Μαξίμου για ονοματολογικό: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία
30/05/2018 23:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαξίμου για ονοματολογικό: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία

"Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντοτε σαφής και καθαρή: Προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση".

Τα παραπάνω αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στις βολές της Νέας Δημοκρατίας.

"Η ΝΔ δε χρειάζεται να βιάζεται" αναφέρει το Γραφείο του Πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι "μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία".

"Θα κατανοήσει σύντομα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μην την υποστηρίξει" σημειώνει το Μαξίμου απευθυνόμενο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για απάλειψη του όρου "Μακεδονία" από την ονομασία της Εκκλησίας των βορείων γειτόνων μας. Επομένως, καλό είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε δύσκολα εθνικά θέματα και εν μέσω διαπραγματεύσεων να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα" καταλήγει.

capital.gr