Με εντολή Τσίπρα είχαν σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας!
15/01/2016 20:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με εντολή Τσίπρα είχαν σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας!

Πριν από μερικές ημέρες ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι της πρώτης φοράς αριστερά σχεδίαζαν εισβολή στο Νομισματοκοπείο, μπορεί και στην ΤτΕ και είχαν έτοιμο σχέδιο για παράλληλο νόμισμα. Είπε επίσης ότι οργάνωσε μια γραμμή άμυνας με τους νομικούς του, τηλεφώνησε και στον Παυλόπουλο και τον πρώην πρωθυπουργό Πικραμμένο και... περίμενε το ρεσάλτο.

Όπως είναι επίσης γνωστό τα «νούμερα» της τότε και της τώρα κυβέρνησης βγήκαν και είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν ήξερε ο Στουρνάρας για την εισβολή γιατί δεν ειδοποίησε. Διαρροές από το Μαξίμου το ανέφεραν αυτό ενώ και ο αποτυχημένος διαπραγματευτής και καταστροφέας της χώρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης από κάποιο συνέδριο που βγάζει το μεροκάματο πουλώντας τις εμπειρίες του, έστειλε μήνυμα. Είπε στον Στουρνάρα γιατί δεν τον ειδοποίησε αν γνώριζε κάτι τέτοιο.

Αλλά και ο Λαφαζάνης από την πλευρά του κατηγόρησε Τσίπρα και Στουρνάρα ότι τα έχουν βρει και στοχοποιούν τους «αγωνιστές» που τώρα δεν είναι στην κυβέρνηση. Ότι είναι μια συμπαιγνία όλο αυτό.

Σήμερα λοιπόν βγήκε με αποκλειστικό το TVXS του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και «αποκάλυψε» ότι με εντολή της ΕΥΠ (δηλαδή του Ρουμπάτη, άρα του Μαξίμου) το καλοκαίρι είχαν μπει φρουροί στον Νομισματοκοπείο μη τυχόν και πηδήξει κανείς τη μάντρα και μπει μέσα.

Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Λαφαζάνης απλά λέει...λαφαζανιές, έχουμε το εξής παράδοξο. Η κυβέρνηση αλλά και ο πρώην υπουργός της Βαρουφάκης αμφισβητούν τα λεγόμενα του Στουρνάρα υπονοώντας ότι εφόσον δεν τους ειδοποίησε για την εισβολή είναι μυθεύματα. Όμως, ο εκλεκτός του Αλέξη από την άλλη, ο Κούλογλου «αποκαλύπτει» σήμερα, κι όχι πριν από μήνες, ότι οι Κυπατζήδες φρουρούσαν το κτίριο του Νομισματοκοπείου.

Τι έγινε στην κυβέρνηση; Μπερδεύτηκαν; Δεν ήξεραν για το σχέδιο Β και περίμεναν τον Στουρνάρα να τους ενημερώσει ή ήξεραν και έδωσαν εντολή για φύλαξη από την ΕΥΠ;

Αλλά επειδή τα γραπτά μένουν, αποδεικνύεται με στοιχεία ότι όλη η κυβέρνηση της Αριστεράς γνώριζε και ετοίμαζε σχέδιο κατάλυσης της Δημοκρατίας. Και ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης και ο Βαρουφάκης και όλοι οι υπουργοί είχαν λάβει γνώση του σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Κάποιοι το είχαν πάει παραπέρα και σχεδίαζαν «ντου» σε ΤτΕ και Νομισματοκοπείο. Όμως, δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίζει τώρα αθώα περιστερά. Ήξερε, είχε ενημερωθεί για το plan B και απλά πανικοβλήθηκε όταν αντιλήφθηκε ότι έχει να κάνει με παρανοϊκούς. Επικράτησε η λογική και γι΄αυτό έκανε τη στροφή, έδιωξε τους παλαβούς και έσωσε την τιμή της ελληνικής δημοκρατίας.

Αλλά να μας λέει τώρα ότι δεν γνώριζε αυτό πάει πολύ. Ή να βάζει τον Κούλογλου να γράφει για εντολές της ΕΥΠ για να δείξει έτσι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τη δημοκρατία, αυτά είναι φθηνά δημοσιογραφικά και επικοινωνιακά κόλπα.

Και για του λόγου το αληθές ιδού οι αποδείξεις της συνωμοσίας της προηγούμενης κυβέρνησης:

20.7.2015 – Συνέντευξη Γ. Βαρουφάκη στο CNN και την Christian Amanpour

«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε Plan B. Είχαμε Plan B. Εμείς στο υπουργείο Οικονομικών το φτιάξαμε. Υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, που μας ζήτησε να το κάνουμε προτού ακόμα πάμε στο υπουργείο Οικονομικών».

«Το σχέδιο δεν προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ένα Grexit, αλλά να δημιουργήσει η κυβέρνηση ένα νόμισμα προσδεδεμένο στο ευρώ - με άλλα λόγια να τυπώσει το δικό της προσωρινό νόμισμα, που θα ακολουθούσε την ισοτιμία του ευρώ. Η ουσία του πράγματος είναι ότι αυτό το Plan B δεν ενεργοποιήθηκε – δεν πήρα το πράσινο φως για να το κάνω, να πατήσω το κουμπί αν θέλετε. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που παραιτήθηκα.»

