Μέγιστος πολιτικός απατεών!
07/12/2015 12:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέγιστος πολιτικός απατεών!

Όπως ξέρουμε, τα γραπτά μένουν και στοιχειώνουν εκείνους που τα γράφουν και τα λένε δημόσια. Οι λέξεις γράφονται και δεν σβήνουν από το πέρασμα του χρόνου, όσο κι αν αλλάζουν οι άνθρωποι.

Είναι 8 Δεκεμβρίου του 2014 και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νυν πρωθυπουργός κ. Τσίπρας πραγματοποιεί την ομιλία του στη Βουλή με την οποία καταψηφίζει τον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας είναι… κεραυνός. Καταγγέλλει συμφέροντα, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση, υπόσχεται διαγραφή χρέους, κατάργηση μνημονίων, νέα σεισάχθεια, ελπίδα και όραμα.

Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει, δεν είναι πολύς για να δούμε την απίστευτη κοροϊδία του ελληνικού λαού. Το Antinews διάβασε ξανά εκείνη την ομιλία του Αλέξη και… συγκλονίστηκε από αυτά που έλεγε τότε. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα ένα χρόνο μετά. Για να καταλάβετε το μέγεθος της τεράστιας απάτης. Διαβάζοντάς τα θα αντιληφθείτε ότι ο κ. Τσίπρας είναι μέγιστος πολιτικός απατεών.

Αν ο κ. Πλακιωτάκης, η Φώφη ή ο Θεοδωράκης δεν μιλούσαν καθόλου προχθές και απλά παρέθεταν την ομιλία του Τσίπρα πέρυσι στην ίδια διαδικασία θα κέρδιζαν περισσότερα. Διαβάστε και κρίνετε:

*Θέλω μόνο να διαβεβαιώσω ένα πράγμα και κατέρχομαι από το Βήμα: Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε πολίτη αυτού του τόπου πως αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα με νέα σκληρά μέτρα σε έξι μήνες. Θα αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διώξει την τρόικα, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας για τη χώρα και το λαό.

*Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει μόνον αυτόν τον προϋπολογισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την Ελλάδα. Δεν είναι μία απλή πολιτική δέσμευση. Είναι το χρέος μας στην ιστορία και είναι το χρέος μας για τις επόμενες γενιές, είναι το χρέος μας για το λαό, τον τόπο, τη Δημοκρατία.

* Εμείς, λοιπόν και για λογαριασμό δικό τους θα καταργήσουμε τα μνημόνια εδώ στην Ελλάδα, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας και προοπτικής για όλη την Ευρώπη. Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες γι' αυτό. Από εκεί και πέρα, θα διαπραγματευθούμε μία βιώσιμη λύση για το χρέος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που σημαίνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.

*Να, λοιπόν, ποια είναι η ρεαλιστική λύση. Διαγραφή χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του εναπομείναντος και ρήτρα ανάπτυξης, στα πλαίσια της Διάσκεψης του Λονδίνου για το 1953 που αφορούσε την ίδια τη Γερμανία. Μία Γερμανία που οφείλει να καταλάβει ότι η Ευρωζώνη δεν είναι δική της ιδιοκτησία, δεν έχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, αλλά ισότιμα μέλη με υποχρεώσεις και δικαιώματα και ότι πολύ σύντομα θα έχει απέναντί της μια ελληνική κυβέρνηση χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς σκελετούς στην ντουλάπα, χωρίς λογικές αγοραίων συναλλαγών, μια κυβέρνηση που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν παρά μονάχα στον ελληνικό λαό και μια κυβέρνηση που στον επόμενο προϋπολογισμό -εμείς λέμε σ' αυτόν που εμείς θα αναθεωρήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση, στον επόμενο, όποτε κι αν έρθει- θα εγγράψει και το χρέος του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, που αποτελεί ανεκπλήρωτη υποχρέωση της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

* Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει και αυτό που εμείς ονομάζουμε «Νέα σεισάχθεια», την οριστική δηλαδή νομοθετική διευθέτηση και προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό. Θα νομοθετήσουμε το «κούρεμα» για υπερχρεωμένα νοικοκυριά των στεγαστικών δανείων, αλλά και την προστασία της πρώτης κατοικίας με στόχο η τοκοχρεολυτική δόση να μην επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 30% του διαθέσιμου εισοδήματος του δανειολήπτη. Οι ρυθμίσεις αυτές θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για όσα νοικοκυριά έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από δώδεκα χιλιάδες ευρώ, περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τη φορολογία και από οφειλές προς το δημόσιο, τη διασφάλιση στέγης και τροφής για όλους, την εγγυημένη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως είναι: Το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες και η θέρμανση. Ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα μειωθεί, γιατί αυτό λέει η κοινή λογική.

