Λαοπρόβλητοι... ηγέτες
19/12/2015 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαοπρόβλητοι... ηγέτες

Λίγες ώρες πριν να ανοίξουν οι κάλπες, ελπίζουμε να ανοίξουν και να κλείσουν κανονικά δηλαδή, και στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν γιατί ψηφίζουν και ποιον. Οι υποψήφιοι είναι συγκεκριμένοι, ο Κυριάκος, ο Βαγγέλης, ο Άδωνις, ο Απόστολος, όμως, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών όλοι νομίζουν ότι ψηφίζουν για να βγει αρχηγός ο… Κώστας Καραμανλής.

Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ένα κόμμα που αυτή την ώρα θα έπρεπε να δίνει τη μάχη στους δρόμους και στη Βουλή κατά της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ.

Ο κύριος πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη ΝΔ είναι ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος από το 2009 που ηττήθηκε από τον κ. «τίποτε» Γ. Παπανδρέου, ελάχιστες φορές μας απασχόλησε. Ή μάλλον οι μοναδικές φορές ήταν όταν σήκωνε το χέρι να ψηφίσει κάποιο νόμο, όταν μάζευε μερικούς Καραμανλικούς σε καμιά χασαποταβέρνα ή όταν οι «κύκλοι» του, λέγε με Αντώναρος δηλαδή, έβγαζαν μια διαρροή για να εκφράσουν την ψυχική κατάσταση του πρώην.

Έτερον ουδέν, καμιά παρέμβαση, καμιά βοήθεια στο κόμμα ή στην κυβέρνηση της ΝΔ πλην της δήλωσης που έκανε στο δημοψήφισμα και ανέβασε θεαματικά τα ποσοστά του «όχι». Ελπίζουμε να μην είχε συνομιλήσει πριν με τον Τσίπρα και το είχαν συμφωνήσει κι αυτό…

Εν πάση περιπτώσει, οι κάλπες αύριο είναι για νέο αρχηγό στη ΝΔ και όχι για νέο… νεκροθάφτη. Αν ο Καραμανλής φιλοδοξεί να γίνει… γραφείο τελετών για ένα κόμμα που πρέπει να εκφράζει την ελπίδα κι όχι το παρελθόν τότε καλύτερα να διαλυθεί. Και φυσικά αν ο κάθε Νεοδημοκράτης που πάει αύριο να ψηφίσει σκέφτεται τον πρώην πρωθυπουργό και τους εκλεκτούς του, τότε το κόμμα δεν θα έχει καμιά τύχη και θα αυτοδιαλυθεί.

Λένε κάποιοι όψιμοι νεοδημοκράτες όπως ο… Συριζαίος Παπαγγελόπουλος, ότι οι λαοπρόβλητοι ηγέτες χτυπιούνται μέσω του περιβάλλοντός τους. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να πλήξει τον ηγέτη χτυπάει τους γύρω του εννοώντας ότι επειδή κάποιοι θέλουν να πλήξουν τον Καραμανλή χτυπάνε αυτόν ή επειδή κάποιοι θέλουν να ρίξουν μπαλωθιές στον Τσίπρα βαράνε τον Φλαμπουράρη. Για την ταμπακιέρα βέβαια τίποτε, για τις δουλίτσες του μπάρμπα Αλέκου κουβέντα.

Σημασία ωστόσο έχει αυτό το λαοπρόβλητος ηγέτης. Πράγματι ο Καραμανλής ήταν, ο κόσμος της ΝΔ τον αγάπησε, τον στήριξε, του έδωσε πολλά περιθώρια να κάνει την Ελλάδα μεγάλη. Κι αυτός τι έκανε; Πέταξε την ευκαιρία στο καλάθι των αχρήστων. Έκανε τη ΝΔ κυβέρνηση το 2004, μετά από πολυετή κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και μέσα σε 4 χρόνια ουσιαστικά την διέλυσε.

Θέλετε να μιλήσουμε για τα επιτεύγματα του λαοπρόβλητου Καραμανλή; Βεβαίως: Άφησε πολλά λαμόγια να κάνουν τεράστιες περιουσίες και να βγαίνουν κι από πάνω να μιλάνε για ηθική.

Πήρε μια οικονομία σχετικά νοικοκυρεμένη γιατί ο λογιστάκος Σημίτης έκανε λίγο δουλίτσα όσο οι άλλοι έτρωγαν τις μίζες με χρυσά κουτάλια. Και τι έκανε η ΝΔ τότε; Εκτόξευσε το έλλειμμα στο 15%, διόγκωσε τις δημόσιες δαπάνες, διόρισε από το παράθυρο χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να έχει να τους πληρώνει, έκανε τον Παυλόπουλο «τροχονόμο» των ρουσφετιών με τους συμβασιούχους και τα stage και έφτασε στην αποφράδα χρονιά του 2008 όπου απέδειξε ότι ήταν ανίκανη να διαχειριστεί την «επανάσταση των μπαχαλάκηδων». Τα υπόλοιπα για την καμένη Αθήνα και τον Παυλόπουλο που έμεινε άγαλμα τα ξέρετε. Όπως επίσης και τις δικαιολογίες ότι π.χ. για τις φωτιές φταίει ο «στρατηγός άνεμος», για τις υποκλοπές φταίνε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, για τα «Δεκεμβριανά» ότι κάποιοι ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή επειδή προσέγγισε τους Ρώσους. Αφήστε δε τα σενάρια συνωμοσίας ψεκασμένων και μη για απόπειρες δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και άλλα τέτοια κουλά.

Να πούμε την αλήθεια; Οι δύο κυβερνήσεις Καραμανλή είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να εκσυγχρονίσουν τη χώρα, να την επανιδρύσουν όπως υποσχέθηκαν, να μαζέψουν την οικονομία, να περιορίσουν τους κρατιστές, να ανοίξουν τις αγορές, να απελευθερώσουν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Δεν το έκαναν παρ’ ότι ήταν μια περίοδος που το χρήμα έρεε άφθονο αλλά χρησιμοποιήθηκε για λάθος σκοπούς. Γιατί ο σοβαρός Νεοδημοκράτης, όπως και κάθε σοβαρός Έλληνας δε θέλει το κόμμα του να κάνει ρουσφέτια αλλά θέλει τους πολιτικούς που πιστεύει να υπηρετούν την πατρίδα και να της δίνουν ώθηση να γίνει καλύτερη. Ο Καραμανλής λοιπόν ο λαοπρόβλητος έχασε την ευκαιρία να γίνει… Καραμανλής. Είχε ένα όνομα βαρύ και ιστορικό αλλά ούτε στο ελάχιστον δεν κατάφερε να το τιμήσει με την πολιτική του παρουσία και την διακυβέρνηση της χώρας.

Και στο τέλος παρέδωσε την Ελλάδα στα χέρια του ΓΑΠ. Γιατί πράγματι ήταν παράδοση της χώρας όταν μετά από μόλις μια πενταετία κυριαρχίας της ΝΔ καταφέρνει κάποιος να την βουλιάξει. Αν είχε τα κότσια θα κρατούσε την καυτή πατάτα της οικονομίας, θα πάλευε μέρα και νύχτα να διασώσει τη χώρα, θα έδινε μάχες στο εξωτερικό κι όχι στη Ραφήνα και τα Μεσόγεια.

Ο έχων την αγάπη των Νεοδημοκρατών όσο κανείς άλλος Κώστας Καραμανλής πρόδωσε τις αξίες της παράταξης και τις ελπίδες που είχαν όλοι σ’ αυτόν. Αυτή είναι η πραγματική υπηρεσία που προσέφερε.

Και το ίδιο κάνει τώρα και ο Τσίπρας. Λαοπρόβλητος, με επικοινωνιακά χαρίσματα, με περίοδο χάριτος και με ανύπαρκτη αντιπολίτευση αντί να γίνει ο μεγάλος ηγέτης για τη χώρα του αποδεικνύεται παντελώς ανεπαρκής να διαχειριστεί τα βασικά. Και οδηγεί την Ελλάδα σε εθνική τραγωδία.

Να λοιπόν που Καραμανλής και Τσίπρας έχουν κάτι κοινό. Είναι και οι δύο δημοφιλείς, είναι αγαπητοί αλλά είναι παντελώς ανίκανοι πολιτικά. Πρόδωσαν τους πολίτες τους και τη χώρα τους και συνεχίζουν να μας απασχολούν αντί να αποσυρθούν και να μας αφήσουν στην ησυχία τους.