31.7.2015: Απάντηση Αλ. Τσίπρα σε ερώτηση της Φ. Γεννηματά στη Βουλή

«Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.»

«Φυσικά και είχα δώσει εντολή, αυτονοήτως, να ετοιμάσει σχέδιο άμυνας. Θα ήμουν πολιτικά αφελής αν δεν το έκανα.»

Στις 16 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη, του Ντέιβιντ Μαρς, γενικού διευθυντή του OMFIF. Λέει εκεί ο Βαρουφάκης:

Γ.Β: «Ο πρωθυπουργός προτού γίνει πρωθυπουργός και προτού κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο μου έδωσε το πράσινο φως να εκπονήσω ένα Ρlan Β. Και συγκέντρωσα μια πολύ ικανή ομάδα, μικρή ομάδα, όπως έπρεπε να είναι, επειδή έπρεπε να δράσει υπό άκρα μυστικότητα για προφανείς λόγους. Και αρχίσαμε να εργαζόμαστε από τα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις αρχές Ιανουαρίου για τη δημιουργία της. Αφήστε όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει, να σας περιγράψω κάποια πολιτικά και θεσμικά εμπόδια, που δυσχέραναν την ολοκλήρωση του έργου μας και την ενεργοποίησή του. Το έργο είχε λίγο-πολύ ολοκληρωθεί, είχαμε ένα Ρlan Β, αλλά η δυσκολία ήταν να προχωρήσουμε από τους πέντε ανθρώπους, που το σχεδίαζαν, στους χίλιους που θα το υλοποιούσαν. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εξασφαλίσω μία ακόμη εξουσιοδότηση, την οποία ουδέποτε έλαβα. Αλλά να σας δώσω ένα παράδειγμα: Σχεδιάζαμε σε ένα μεγάλο αριθμό μετώπων, οπότε αναφέρω ένα ενδεικτικά. Πάρτε την περίπτωση των πρώτων λεπτών μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν και πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία για λίγο, ενώ πρέπει να δοθεί στον πληθυσμό η αίσθηση ότι το κράτος ελέγχει την κατάσταση και πως υπάρχει σχέδιο.

Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε είναι το εξής: Υπάρχει η ιστοσελίδα της φορολογικής υπηρεσίας, όπως στη Βρετανία και αλλού, όπου πολίτες, φορολογούμενοι μπαίνουν στο σάιτ, χρησιμοποιούν τον κλειδάριθμό τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους, ώστε να πληρώσουν τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, ώστε να έχουμε αυτό το σύστημα σε λειτουργία υπό άκρα μυστικότητα και με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 15/01/2016 20:27:39

  Στην ουσία υπάρχουν ήδη σοβαρές ενδείξεις που χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.

 2. Vassilis avatar
  Vassilis 15/01/2016 21:15:31

  @Διογενης

  Αυτο και μονο ΦΤΑΝΕΙ

  Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ,

 3. Τζανής avatar
  Τζανής 16/01/2016 12:06:51

  Και μετά οι επίδοξοι πραξικοπηματίες κατηγορούν τη χούντα.

 4. BΜ avatar
  16/01/2016 13:48:32

  Από πότε η λειτουργία παράλληλου νομίσματος (αλά Ελβετία και Καλιφόρνια) αποτελεί κατάλυση της Δημοκρατίας (δεν νομίζω ότι θεσμικά υπερέχουμε των Ελβετών και των Αμερικανών...). Ίσως θα έστεκε κάποια μομφή εάν η επιλογή του ευρώ είχε γίνει μέσω δημοψηφίσματος (αλλά ο λαουτζίκος δεν συμπεριλαμβάνεται στους παράγοντες της Δημοκρατίας που έχουν υπ' όψιν τους όσοι φαντασιώνονται τον Βαρουφάκη ως πραξικοπηματία!).
  Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη διαρκή πολιτική διαμάχη -σχηματικά- των "υπάκουων" και των "αντιδρούντων" μέσα στην καθεστωτική Ευρώπη. Και η διάθεση ποινικοποίησης αυτής της πολιτικής διαμαχής, αποτελεί το πραγματικό πρόβλημα συρρίκνωσης της Δημοκρατίας.

 5. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 16/01/2016 16:15:59

  Εξαιρετικό το άρθρο και η ανάλυση των γεγονότων εκείνης της περιόδου που ήταν πολύ σκοτεινή.. Δεν έχω καμμία αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζε πραξικόπημα με κατάλυση της Δημοκρατίας, έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αλλαγή γεωπολιτικού προσανατολισμού...Αυτά μαρτυρού και τα λόγια του κατά την προηγηθείσα επίσκεψη στην Ρωσία...Απλά ρωτάω μήπως, λέω μήπως, κατά την έφοδο των Ερυθροφρουρών στα Νομισματοκοπεία και σε άλλα ευαγή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ την ΕΥΠ (και ποια ΕΥΠ του Ρουμπάτη???), αλλά φρουρούς άλλων μυστικών ή φανερών υπηρεσιών???? Μήπως απλά το πραξικόπημα απέτυχε λόγω έγκαιρης επέμβασης άλλων, και απλά ο Τσίπρας έκτοτε υπογράφει ότι του δίνουν για να γλυτώσει το κεφαλάκι του???

