Μ. Σπυράκη: "Ναι" στην προανακριτική, αλλά χωρίς κουκούλες
09/02/2018 19:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μ. Σπυράκη: "Ναι" στην προανακριτική, αλλά χωρίς κουκούλες

"Ναι" και στην προανακριτική επιτροπή λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες, δήλωσε μεταξύ άλλων η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ειδικότερα, η κα Σπυράκη τόνισε: "Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή "όλα στο φως". Και εννοείται ότι λέει "ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή".

capital.gr