Και αν ο κ. Τόμσεν έχει διαφορετική άποψη, ας πάει να το εφαρμόσει στην πατρίδα του τη Δανία, όχι στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης!

*Επίσης, καμία οικογένεια δεν είναι δυνατόν να μένει χωρίς ρεύμα. Αυτό το αισθανόμαστε ως χρέος και το αναλαμβάνω ως δέσμευση, γιατί είναι συγκλονιστικές οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παροχή δωρεάν της ποσότητας των 300 KW το μήνα, που αντιστοιχεί στη στοιχειώδη κατανάλωση ρεύματος για την κάλυψη βασικών αναγκών για περίπου τριακόσιες χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες με άνεργο πατέρα ή άνεργη μητέρα, για οικογένειες με δύο άνεργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η επιπλέον κατανάλωση θα τιμολογείται με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση έχουμε επεξεργαστεί και για το νερό.

* Έχουμε, επίσης, επεξεργαστεί και θα εφαρμόσουμε από τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης σχέδιο για τη διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους

* Ο άλλος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ο δρόμος μιας ριζικής αλλαγής. Ο άλλος δρόμος, θα μας πείτε κάποιοι πως είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και της άρνησης. Ναι, υπό μία έννοια είναι δρόμος σύγκρουσης και άρνησης. Είναι, όμως, δρόμος σύγκρουσης με την ταξική αδικία, την κοινωνική αναλγησία, την καταστροφή της ζωής των πολλών εν ονόματι του κέρδους των λίγων, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ που μας έχει οδηγήσει. Είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με την προοπτική που η κ. Μέρκελ επιφυλάσσει για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και είναι και ο δρόμος της άρνησης μίας συνταγής μεταφρασμένης από τα γερμανικά που φέρει την υπογραφή της απληστίας των δανειστών, που δυστυχώς προσυπογράφουν τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις.

* Ποτέ άλλοτε η χώρα τα τελευταία εξήντα χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση, όσο είναι σήμερα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μνημόνιο δεν είναι το ευτυχέστερο κείμενο, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, αλλά κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία ως μία τραγωδία. Όποιος το αρνείται αυτό, είτε είναι ανόητος, είτε υπηρετεί σκοπιμότητες, είτε προσπαθεί να γλυτώσει από τις Ερινύες. Η οικονομία, η κοινωνία, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, η χώρα ολόκληρη, βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος. Υπάρχουν μεγάλες, τεράστιες πολιτικές ευθύνες γι' αυτό που δεν ξορκίζονται ούτε με τις ακροδεξιές εκδοχές τάξης και ασφάλειας ούτε με τις ημερήσιες διαταγές ότι όλα πάνε καλά και πετυχαίνουμε την ανάκαμψη.

* Το χειρότερο είναι πως αντί να κάνετε έναν απολογισμό και να λογοδοτήσετε γι' αυτές σας τις επιλογές, έρχεστε εδώ όχι μόνο ως αμετανόητοι, αλλά και ως επιτυχημένοι αυτόκλητοι σωτήρες που ζητάτε από πάνω και ευγνωμοσύνη. Μας εμφανίζετε ως μονόδρομο την αιμορραγία και το ξεπούλημα της χώρας, αλλά σε λίγο, αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα υπάρχει πια τίποτα για να καταστραφεί, τίποτα για να κατασχεθεί, τίποτα για να απαξιωθεί. Εμφανίζεστε ως αυτόκλητοι σωτήρες εσείς και οι εμπνευστές αυτού του προγράμματος αιμορραγίας, η γερμανική ηγεσία υπό την κ. Μέρκελ.

* Έχετε, όμως, μείνει μόνοι στην Ευρώπη και στον κόσμο να υποστηρίζετε ότι η καταστροφή ήταν σωτηρία, γιατί όλοι οι άλλοι λένε άλλα. Και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί που λένε άλλα.

* Και επειδή πράγματι είναι ιστορικές οι στιγμές οφείλουμε όλοι να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν σχέδιο της Τρόικας για την ολοκλήρωση του κύκλου της υποτίμησης και τη μετατροπή της χώρας σε μια αποικία χρέους με μισθούς των 300 ευρώ και με μια ανεργία στο 35%.

*Δε θα πλήξουν μόνο τους πολίτες. Δεν θα πλήξουν μόνο την κοινωνία. Θα καταστρέψουν ολοσχερώς την οικονομία. Γιατί αν, κύριε Σαμαρά, οδηγήσετε τη στρατηγική της υποταγής μέχρι τους πλειστηριασμούς, θα καταστρέψετε οριστικά τις τράπεζες και θα βάλλετε σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών.