 6. George N avatar
  George N 17/01/2016 08:28:12

  Ήταν λογικό να υπάρχει plan B για αλλαγή νομίσματος από το συγκεκριμένο κόμμα. Φυσικά δεν απάνταγε στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας αλλά σε φαντασιακά όπως το κόστος του υπέρογκου δανεισμού της χώρας. Και ήταν και είναι φαντασιακό γιατί η Ελλάδα δεν πλήρωνε ή πληρώνει ούτε ένα ευρώ από τα δικά της έσοδα για τόκους ή χρέος. Αντίθετα σχεδόν ολόκληρες οι δημόσιες επενδύσεις αλλά και το αγροτικό εισόδημα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
  Το plan A ήταν ο εκβιασμός της ΕΖ μέσω της αναταραχής των αγορών που δοκιμάστηκε με το δημοψήφισμα και απέτυχε πλήρως. Επρόκειτο για ηλίθιο σχέδιο που φτιάχτηκε από τσαρλατάνο στον οποίο πίστεψε άτομο με πλήρη άγνοια της πραγματικότητας ο οποίος τύχαινε να είναι πρωθυπουργός.
  Εκδοχή του Plan Β είχε και ο Βαρουφάκης ο οποίος δεν ομολογούσε μεν την αλλαγή νομίσματος αλλά το βαφτιζε "ευρώ" που όμως θα ήταν virtual. Αναμενόμενα παπατζίδικα κολπάκια.
  Έτσι πήγαμε στο plan C δηλαδή σε νέο τριετές μνημόνιο. Υποστηριζόταν από τους μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό λόγω ανάγκης μια και το τέλος του δεύτερου μνημονίου με ένα ημιμνημόνιο credid facility είχε ήδη καεί από τον Βαρουφάκη με την περίφημη "διαπραγμάτευση"
  Το plan B δεν ήταν πραξικόπημα και η κυβέρνηση μπορούσε να το περάσει από τον λαό την συγκεκριμένη περίοδο. Θα οδηγούσε όμως σε μετωπική ρήξη εσωτερικά με όλο και μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού λόγω της εξαθλίωσης του και η απάντηση δεν μπορούσε να είναι παρά ο αυταρχισμός και η κατασκευή εσωτερικών εχθρών. Η αρχή είχε ήδη γίνει από την πρόεδρο της βουλής και όχι μόνο. Το plan B ήταν της ομάδας που αργότερα διασπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τέλος της τραγωδίας φυσικά θα το έδινε κάποιο Γουδί μια και το πείραμα της νέας Οκτωβριανής επανάστασης (και όχι μόνο αλλαγή νομίσματος) εκεί θα κατέληγε.
  Σε όλα αυτά ήρθε απροσδόκητα, για τους Συριζαίους, το plan D του Schauble για συμφωνημένη και με βοήθεια μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Αν και δεν εφαρμόστηκε ήταν αρκετό για να επιστρέψει ο Βαρουφάκης στην κωμωδία και ο Λαφαζάνης έξω από τον Περισσό όπου αντίστοιχα ανήκουν.

 7. chp avatar
  chp 17/01/2016 18:48:36

  Το πλανο Β των ευρωπαιστών είναι ένας είδος διπλού νομισματος ,το οποίο όμως θα είναι με τους όρους της γερμανικής ευρώπης ,δηλαδη θα έχουμε κηβδιλοποίηση του νομίσματος. Είχε εφαρμοστεί και στην χρεωκοπία του Τρικούπη..
  Το ερώτημα και για την κυβερνηση και για τον κ. Στουρναρα είναι τελικά ποιός κυβερνά αυτον τον τοπο ?
  Μάλλον θολή η απάντηση...
  Μην μπερδεύουμε την ανακυκλούμενη πίστωση με την δήθεν μη καταβολή χρέους .....
  Οχι μόνο λόγω της λιτότητας αλλά διότι έτσι δουλεύει το πιστωτικό σύστημα ,από τον τοκογλύφο μέχρι τον τραπεζίτη.
  Αλλωστε στην ΤτΕ υπάρχουν ομόλογα άλλων χωρών σε πολλές δεκάδες δις αλλά και εγγύησεις για την ποσοτική χαλάρωση ύψους 17 δις (στην οποία δεν συμμετέχουμε )
  Η άποψη μου είναι οτι ουδείς θα υποστεί κυρώσεις :
  Από την εποχή του 2002 με τα swaps , την δημιουργική λογιστική κτλ ο καθε ΥπΟικ παραδίδει το κουτί την πανδώρας στον επόμενο .Αν το ανοίξει θα γίνει το έλα να δεις ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.