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει λέει ο σοφός λαός, όμως, ο κόσμος που θα ψηφίσει αύριο θα πρέπει να δει την αλήθεια και να κρίνει. Αν θέλει ένα κόμμα πεθαμένο απλά θα γίνει δεκανίκι ενός συστήματος Καραμανλικο-Τσιπρικού που οδηγεί την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Ψηφίζοντας δηλαδή Μεϊμαράκη δεν θα έχουν αρχηγό τον Βαγγέλη αλλά δύο αποτυχημένους πρωθυπουργούς στη συσκευασία του ενός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τζανής avatar
  Τζανής 19/12/2015 14:56:16

  "Να λοιπόν που Καραμανλής και Τσίπρας έχουν κάτι κοινό. Είναι και οι δύο δημοφιλείς, είναι αγαπητοί αλλά είναι παντελώς ανίκανοι πολιτικά. Πρόδωσαν τους πολίτες τους και τη χώρα τους και συνεχίζουν να μας απασχολούν αντί να αποσυρθούν και να μας αφήσουν στην ησυχία τους".
  ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ

  Μπορούν να σταθούν αυτοί οι δυο μπροστά στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ;

 2. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 19/12/2015 15:57:24

  Πες τα χρυσόστομε!!!!!
  Επιτέλους και μία μεγάλη αλήθεια!
  Ανίκανοι "συνεργάτες" ενός ανήμπορου να ελέγξει την κατάσταση πρωθυπουργού, διέλυσαν τη χώρα δημοσιονομικά και την έφεραν στα χερια του ΓΑΠ και στα πρόθυρα του μνημονίου!
  Πέραν των άλλων, ο Καραμανλής φοβόταν τόσο πολύ το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, που έκανε αθρόες παροχές για να τους κλείσει το στόμα και έτσι κατεστράφη η οικονομία. Ο Ηγέτης της Κεντροδεξιάς δεν πρέπει να φοβάται την Αριστερά!

  Υ.Γ. Ο Καραμανλής έσωσε τον εαυτό του από την μπόρα γιατί "έφυγε νωρίς" πριν σκάσει στα χέρια του η χειροβομβίδα και έτσι έμεινε από πολλούς στο απυρόβλητο και κάποιοι τον προβάλλουν ως τον "υπεράνω ηγέτη" της ΝΔ που κάθε ένας (υποψήφιος αρχηγός ή μη) πρέπει να παίρνει "την ευλογία του" (αυτό δεν ίσχυε βέβαια για τον Σαμαρά!).

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/12/2015 16:38:39

  Αυτοί έκαψαν την Αθηνα το 2008.

