Μ. Σαλμάς: Εγώ ενημέρωσα τον Κοντονή για τη Novartis
06/02/2018 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μ. Σαλμάς: Εγώ ενημέρωσα τον Κοντονή για τη Novartis

Στην αποκάλυψη ότι ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την υπόθεση Novartis προχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Όσον αφορά, δε, την διαρροή για εμπλοκή του ονόματός του στη σχετική δικογραφία ο κ. Σαλμάς παρατήρησε "όταν η δαπάνη πέφτει πώς μπορεί να κατηγορήσει κάποιους υπουργούς που μείωσαν τη δαπάνη", παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ και ο ίδιος μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη και άρα και τον τζίρο των φαρμακευτικών εταιρειών.

"Έχω την τύχη να είμαι ο μόνος πολιτικός μαζί με τους δύο πληροφοριοδότες υπαλλήλους της Novartis που σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ ξεκινήσαμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη την υπόθεση για αθέμιτες πρακτικές της Novartis" είπε ο κ. Σαλμάς.

"Δέκα ημέρες πριν καταθέσουν οι μάρτυρες για την Ελλάδα ενημέρωσα εγκαίρως τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτά έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς ο κ. Κοντονής, μέχρι τότε αγνοούσε πλήρως την υπόθεση" συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο επίσης για δύο πορίσματα για αθέμιτες πρακτικές της Novartis που έστειλε κατά τη διάρκεια της θητείας του όταν "είχαμε πιάσει τη Νovartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες". Όπως είπε στα πορίσματα περιλαμβάνονταν 40 άτομα.

"Το δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ με βρήκε γιατί ο μάρτυρας είπε ότι πληρώναμε για να φάμε τον Σαλμά. Στις 30 Μαΐου 2017 ο δικηγόρος των πληροφοριοδοτών-υπαλλήλων είπε ότι "αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σαλμάς είναι ο νο1 στόχος της Novartis"" πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς τονίζοντας ότι "σε 10 χώρες που έχουν πιάσει τη Novartis σε καμία δεν είχε πολιτικά πρόσωπα".

Ο Μάριος Σαλμάς παρουσίασε, τέλος, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ παρέδωσε φαρμακευτική δαπάνη της τάξης των 165 εκατ.ευρώ τον μήνα ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι κάθε μήνα 230 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr