Μ. Σπυράκη: Κατεπείγουσα ερώτηση στην ΕΕ για τους παράτυπους μετανάστες
07/10/2018 14:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μ. Σπυράκη: Κατεπείγουσα ερώτηση στην ΕΕ για τους παράτυπους μετανάστες

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για το φλέγον ζήτημα των παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους από παράτυπους μετανάστες, η κ. Σπυράκη φέρνει ενώπιον της Επιτροπής τα επεισόδια και τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Οκτωβρίου όπου αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα όταν ομάδα παράτυπων μεταναστών με τους καθοδηγητές τους αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο από τις αρχές.

Ολόκληρη η ερώτηση που κατέθεσε η Μαρία Σπυράκη έχει ως εξής:

"Το τελευταίο διάστημα, έχουν αυξηθεί οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με αρκετούς να κατασκηνώνουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, το κέντρο της Θεσσαλονίκης αναστατώθηκε από την αστυνομική καταδίωξη ομάδας επτά παράτυπων μεταναστών οι οποίοι κινούνταν στην πόλη σε όχημα μαζί με τους διακινητές τους και αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο. Καθώς το καταδιωκόμενο όχημα έθετε σε κίνδυνο εποχούμενους και πεζούς πολίτες, η αστυνομία αναγκάσθηκε σε κάποια στιγμή να πυροβολήσει στον αέρα.

Δεδομένης της προφανούς αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχωρίσει πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες με συνέπεια να δημιουργούνται όλα τα παραπάνω προβλήματα, ερωτάται η Επιτροπή:

Πηγή: capital.gr