Λαφαζάνης: Συμφωνία-φιάσκο με πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα της χώρας
25/05/2016 16:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαφαζάνης: Συμφωνία-φιάσκο με πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα της χώρας

Αρνητική για την χώρα, εκτιμά ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παν. Λαφαζάνης ότι είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Εurogroup.

Η συμφωνία, σημειώνει σε δήλωσή του, «συνιστά ένα μεγάλο φιάσκο σε βάρος της χώρας μας» και θα έχει ως αποτέλεσμα «πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα δημόσιου πλούτου για να κλείσει η αξιολόγηση, δόσεις που θα δοθούν με νέους εκβιασμούς και με... δόσεις, ενώ κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν στις τσέπες των δανειστών για τοκοχρεολύσια και παραπομπή των όποιων παρεμβάσεων στο χρέος μετά το 2018 σε φάσεις, με την κυβέρνηση να εγκαταλείπει οριστικά κάθε διεκδίκηση για διαγραφή χρέους».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ επικρίνει την κυβέρνηση ότι «υπήρξε άφωνος θεατής, του Εurogroup, στο οποίο η διαπραγμάτευση εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους νεοαποικιοκράτες κηδεμόνες της χώρας μας, ΕΕ και ΔΝΤ, με την Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα τους».

«Ο μνημονιακός δρόμος εξελίσσεται, χωρίς τέλος, σε όλο και πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική τραγωδία, τη μεγαλύτερη που πέρασε η χώρα σε ειρηνική περίοδο», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης και καταλήγει:

«Η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως μια μεγάλη δημοκρατική, αντιμνημονιακή ανατροπή στο πλαίσιο της οποίας, με αφετηρία τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη γενναία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των αδυνάτων και την εθνικοποίηση των τραπεζών, θα εφαρμοσθεί ένα σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού, το οποίο θα ενισχύσει μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας και κυρίως την ελπίδα, την θετική προοπτική και την αισιοδοξία στη χώρα».

imerisia.gr