 4. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 19/12/2015 16:51:59

  Η ωμή αλήθεια.
  Ακόμη και τώρα,σήμερα, ο Καραμανλής δείχνει πόσο βαραίνει το βασικό του μειονέκτημα.Η ραθυμία.Ήδη από το χειμώνα του 15 ο Αντώναρος έχει ξεκινήσει το πολιτικό γλύψιμο στον Τσίπρα.Γιατί δεν τον μάζευε;
  - "Ελα μωρέ με τον Αντώναρο θα ασχοληθεί κοτζαμ Καραμανλής" απαντούσαν καραμανλικοί γνωστοί μου.Μετά ήρθε ο Πάκης.
  -"Καλύτερα , να υπάρχει κάποιος να κρατάει τα μπόσικα στον Τσίπρα", αντέτειναν καραμανλικοί φίλοι στις δηλητηριώδεις υποψίες μας για κομπρομί. Πουθενά ο Καραμανλής,αμέτοχος.Μετά ο Πάκης, αφού αβαντάρισε στις συνταγματικές διαδικασίες όσο μπορούσε τον Τσίπρα, έφτασε στο έσχατο σημείο να μιλά για "κυβερνητική σταθερότητα" και να μέμεφεται ως συριζαίος πανελίστας το PSI.
  Και φτάσαμε στα αίσχη.Ο κάργα Καραμανλικός Στυλιανίδης να υποβάλει τα σέβη του στον Λάκη, ο αρχηγός της ΕΥΠ επί Καραμανλή Παπαγγελόπουλος να μιλά για "εθνάρχη Τσίπρα" και το πουλέν του Καραμανλη Ρουσσόπουλος για "ηγέτη Τσίπρα".
  Ερώτηση: του ήταν δύσκολο του Καραμανλή μ ένα δύο τηλέφωνα να τουςμαζέψει από το να προβαίνουν σε αυτές τις αισχρές δηλώσεις; Δεν ασχολείται; Έχει άλλη δουλειά να κάνει; Ποιά; Όπως έδειξε η χθεσινή διαρροή κύκλων του δεν έχει καμιά δουλειά,απλά ....άργησε. Καθυστερημένα, όταν πλέον το ειδύλλιο Τσίπρα-Καραμανλή έπαιζε παντού, δήλωσε πως οι απόψεις Ρουσόπουλου είναι προσωπικές.αλλά ....είναι αργά, Κώστα. Άργησες. Η βάση εξαγριώθηκε, πικράθηκε, οργίσθηκε από τις αισχρότητες του περιβάλλοντός σου. Βγήκες να τους μαζέψεις,με διαρροή αλλά ως συνήθως άργησες, γιατί ποτέ δεν είχες αίσθηση του χρόνου.Αργά θυμήθηκες το 08 να διώξεις τοτς Βατοπαιδινούς,αργά να διώξεις τον Ρουσόπουλο,αργά να διώξεις τον Αλογοσκούφη, αργά να προτείνεις μέτρα συμμαζέματος της οικονομίας.Μια ζωή πίσω από τα γεγονότα....
  Είσαι παρελθόν και ντροπή σου για τις εμετικές δηλώσεις συνεργατών σου για τον Τσίπρα, όταν όλοι αισθανόμαστε απέραντη απέχθεια για τον ολετήρα και υβριστή μας .Αυτόν τον ίδιο που κάλεσες το 2013 στο Μέγαρο να μιλήσει για τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.Λες και μπορεί ένας ουτιδανός αριστερούλης σαν τον Τσίπρα να αποδώσει οιαδήποτε τιμή.Αλλά είπαμε. Από κρίση ....μηδέν.

