ είναι ο γελοίος φτάνει!
  Αν ξεφτιλίστηκε κάποιος αυτός είναι ο GG.

  Όποιος θέλει συναίνεση ρουςόπουλο Και Στυλιανίδου και ιωαννίδη ψηφίζει Βου !

  Όποιος θέλει να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει ΝΔ!!

  Facts

  Σ' ευχαριστούμε άδωνι και συνεχίζουμε!

 35. θεσσαλος avatar
  θεσσαλος 21/12/2015 13:24:06

  ενα πραγμα θα πω μονο..στο εκλογικο κεντρο που πηγα να ψηφισω εβλεπα ανθρωπους πανω απο 60 χρονων..ημουν ο μοναδικος 35αρης..λογικο το 40αρι του βαγγελα..κακα τα ψεμματα..η ΝΔ καταντησε ενα γηρασμενο κομμα..

  υγ:Αδωνι μη το βαζεις κατω..Ησουν οι πετρα που ραγισε το γυαλι της αριστερας..Συνεχισε με το κεφαλι ψηλα!

 36. Παράξενος avatar
  Παράξενος 21/12/2015 13:26:18

  Διευκρινιση σε αυτό που έγραψα:
  Kαλύτερες επιλογές Άδωνις και Μητσοτάκης, αν είχα να διαλέξω δύο.
  Αν είχα να διαλέξω έναν, Άδωνις.
  Καλύτερη επιλογή στο β γύρο, Μητσοτάκης.

 37. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ avatar
  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 21/12/2015 16:00:30

  Αδωνι ευχαριστούμε για όσα έκανες για εμάς. Εννοείται ότι και στη συνέχεια είμαστε μαζί σου.

 38. Νικ avatar
  Νικ 21/12/2015 18:02:48

  Ο Άδωνις αποτελεί χρυσή εφεδρεία για το μέλλον.....

  Άδωνι συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

  Ακόμα θυμάμε το τρέξιμο που έκανες....

  Ο Μαραθώνιος είναι μεγάλος!

 39. patriotis avatar
  patriotis 22/12/2015 09:20:55

  Τιτανας ο αδωνις για αυτό και το ψήφισα αλλά τώρα πρέπει να στηρίξουμε Κυριάκο αν θέλουμε να χουμε τη ελπίδα να ρίξουμε αυτή τη σιχαμερη,τρισαθλια,ανθελληνικη κυβέρνηση..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.