Λεβέντης: Συγκατάθεση μόνο για το όνομα «Σκόπια»
27/01/2018 20:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λεβέντης: Συγκατάθεση μόνο για το όνομα «Σκόπια»

Από μηδενική βάση πρότεινε στον πρωθυπουργό να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Λεβέντης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος. Έχω ζητήσει συναίνεση. Δεν με άκουσε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης. Και τώρα σηκώνει σταυρό ο πρωθυπουργός".

"Πρέπει να ξεκινήσεις μια διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Πρώτα να υπάρξουν οι αντιπαροχές προς το κράτος, να εισαχθεί σε ασφάλεια και να παραιτηθεί από την τακτική των τελευταίων χρόνων για τα αλυτρωτικά που προσβάλλουν την Ελλάδα. Εγώ του ζήτησα να αλλάξει τακτική. Η διαπραγμάτευση να γίνει από μηδενική βάση και θα έχει όλη την Ελλάδα κοντά του και εμένα πρώτο. Αλλά αν ξεκινάς με το κουραστήκαμε και δεν αντέχουμε άλλο, θα είμαι σφόδρα αντίθετος. Η Μακεδονία είναι η Ελλάδα η ίδια και δεν χωρούν εκπτώσεις", συμπλήρωσε.

"Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ο Καραμανλής είχε προτείνει Macedonia-Skopje", είπε ο κ. Λεβέντης μετά από πληροφορία που έλαβε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό για το θέμα του ονόματος, χαρακτήρισε το θέμα της μετακίνησης βουλευτών αισχρό φαινόμενο. Όποιος προδίδει την εντολή του λαού έχει συνέπειες, ανέφερε ο κ.Λεβέντης.

"Το όνομα που κυκλοφορεί στις πρεσβείες είναι το Nova Macedonia", κατέληξε.

Πηγή:capital.gr