* Θα καταστρέψετε τις ίδιες τις τράπεζες που για τη διάσωσή τους μέχρι σήμερα έχετε φορτώσει με δισεκατομμύρια χρέη τον ελληνικό λαό. Κι ενώ τις ανακεφαλαιοποιείτε με λεφτά του ελληνικού λαού, τις έχετε αφήσει στα χέρια μια τραπεζικής ελίτ που ευθύνεται για τη χρεοκοπία τους.

* Η αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω, που θα προκαλέσουν οι πλειστηριασμοί, θα εκτοξεύσει τις προβλέψεις που θα πρέπει να εγγράψουν οι τράπεζες και τότε θα καταστεί αναγκαίο για τις τράπεζες:

* Πρώτον να ξεπουλήσουν όσο-όσο σε distress funds -τα λεγόμενα κερδοσκοπικά «κοράκια»- τα κόκκινα δάνεια, με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, αφού τα «κοράκια» θα ασελγήσουν πάνω στους ανυπεράσπιστους δανειολήπτες και δεύτερον, θα αναγκάσουν τις τράπεζες να σπεύσουν να βρουν άμεσα κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν τις μαύρες τρύπες στα χαρτοφυλάκιά τους από την κατακόρυφη πτώση της αξίας των ενεχύρων τους.

* Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα, είναι η υπονόμευση και η οριστική κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας και ο κίνδυνος δεν είναι αόριστος. Εκείνοι που θα υφαρπάξουν τη χώρα μέσω των τραπεζών θα αναγκάσουν του Έλληνες να εργάζονται ως είλωτες δεκάωρα και δωδεκάωρα για τριακόσια ευρώ το μήνα, γιατί εκεί θα έχουν συμπιεστεί οι μισθοί από τη μαζική ανεργία που θα προκαλέσουν οι μαζικές απολύσεις. Και δίπλα στους μισθούς, θα συρρικνωθούν και οι συντάξεις, γιατί δεν θα υπάρχουν αντίστοιχες εισφορές για να τις καλύψουν και θα σβήσει από το χάρτη, οριστικά, αυτό που ονομάζαμε κάποτε μεσαία τάξη στη χώρα.

* Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο να υπερασπιστεί και τους δανειολήπτες και τις καταθέσεις. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τις αναχρηματοδοτούμενες με κεφάλαιο του ελληνικού λαού ελληνικές τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο. Οι διοικήσεις τους θα πρέπει να τις αποχαιρετίσουν, ώστε να περάσουν το ταχύτερο υπό δημόσιο έλεγχο, προτού περάσουν υπό τον έλεγχο των ξένων λόμπι, των αρπαχτικών των αγορών, που θέλουν να αρπάξουν τη χώρα μέσα σε μια νύχτα για ένα κομμάτι ψωμί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τζανής avatar
  Τζανής 07/12/2015 18:05:21

  Καλά ρε πατριώτες, τι Τσίπρας τι Αλ Καπόνε.
  Αν δε βγει ο Τζιτζικώστας ήρθαμε και δέσαμε.

 2. ΝΕΦΕΛΗ avatar
  ΝΕΦΕΛΗ 07/12/2015 21:26:51

  Πείτε μου κάτι antinews:
  Γιατί τόσο δηλητήριο για τον Αντώνη Σαμαρά από τα Παραπολιτικά;
  Ειδικά το τελευταίο διάστημα συνέχεια επανέρχεται με εκτενές, ανυπόγραφο, ατεκμηρίωτο και ευφάνταστο λιβελλογράφημα.
  Ποιός κρύβεται; τί επιδιώκει;, Αρκετά πιά. Δεν βλέπουν το κατάντημα της χώρας.
  Ακυβέρνητο καράβι σε τρικυμία μεσοπέλαγα της ταραγμένης Μεσογείου και για τα Παραπολιτικά ο Σαμαράς είναι το πρόβλημα!
  Περιμένω μια απάντηση από το antinews έξω από τα δόντια, χωρίς περιστροφές.
  Μήπως πρέπει οι πολίτες να αφήσουμε τους καναπέδες;

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/12/2015 23:07:40

  Γνώμη μου: Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που φοβούνται τα λαμόγια που έκαναν τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Φαίνεται από το ότι δεν κάνουν καν κριτική στον Τσίπρα για τα ΕΓκΛΗΜΑΤΑ του και ασχολούνται με τον ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟ πια Σαμαρά για ανακόψουν την τάση του λαού να τον αναγνωρίζει εκ του αποτελέσματος ως τον μόνο άξιο. Μαύρη προπαγάνδα καθαρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.