Μ. Σπυράκη προς Α. Τσίπρα: Το μόνο που προσφέρετε στη χώρα είναι ο διχασμός
11/09/2018 15:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μ. Σπυράκη προς Α. Τσίπρα: Το μόνο που προσφέρετε στη χώρα είναι ο διχασμός

Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκπρόσωπος Τύπου της "γαλάζιας” παράταξης Μαρία Σπυράκη. Στην παρέμβασή της στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Σπυράκη έβαλε στο στόχαστρό της τις αναφορές Τσίπρα για "νεποτισμό” στη χώρα μας και ύπαρξη "θαυμαστών του Πινοσέτ”. Η ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε δριμύτατη κατά του κ. Τσίπρα, με το ερώτημα-αιχμή να έρχεται στο τέλος της παρέμβασής της. "Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες; Αυτή του διχασμού;” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Μαρίας Σπυράκη.

"Κύριε πρωθυπουργέ, σας καλωσορίζω εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να πάρω το λόγο πριν ακούσω τον πρώτο γύρο της απάντησής σας. Άκουσα, λοιπόν, με προσοχή ότι ισχυρίζεστε ότι στην Ελλάδα υπάρχει νεποτισμός, ότι υπάρχουν θαυμαστές του Πινοσέτ. Περίμενα αλήθεια κύριε πρόεδρε -μιας και χθες εδώ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι, και συμπλεύσαμε όλες οι πολιτικές ομάδες να στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι, να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μη μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση”, τόνισε, στην παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

"Εκτός αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματός σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση. Εκτός αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα.

Αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω: Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες; Αυτή του διχασμού;” σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να εμφανισθεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου για να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα και να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση δείχνοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται δημοσκοπικά”, ανέφερε η κ. Σπυράκη, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του "Άλφα”. Ανεβάζοντας κατακόρυφα, δε, τον τόνο της κριτικής της, τόνισε: "Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νεποτισμό στα κόμματα, έκανε αναφορά στον Πινοσέτ λέγοντας πως υπάρχουν άνθρωποι στην ΝΔ που τον συμπαθούν. Αντί να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός μετά το πρόγραμμα, ήταν έτοιμος να επιτεθεί στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ”.

Πηγή:capital.gr