Με υπογραφή... ΣΥΡΙΖΑ το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι
27/07/2018 16:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με υπογραφή... ΣΥΡΙΖΑ το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι

Μπορεί κατά το Νο 2 της κυβέρνησης, τον Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Υποδομών Χρ.Σπίρτζη η αιτία της καταστροφής στο Μάτι να βρίσκεται στην άναρχη δόμηση και την κατάληψη της παραλίας από ιδιοκτήτες αυθαιρέτων όμως, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Κι αυτό επειδή, η παρούσα κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψαν το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο τμήματος της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Με τη συγκεκριμένη, δηλαδή, απόφαση εγκρίθηκε η ανάπτυξη δεύτερης, εξοχικής, κατοικίας στην περιοχή, όπου σήμερα η κυβέρνηση ανακαλύπτει... αυθαίρετα.

Τι απαντάει ο Γ. Σταθάκης

"Δυστυχώς για τους συκοφάντες της ημέρας η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά τον Ιανουάριο του 2012 (Προεδρικό Διάταγμα 24-1-12, ΦΕΚ ΑΑΠ/43)", απαντά ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης, με αφορμή την απόφαση έγκρισης του πολεοδομικού σχεδίου τμήματος της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Όπως αναφέρει: "η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003, που περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα. Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής.

Τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση "εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295".

Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ.

Την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

Σταθάκης Κοκκινο Λιμανάκι (4 MB)

Πηγή:capital.gr