Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ
26/09/2016 16:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, το συνέδριο της οποίας θα γίνει στην Αθήνα 21-23 Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται και οι νεολαίοι που θα είναι υποψήφιοι. Μέχρι στιγμής στη λίστα των ονομάτων που ακούγονται και κινούνται είναι ο Κώστας Δέρβος από την Αθήνα, ο Ανδρέας Καρασαρίνης από τη Μυτιλήνη και ο Θανάσης Βαμβίνης από τη Θεσσαλονίκη.

Η ηγεσία της Ν.Δ. δίνει μεγάλη σημασία στις αλλαγές και στη δομή της νεολαίας ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο debating μεταξύ των στελεχών ώστε να πολιτικοποιηθεί η οργάνωση και να αναδειχθούν νέα στελέχη.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ (members.onned.gr) έχει «πάρει φωτιά» αφού το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο. Περίπου 1.000 νέοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για Σύνεδροι. Με βάση τα στοιχεία ήδη ξεπερνούν τις 21.000 οι υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει συνολικά.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων έχει κατέβει στα 23 χρόνια, ενώ τα νέα μέλη ξεπερνούν το 40% των μέχρι τώρα υπογραφών, κάτι που δείχνει την μεγάλη ανανέωση στην ΟΝΝΕΔ.

Με το Συνέδριο να πραγματοποιείται σε ένα μήνα, φαίνεται ότι το πρώτο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη κερδηθεί αφού είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτό το σύστημα.

Από την αρχή ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε θέσει ως κριτήριο το άνοιγμα σε ολόκληρη τη νέα γενιά, σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλη του κόμματος μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, «το να μπορεί η κάθε νέα και ο κάθε νέος να γίνεται Σύνεδρος στη μεγαλύτερη Νεολαία της χώρας, απλά συγκεντρώνοντας 30 μοναδικές υπογραφές συμπολιτών του δεν είναι απλά κάτι καινοτόμο. Θέτει καινούργιους κανόνες για την αντίληψη που έχουμε στη χώρα για την αντιπροσωπευτικότητα, την δημοκρατικότητα, την μοντέρνα πολιτική».

Παράλληλα, όπως μεταδίδεται από την Πειραιώς, ο στόχος περιορισμού της ισχύος των μηχανισμών εξυπηρετείται και από το μοντέλο ανακήρυξης των Συνέδρων. Συγκεκριμένα, σύνεδρος αναδεικνύεται όποιος νέος (18 - 32) συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους. Υποψήφιος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνέδρων. Υπογράφοντες και υποψήφιοι σύνεδροι γίνονται αυτομάτως μέλη της ΟΝΝΕΔ δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τις αρχές και αξίες της Ν.Δ.

Μ.Α.