Λεφτά υπάρχουν για τους μετακλητούς υπουργών και Μαξίμου
20/09/2016 19:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λεφτά υπάρχουν για τους μετακλητούς υπουργών και Μαξίμου

Λεφτά υπάρχουν καθώς φαίνεται για τις εκατοντάδες προσλήψεις μετακλητών στα γραφεία των μελών του υπουργικού συμβουλίου, για την λειτουργία γενικών γραμματειών υπό τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την παροχή αμφιλεγόμενων υπηρεσιών από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε, μετά πολλών κόπων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι αποκαλυπτικά και αποδεικνύουν όπως ο ίδιος λέει ότι το πάρτι, παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου, συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε

Π. Καρκατσούλης @pkarkatsoulis

«Λεφτά για τα δικά μας παιδιά πάντα υπάρχουν» Δείτε τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού http://topotami.gr/lefta-gia-ta-dika-mas-pedia-panta-iparchoun/ … @ToPotami #vouli #Ποτάμι

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης που αναφερόμενος στις αποκαλύψεις, υπογραμμίζει με νόημα «λεφτά για τα δικά μας παιδιά πάντως υπάρχουν».

Αναλυτικότερα.

Ο κ. Καρκατσούλης υποστηρίζει ότι ο «στρατός» των μετακλητών μόνο στα γραφεία των υπουργών, των υφυπουργών και των αναπληρωτών υπουργών είναι σκανδαλώδης. Αγγίζει τα 1170 άτομα με μηνιαίες αποδοχές στο ανώτατο κλιμάκιο, ήτοι 2.076 ευρώ μηνιαίως.

Προκλητική είναι και η κατάσταση που επικρατεί στις γενικές γραμματείες που στηρίζουν το έργο του Πρωθυπουργού αλλά και στα γραφεία των υπουργών που βρίσκονται δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Η γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού κοστίζει στον ελληνικό λαό 2.408.000 ευρώ ετησίως, η γενική γραμματεία Συντονισμού 1.711.000 ευρώ, η γενική γραμματεία της Κυβέρνησης 1.601.000 ευρώ και η γενική γραμματεία ψηφιακής διακυβέρνησης 1.600.000 ευρώ. Σύνολο 7.320.000 ευρώ.

Το γραφείο του Νίκου Παππά επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό με 274.000 ετησίως, το γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη με 342.000 ευρώ, του Τέρενς Κουικ με 229.000 ευρώ, του Γιάννη Δραγασάκη με 374.000 ευρώ και της Όλγας Γεροβασίλη με 315.000 ευρώ.

Αθρόες προσλήψεις γίνονται βέβαια και σε άλλα γραφεία υπουργών.

«Θολή» είναι η κατάσταση σε σχέση με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Το 2013 είχαν καταμετρηθεί 1.633 ΝΠΙΔ.

Ο κ. Καρκατσούλης είπε ότι το Ποτάμι έχει απευθυνθεί κατ΄ επανάληψη στους υπουργούς προκειμένου να διαφωτίσουν για το πόσους φορείς εποπτεύουν καθώς και για το σύνολο των εργαζομένων σε αυτούς.

Τελικά απάντησαν εννέα αλλά στοιχεία έδωσαν μόνο οι τέσσερις, διευκρίνισε ο γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού. Αναζήτησε έτσι άλλους «δρόμους». Σύμφωνα με το «απογραφή gr» σα ΝΠΙΔ απασχολούνται περί τα 46.936 άτομα. Εξ αυτών οι 33.438 ανήκουν στο τακτικό προσωπικό, οι 10.062 έχουν συνάψει συμβάσεις έργου, οι 1762 είναι μέλη ΔΣ, ενώ υπάρχουν και άλλοι 1.674 που αναφέρονται αόριστα σε «λοιπές περιπτώσεις».

«Είναι ντροπή» καταλήγει ο κ. Καρκατσούλης «την ώρα που κόβεται το ΕΚΑΣ να επικρατεί αυτή η κατάσταση.

«Τους συνταξιούχους τους βρίσκουν, δεν μπορούν να βρουν τι γίνεται στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου;»

eleftherostypos.gr