Μαξίμου: Ονομαστικές ψηφοφορίες ως το τέλος - Πρωτοβουλία για διάσωση (;) Καμμένου
31/01/2019 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαξίμου: Ονομαστικές ψηφοφορίες ως το τέλος - Πρωτοβουλία για διάσωση (;) Καμμένου

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση διαθέτει 151 βουλευτές, διαμήνυσε ο Δ. Τζανακόπουλος στο πρώτο, για τη νέα χρονιά, briefing στους πολιτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, οι ονομαστικές ψηφοφορίες (μετά τα τελευταία ευτράπελα που παρατηρήθηκαν στη Βουλή) αποτελούν μονόδρομο για την κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ωστόσο, να τις "χαιρετίζει", λέγοντας μάλιστα ότι προάγουν και το επίπεδο του κοινοβουλίου και τον ρόλο του βουλευτή.

Ο κ. Τζανακόπουλος προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα μεν, αλλά θολή και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις "προαναγγελία": είπε ότι θα αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο πρωτοβουλία προκειμένου τα κόμματα που έχουν εκλεγεί στη Βουλή να μην διαλύονται κοινοβουλευτικά, εάν εκπέσουν των πέντε βουλευτών, όπως ισχύει με τον παρόντα κανονισμό της Βουλής.

Είναι ξεκάθαρο ότι το καμπανάκι χτυπάει για τους ΑΝΕΛ, αλλά και για το Ποτάμι, του οποίου η Κ.Ο. διαλύθηκε προσφάτως εξ αυτού του λόγου. Περαιτέρω διευκρινίσεις, μολονότι ερωτήθηκε, δεν έδωσε, δείχνοντας ωστόσο για εξελίξεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο κ. Τζανακόπουλος, παράλληλα, σε ένα σύντομο απολογισμό των τελευταίων κυβερνητικών πεπραγμένων, εξήρε την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ερωτηθείς από το Capital για το εάν συμμερίζεται και τι απαντά στις αιτιάσεις για δυσμενείς επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με αύξηση αδήλωτης εργασίας και απολύσεων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι με κανέναν τρόπο δεν συνδέεται η ανταγωνιστικότητα με τους μισθούς, γιατί εάν ήταν έτσι, χώρες όπως η Ινδία και το Πακιστάν θα φιγούραραν πρώτες στις λίστες ανταγωνιστικότητας, αντιθέτως πρώτες βρίσκονται χώρες όπως η Σουηδία.

Ζάεφ - Β. Μακεδονία

Καθόλου ανήσυχος, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, δεν εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με το εάν θα τηρήσει η ηγεσία της γείτονος χώρας τη Συμφωνία των Πρεσπών και ειδικά το κομμάτι που αφορά στη μετονομασία της σε Βόρεια Μακεδονία.

Μόλις κυρωθεί το πρωτόκολλο ένταξης στο NATO και ακολουθήσει η ρηματική διακοίνωση, τότε η ηγεσία της χώρας θα αναφέρεται σε αυτήν με τον όρο "Βόρεια Μακεδονία", είπε, παραπέμποντας σε σημερινές δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία (5 - 6 Φεβρουαρίου), ενώ αίσθηση προκάλεσε η ομπρέλα που ανοίγει για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη και τις επιθέσεις του στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του και σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, τονίζοντας μάλιστα ότι οι επιθέσεις του είναι κατά κάποιων μηντιακών μέσων, των οποίων ο στόχος σίγουρα δεν είναι η αντικειμενική ενημέρωση.

Στήριξη σε Κουντουρά και Κοτζιά

Για μια σπουδαία υπουργό Τουρισμού, η οποία έχει συμβάλλει τα μάλα στην τόνωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στην Έλενα Κουντουρά. Δήλωσε μάλιστα ότι ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και η ίδια η υπουργός σκοπεύουν να παραμείνουν απαθείς στις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχεται.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση Καμμένου στον Ν. Κοτζιά, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε αναφερόμενος στον πρώην υπ. Εξωτερικών, ως ένα πρόσωπο του οποίου η ηθική ακεραιότητα και διαδρομή δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση από κανέναν.

Πηγή:capital.gr