Μαζί με τον Μαρινάκη θα ανανεώσει τη ΝΔ ο Τζιτζικώστας;
17/12/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαζί με τον Μαρινάκη θα ανανεώσει τη ΝΔ ο Τζιτζικώστας;

Η... Καραμανλιάδα στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να τσακώνονται ποιος θα πάρει σπίτι του το ιερό τοτέμ της Ραφήνας. Πότε ο ένας αφήνει υπονοούμενα με γελάκια ότι έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, πότε ο άλλος αποφεύγει να αποκαλύψει τη σχέση του με τον κ. Καραμανλή λέγοντας ότι «οι δυο τους έχουν μια διαχρονική σχέση».

Όμως, όλο αυτό το σήριαλ που παίζεται μπορεί να προκαλεί πλέον γέλιο ή και κλάμα, το σημαντικότερο είναι άλλο κι έχει να κάνει με τις εκλογές της Κυριακής. Επειδή ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος στη ΝΔ για το τι θα γίνει και αν θα ξεκινήσει η διαδικασία, ας υποθέσουμε ότι οι κάλπες θα στηθούν κανονικά και θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Το ερώτημα είναι άλλο: Θα κλείσουν οι κάλπες ή όχι;

Το ερώτημά μας δεν είναι καθόλου τυχαίο διότι ακούγονται πολλές φήμες οι οποίες μας κάνουν να ανησυχούμε ότι την Κυριακή μπορεί κάποιοι να προσπαθήσουν να σαμποτάρουν την όλη διαδικασία. Να δημιουργήσουν ένα ακόμη φιάσκο που θα οδηγήσει ουσιαστικά στη διάλυση του κόμματος.

Ακούγεται εντόνως τις τελευταίες ώρες για παράδειγμα ότι ο Τζιτζικώστας, βλέποντας ότι πήρε φόρα κατηφόρα και κινδυνεύει να βγει και... τέταρτος θα θελήσει να μπλοκάρει τη διαδικασία. Πώς; Δίνοντας εντολή απόσυρσης των ανθρώπων του από τα εκλογικά κέντρα, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να δημιουργήσει μείζον θέμα και να βρει δικαιολογία για το... επόμενο βήμα του. Για φανταστείτε να δημιουργηθεί ένα τεράστιο μπάχαλο την Κυριακή, να αμφισβητηθεί η διαδικασία και να γίνονται καταγγελίες ένθεν κακείθεν. Τι ωραίο θέαμα θα γίνει η Νέα Δημοκρατία, αν αναλογιστεί κανείς και το προηγούμενο φιάσκο.

Φαίνεται ότι συνεργάτες του Τζιτζικώστα τον συμβουλεύουν να κάνει ηρωϊκή έξοδο καθώς βλέπει ότι δεν έχει και μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί. Θα προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες αν κάνει κάτι τέτοιο. Εφόσον θέλει να αποχωρήσει ας το κάνει τις επόμενες 72 ώρες κι όχι την ώρα της εκλογικής μάχης. Αν θέλει να γίνει αρχηγός κόμματος σώνει και καλά ας το πράξει τώρα. Την Κυριακή θα τρώει γιαούρτια στις πλατείες αν οδηγήσει τη ΝΔ σε νέο εξευτελισμό.

Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σοβαρό στην περίπτωση του Τζιτζικώστα. Ακούγεται εδώ και μέρες ότι κάνει την πιο δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία, για να μην πούμε και για άλλες πιο... επικίνδυνες φήμες. Ακούγεται επίσης ότι κορυφαίοι αθλητικοί παράγοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν κλείσει μαζί του deal και τον στηρίζουν. Λέγεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην μιλά ακόμη ελληνικά αλλά την... ελληνική πονηριά την έχει και γι' αυτό βρήκε τον Απόστολο να στηρίξει και να προωθήσει τα συμφέροντά του.

Όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης που στήριξε την εκλογή της Δούρου και του Τσίπρα, τι θέλει με τον Τζιτζικώστα; Πιάνει πόρτα για το χειμώνα που έρχεται;

Βεβαίως το μέγα ερώτημα είναι τι θέλει ο Τζιτζικώστας με τον Μαρινάκη. Γιατί πήγε για παράδειγμα στην εκδήλωση προς τιμήν του πατέρα του εφοπλιστή, Μιλτιάδη Μαρινάκη; Ήθελε να τσιμπήσει «γαύρους» ή μήπως συζήτησαν με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού πώς θα... ρίξουν τα τζάκια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πώς θα πολεμήσουν από κοινού τη διαπλοκή στην Ελλάδα; Με τις ευλογίες βεβαίως του Πειραιώς Σεραφείμ που μόλις βλέπει κόκκινο τρέχει.

Εμπρός Απόστολε, η ΝΔ χρειάζεται έναν... καραβοκύρη για τις δύσκολες φουρτούνες.