Με "δάνειο" από Βελουχιώτη η ομιλία Τσίπρα στη Λαμία
16/05/2019 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με "δάνειο" από Βελουχιώτη η ομιλία Τσίπρα στη Λαμία

Με - αναμενόμενο - "δάνειο" από την ομιλία του Άρη Βελουχιώτη στην Λαμία, το 1944 όταν αποχώρησαν οι ναζιστικές δυνάμεις, ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την δική του ομιλία στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία όπου πραγματοποιήσε προεκλογική συγκέντρωση.

"Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων", ήταν το χωρίο από την ομιλία Βελουχιώτη που επέλεξε ο Αλ. Τσίπρας για να απευθυνθεί στους πολίτες της Λαμίας, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα "ανατριχιαστικά επίκαιρο".

Στο ίδιο πλαίσιο, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διατρανώνοντας και την πεποίθησή του ότι θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου: "Έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κ. Μητσοτάκη", είπε.

"Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη", πρόσθεσε.

Επιτέθηκε ξανά στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ζητώντας του σε πρώτο ενικό πρόσωπο: "Σταμάτα να μας κουνάς το δάχτυλο και να ασχοληθείς με την Βαυαρία", στέλνοντας πάντως μήνυμα και σε "τεχνοκράτες" και Γ. Στουρνάρα ότι... "φτάνει πια με τις καταστροφολογικές προβλέψεις, η Ελλάδα αποφασίζει πλέον μόνη της για τις πολιτικές της".

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και "στους συντηρητικούς πολίτες", καλώντας τους να μην γυρίσουν πίσω με την επιλογή τους "στα φριχτά χρόνια της καταστροφής και της λεηλασίας".

Παράλληλα καλωσόρισε την παρουσία Ρομά στην ομιλία του, σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα τους και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους που κάποιοι τους θεωρούσαν "παιδιά ενός κατώτερου Θεού"".

Πηγή: capital.gr