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 19/12/2015 19:12:36

  Υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένας οργανισμός, μια παράταξη, ένα κόμμα, μια μορφή συλλογικότητας, γενικότερα, έχει τις αδύνατες πλευρές και τις ανεπούλωτες πληγές της -- το κρυφό σαράκι που την κατατρώει ροκανίζοντας τη ζωτικότητά της, θολώνοντας την ευθυκρισία της, μπλοκάροντας τα ανακλαστικά της, παραλύοντας τις αντιστάσεις της και κάνοντας άνω κάτω τους προσανατολισμούς της. Αν αυτό το σαράκι δεν εντοπιστεί και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποφασιστικά, μετατρέπει σταδιακά τη συγκεκριμένη παράταξη σε χλεύη των αντιπάλων της και σε εύκολη λεία για τους εχθρούς της. Το κρυφό σαράκι της Νέας Δημοκρατίας είναι επώνυμο και ονομάζεται --λυπάμαι πολύ που το λέω— «περιβάλλον» του Κώστα Καραμανλή.
  Σέβομαι και τιμώ τον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή για το τεράστιο έργο του και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό που επιφύλαξε στη χώρα μας. Και αναγνωρίζω τη θετική προσφορά του Κώστα Καραμανλή, που με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του υπήρξε για μια πενταετία ένας πετυχημένος πρωθυπουργός. Τα προβλήματα, όμως, ξεκίνησαν από τη στιγμή της αποχώρησής του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τηρώντας επί έξι ολόκληρα χρόνια σιγήν ιχθύος, επέτρεψε να μιλούν εξ ονόματός του πολλοί και διάφοροι «κύκλοι» που κάλυπταν την πολιτική μηδαμινοτητά τους συναγωνιζόμενοι μεταξύ τους για το ποιος τον εκπροσωπεί περισσότερο αυθεντικά. Ήταν ένας πρώην πρωθυπουργός παρών που όμως διαρκώς απουσίαζε, δηλαδή παρέμενε άφωνος, και ένας πρώην πρωθυπουργός απών, που, μέσω παρατρεχάμενων, δήλωνε διαρκώς παρών. Και όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα, μέσω κάποιων άλλων κύκλων (ή μήπως μέσω των ίδιων;) διέψευδε περισσότερο ή λιγότερο κατηγορηματικά τα διάφορα κατά καιρούς φερέφωνά του επιτείνοντας έτσι την γενικευμένη σύγχυση, την παραλυτική αμηχανία και την αποκαρδιωτική εσωστρέφεια της παράταξης.
  Παράλληλα, ο αόρατος και άφωνος πρώην πρωθυπουργός, πάντοτε μέσω παρατρεχάμενων και φερεφώνων, διατηρούσε ένα κρυφό και ανομολόγητο ειδύλλιο με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με το κόμμα εξουσίας που, αφού ανέτρεψε και ματαίωσε την τεράστια ανορθωτική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέπει σταδιακά την Ελλάδα σε κόλαση για τους πολίτες της.
  Συγκεκριμένα:
  Στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή δεν ήταν όλοι εκείνοι που προσχώρησαν στον Τσίπρα και μας κουνούν το δάχτυλο δίνοντάς μας --πάντοτε από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ και πάντοτε στο όνομα του… καραμανλισμού (!)-- μαθήματα νεοδημοκρατικής νομιμοφροσύνης;
  Συνεργάτες και «κύκλοι» του Κώστα Καραμανλή δεν υμνούν σήμερα τον Τσίπρα και δεν του αποδίδουν τα εύσημα του «Νέου Ανδρέα» ή …του εθνάρχη (!), προσφέροντας έτσι «το φιλί της ζωής» σε μια κυβέρνηση που μετράει μήνες και καταρρέει λόγω των τραγικών αδιεξόδων, στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρας;
  Συνεργάτες και «κύκλοι» του Κώστα Καραμανλή δε λειτουργούν διασπαστικά, διαιρώντας τους νεοδημοκράτες σε «γηγενείς», δηλαδή αποδεκτούς, και σε «παρείσακτους», δηλαδή ανεπιθύμητους;
  Συνεργάτες και «κύκλοι» του Κώστα Καραμανλή δεν παρακολουθούν εκστασιασμένοι τις παραστάσεις του γελωτοποιού, που δρα άλλοτε ως πολιορκητικός κριός της Συριζαίας αντιπολίτευσης, άλλοτε ως καθεστωτικό μαντρόσκυλο της Συριζαίας εξουσίας και, τελικά, πάντοτε ως Συριζαίος κομισάριος και κομματικός εγκάθετος;
  Συνεργάτες και «κύκλοι» του Κώστα Καραμανλή δεν ψιθυρίζουν ότι την κρίσιμη στιγμή, όταν η πλειοψηφία των 153 θα εξανεμιστεί, θα υπάρξουν πρόθυμοι νεοδημοκράτες βουλευτές, που, με «άνωθεν» εντολή, θα στηρίξουν το «χαρισματικό» κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου – αυτόν, ντε, που είχε δηλώσει πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα δεχόταν να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό θα ήταν να του ανακοινώσει ο τελευταίος… την ημερομηνία της παραίτησής του;
  Ποιος άλλος εκτός από τους κύκλους, τα φερέφωνα, τα εξαπτέρυγα και τους παρατρεχάμενους του Κώστα του Καραμανλή έδωσε τη δυνατότητα στη Συριζαία νεοπλασία να λοιδορεί, να «νουθετεί», να σαρκάζει και να διαβάλλει την γαλάζια παράταξη, παρεμβαίνοντας στα ενδοκομματικά της και στοχοποιώντας υποψηφίους προέδρους της; Και ποιος άλλος εκτός από τη σιωπή, την ανοχή και τις κραυγαλέες παραλείψεις του «ωσεί παρόντος/απόντος» Κώστα Καραμανλή επέτρεψε να γιγαντωθεί αυτή η δύσοσμη παθογένεια, που απειλεί την παράταξη με διάλυση;
  Οι νεοδημοκράτες που θα βρεθούν αύριο ενώπιον της κάλπης ας ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους και ας αποφασίσουν με ένα και μοναδικό κριτήριο. Πώς θα γιατρέψουν την παράταξη από το σαράκι που κατατρώει τα σωθικά της…

 6. deltaplus avatar
  deltaplus 19/12/2015 21:01:25

  Της πλακας λαοπροβλητοι ειναι αυτοι...νομιζουν οτι με το να ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ συνεχως τον νεοδημοκρατη κατι κανουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.