Με 194 "ναι" και 33 "όχι" πέρασε η τροπολογία για τα "κόκκινα" δάνεια
29/03/2019 14:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με 194 "ναι" και 33 "όχι" πέρασε η τροπολογία για τα "κόκκινα" δάνεια

Με 194 ψήφους "υπέρ", 33 "κατά" και 4 "παρών" έγινε νόμος του κράτους το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους "κόκκινους" δανειολήπτες που αντικαθιστά το "νόμο Κατσέλη". Από την ονομαστική απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές, ενώ όλα τα άρθρα της τροπολογίας ψήφισαν 231 βουλευτές.

Την ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, "Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας οικονομικά αδύναμων φυσικών προσώπων από την αναγκαστική ρευστοποίηση, με τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους, από οποιαδήποτε αιτία, προς πιστωτικά ιδρύματα", όπως αυτή τροποποιήθηκε ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας χθες βράδυ, ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η ονομαστική έγινε από τα άρθρα 68 έως το 84 της τροπολογίας και όλα τα άρθρα ψηφίστηκαν με αυξημένη πλειοψηφία.

Υπέρ της νέας ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και της ΧΑ. "Παρών" ψήφισε το ΚΚΕ.

Πηγή:capital.gr