Με απειλές για δικαστήρια απάντησε ο Παπαγγελόπουλος στη Ράικου – Σφυροκόπημα από αντιπολίτευση
24/10/2018 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με απειλές για δικαστήρια απάντησε ο Παπαγγελόπουλος στη Ράικου – Σφυροκόπημα από αντιπολίτευση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από τη Βουλή στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας υπουργούς που «έχουν μπερδέψει την Δημοκρατία με Μπανανία» και προχωρούν σε «ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη».

Με αφορμή την συζήτηση νομοσχεδίου για τα «πόθεν έσχες» στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη πιέζεται για να φυλακιστούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Επίσης ο κ. Θόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι οι καταγγελίες Ράικου περιγράφουν την ύπαρξη νέου παραδικαστικού κυκλώματος που ελέγχεται από τον «υπουργό Ρασπούτιν».

Ακόμα, ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να απαντήσει «ποιος είναι ο πολιτικός νταβατζής που πίεζε την κυρία Ράικου να τρέχει υποθέσεις και να αρχειοθετεί άλλες» ενώ για τις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλο «Εσείς χρηματίζεστε από τον κ. Σόρος; Βάζετε λεφτά στις τσέπες σας για να χρηματοδοτείτε ή να εξαγοράζετε ξένους στα Βαλκάνια;».

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αμφισβήτησε τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου λέγοντας «πρώτη φορά ακούω στα 40 χρόνια που είμαι στην δικαιοσύνη ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους. Είναι ένα από τα φαινόμενα του καιρού μας».

«Για τους κύκλους της εισαγγελέως έχω να πω ότι όταν διευκρινιστούν ποιοι είναι οι κύκλοι, τι ακριβώς καταγγέλλουν και αν οι κύκλοι αυτοί με τις αγοραίες εκφράσεις εκπροσωπούν όντως την εισαγγελέα, τότε θα ειπωθούν ενδιαφέροντα ερωτήματα με ακόμα πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις» ανέφερε απευθυνόμενος με σαφείς υπαινιγμούς προς την κ. Ράικου για να υπογραμμίσει προς την αντιπολίτευση «δεν ξέρω αν θα υπάρξουν ειδικά δικαστήρια για αυτή την κυβέρνηση, όμως, μπορεί να υπάρξουν άλλα δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε τις καταγγελίες περι χρηματοδότησης υπουργών από το ίδρυμα Σόρος «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα εξηγώντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ορθότητα την Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα δεν έχει λόγο να χρηματιστεί. «Δεν στέκεται με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό – και προσωρινά πιστεύω με πολιτικό κόστος – άρα για ποιο λόγο να λάβει χρήματα;»

Πηγή:eleftherostypos.gr