Μεϊμαράκης: Από το «όχι σε όλα», ο κ. Τσίπρας έχει περάσει στο «ναι σε όλα»
06/11/2015 21:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεϊμαράκης: Από το «όχι σε όλα», ο κ. Τσίπρας έχει περάσει στο «ναι σε όλα»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την Καστοριά όπου βρίσκεται αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια και τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και στις δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Για τα χθεσινά επεισόδια και τις ευθύνες της κυβέρνησης είπε:

Σκεφτείτε αυτό το περιστατικό να είχε γίνει ανάποδα. Να ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, να είχαμε πει κάτι που την Αριστερά μπορεί να την ενοχλούσε, να είχε κάνει μια διαδήλωση, να είχε πάει οποιοσδήποτε αριστερός βουλευτής, τραμπούκοι να τον έδερναν, η αστυνομία να μην εκινείτο και καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δε θα καιγόταν όλη η Αθήνα. Εμείς δράσαμε δημοκρατικά. Δράσαμε εθνικά. Δράσαμε υπεύθυνα γιατί είμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Την καταδικάζουμε. Και αυτό έχει σημασία στο Δημοκρατικό Πολίτευμα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω ότι η Νέα Δημοκρατία θεσμικά κινήθηκε και θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα να πω ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες και ακόμα δεν τους έχει συλλάβει και περιμένει να περάσει το αυτόφωρο, έ τότε δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και θα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας που προκαλούν το αίσθημα του Ελληνικού λαού.

Εμείς, λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Δεν σηκώνουμε τους τόνους σε αυτά, αλλά ένα και ένα κάνουν δύο. Όχι ότι θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορεί η δημοκρατία να λειτουργεί στον τόπο μας.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και θέλω να πω και στους τραμπούκους ότι η ιστορία με τραμπουκισμούς δεν γράφεται. Νέα Δημοκρατία χαλυβδώνεται από αυτές τις συμπεριφορές. Θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και κυρίαρχη. Και να ξέρετε ότι θα διασφαλίσει την ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού.

Η Ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή. Είναι Εθνική Ιστορία και είναι Εθνική υπόθεση όλων μας. Κι εμείς οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν, ούτε και να δημιουργηθούν τέτοια ζητήματα. Και ταυτόχρονα, μη μας λένε ότι ανεβάζουμε τους τόνους, γιατί εμείς εμπράκτως είμαστε κατά της βίας και εμείς είμαστε από εκείνους που έχουν θύματα από την τρομοκρατία και τη βία.

Γι’ αυτό ακριβώς και πιστεύουμε ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, ότι πρέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να δράσει, ότι πρέπει ο υπουργός Παιδείας να το σκεφθεί πάρα πολύ αυτό που είπε και να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως και θα πρέπει ο Πρωθυπουργός, αν δε συμβούν αυτά, να πάρει θέση και να τους αποπέμψει από την κυβέρνηση. Διότι δε μπορεί να ζητάνε συνεννόηση και συναίνεση και από την άλλη μεριά να μας υβρίζουν, να μας θεωρούν υπεύθυνους για την ένταση την οποία αυτοί δημιούργησαν και να ζητούν και τα ρέστα.

Και ταυτόχρονα, να σας πω ότι δηλώσεις, όπως ήταν αυτή που ακούστηκε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι «ερίζον», δε βοηθούν στο να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Γιατί με την ίδια άποψη, «ερίζον» είναι και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, «ερίζον» είναι και το θέμα του Αιγαίου, «ερίζον» είναι και το θέμα της Κύπρου και έχω την αίσθηση ότι ανοίγουν τα μεγάλα εθνικά θέματα.

Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:

Και δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων που ζητούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, τη στιγμή κατά την οποία εμείς είμαστε στην Ευρώπη και η Τουρκία είναι εκτός Ευρώπης. Και τη στιγμή κατά την οποία τα δικά μας σύνορα μπορούμε να τα φυλάξουμε εμείς μαζί με την Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και τη Frontex και να φυλάξουν οι άλλοι τα δικά τους σύνορα.

Και βεβαίως να συνεννοηθούμε με την Τουρκία για το προσφυγικό και βεβαίως να βρούμε τη συνεννόηση που απαιτείται και να δοθούν και πόροι προς την Τουρκία, αλλά κοινή φύλαξη συνόρων και θαλάσσης δεν μπορεί να γίνει. Και αν άκουσα σήμερα και τον Πρόεδρο της Κομισιόν να μας λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δύο χώρες δεν μπορούν να κάνουν κοινές περιπολίες. Και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Τσίπρας δεν του εξήγησε. Δεν του εξηγεί, όπως δεν εξηγεί τίποτα και αυτό είναι το ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί βλέπετε ότι ενώ μέχρι το Γενάρη ο κ. Τσίπρας ήταν σε όλα όχι, όχι στους Ευρωπαίους, όχι στους δανειστές, όχι στη Μέρκελ, όχι στον Ολάντ. Το Γενάρη που πήρε την εξουσία το όχι έγινε ίσως. Ίσως και να το δούμε και πιθανόν. Και από τον Σεπτέμβρη και μετά όλα έχουν γίνει ναι. Ένα όχι δεν μας είπε.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιάννης Κ avatar
    Γιάννης Κ 07/11/2015 07:25:43

    Βαγγέλη μου, δυστυχώς για σένα, αλλά εσύ ξανάβγαλες τον τσίπρα πρωθυπουργό. Εσύ με τα μεγάλα και στρατηγικά λάθη που έκανες προεκλογικά. Λάθη που για την εμπειρία σου είναι ακατανόητα και απαράδεκτα. Δεν είναι δυνατόν να σου επισημαίνουν πολλοί τι θα συνέβαινε μετά αν θα πήγαινες μαζί του με το 3ο μνημόνιο. Και επαληθεύτηκαν. Μπορούσαν να το περάσουν άνετα με απουσία της ΝΔ από την ψηφοφορία. Σου δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία στα debates να του τρίψεις στα μούτρα τα δεδομένα της Κυβέρνησης Σαμαρά. Και να τον κολλήσεις στον τοίχο να μην έχει τι να πει. Δεν το έκανες. Για ποιο λόγο; Για να μην δώσεις πόντους στον Σαμαρά; Έτσι χάθηκαν οι ευκαιρίες Βαγγέλη μου, έτσι ξανάκανες πρωθυπουργό αυτό το αμόρφωτο, αγράμματο, ατάλαντο και ανεύθυνο άτομο που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τους Έλληνες στη δυστυχία, στη φτώχεια και στην ανέχεια. Και μετά τις εκλογές του είπες να πάμε μαζί για το χρέος; Γιατί Βαγγέλη μου; Για να δώσεις άλλοθι στην επτάμηνη τραγελαφική διαπραγμάτευση που έκανε με τον μπαρουφάκη, τις "δημιουργικές ασάφειες" και τα "παράλληλα νομίσματα"; Όχι Βαγγέλη μου, Όσοι έχουν νου και κρίνουν και θέλουν να ξεκουμπιστεί μια ώρα αρχύτερα αυτό το μόρφωμα που μας κάθισε στο σβέρκο ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 22/11.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.