Με βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς/Εγκρίθηκε ο διορισμός του ταξίαρχου Αναστασάκου
11/11/2015 21:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς/Εγκρίθηκε ο διορισμός του ταξίαρχου Αναστασάκου

Καυγάς μεταξύ Τόσκα-Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών με αφορμή την «αντικατάσταση» στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός του ταξίαρχου Αναστάσιου Αναστασάκου στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών ενώ το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε και το ΚΚΕ ψήφισε λευκό.

Νωρίτερα, έντονη αντιπαράθεση με βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για την αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου με τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Αναστασάκο στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά.

«Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε», είπε ο κ. Βενιζέλος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Νίκος Τόσκας: «Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω…»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά…»

Ν Τόσκας: «Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ότι νομίζετε…»

Ευ. Βενιζέλος: «Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη και τώρα με την

υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ . Τότε ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε που θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;»

Ν. Τόσκας: «Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια ούτε από υποβρύχια…»

Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε δεν ξέρω».

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση λύνοντας την συνεδρίαση.

«Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Πέρα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προηγήθηκαν επίσης έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Τόσκα και βουλευτές της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για αιφνιδιαστική, περίεργη και ύποπτη την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Υπηρεσίας Σταύρου Σταυρόπουλου συνδέοντας το με το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση για τις καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

«Η επιλογή του ταξίαρχου Αναστασίου Αναστασάκου, για τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε σχέση με την αποτελεσματικότητα και ο χρόνος που έγινε, είχε σχέση με την προώθηση της δουλειάς μας. Είναι λάθος να συσχετίζουμε το τι γράφουν τα ΜΜΕ με την πραγματικότητα προτού διαπιστώσουμε τι ισχύει. Προτείνεται ο κ. Αναστασάκος γιατί συγκεντρώνει σε απόλυτο βαθμό τα απαραίτητα προσόντα για αναβάθμιση της Υπηρεσίας», αντέτεινε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί, ο κ. Τόσκας απάντησε:

««Η θητεία του κ. Σταυρόπουλου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αποτυχημένη. Περίμενα όμως από τον κ. Σταυρόπουλο να είχε διευθετήσει περισσότερες υποθέσεις και να είναι πιο αποτελεσματικός. Δεν έχω μάθει να μηδενίζω τους ανθρώπους. Κοιτάζω για τους καλύτερους. Το επεισόδιο στο Σύνταγμα κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου γιατί δεν το διερεύνησε σε επίπεδο διοικητικής εξέτασης; Ο κ. Σταυρόπουλος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων». Και ο κ. Τόσκας συνέχισε να αιτιολογεί την απόφασή του για την αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου, λέγοντας:

«Την πρώτη μέρα που ανέλαβα ζήτησα να ενημερωθώ για τον ξυλοδαρμό στα Εξάρχεια. Τι έγινε; Μετά από πολλές πιέσεις στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μου φέρανε μια προκαταρκτική εξέταση ανυπόγραφη με συνημμένα τρεις ιατρικές γνωματεύσεις. Νοοτροπία κουκουλωμάτων, δεν θα ανεχθώ».

Ο κ Τόσκας, ανέφερε ακόμα ότι είναι λάθος ο συσχετισμός της πραγματικότητας με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, προτού, όπως είπε, διαπιστωθεί τι ισχύει στην πραγματικότητα, ενώ διευκρίνισε ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σήμερα ο ίδιος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, δεν ήταν κατά του κ. Πανούση αλλά κατά παντός υπευθύνου.

Επίσης ένταση προκλήθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα κάνουνε σόου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

«Καταλαβαίνω ότι είναι ανοικτές οι κάμερες. Καλώ όλους να συγκρατηθούμε. Η αναζήτηση της τηλεοπτικής κάμερας δεν περιποιεί τιμή σε κανένα», ανέφερε η κ. Καββαδία.

«Δεν δέχομαι μαθήματα για κάμερες από την κυρία που έγινε βουλευτής από τις κάμερες», αντέδρασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ενώ έντονη ήταν και η διαμαρτυρία τόσο του Κώστα Τζαβάρα όσων και άλλων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τόνισαν ότι τους προσβάλλουν αυτά που λέει η κ. Καββαδία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο την συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 12/11/2015 17:45:33

  Αν τους ακουσει ενας που δεν τους ξερει, μπορει και να τους πιστεψει, ιδιως οταν βγαζουν τα απλυτα στη φορα.....
  Αυτο ακριβως εχει παθει η νεολαια, τους πιστευει μεχρι να ζησει στο ....τομαρι της τα χαϊρια τους.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 12/11/2015 20:33:11

  Μα είναι δυνατόν η ΝΔ να ψηφίζει παρών σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα αντί να βγει και να φωνάζει για την ακολουθούμενη μεθόδευση; Κύριε ελέησον!

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 12/11/2015 21:34:42

  ρε διογενη μου τι το ψαχνεις; ο "σωτηρας" κραταει τους διαυλους ανοικτους διοτι "ερχεται η κυβερνηση εθνικης σωτηριας με αυτον στην κορυφη".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.